Na druhú stranu, ona si nemohla dovoliť taký výlet, potrebovali ju vo vedení Rezistencie. Keďže nemáme jej interakciu so synom, nevieme, či by nepovedala niečo podobné. Môžeme niečo usudzovať z toho, že to s ním už vzdala. Otázne je, aký postoj by mal Han, ak by to bola Leia, koho by Ben zabil. A naozaj je poslanie syna k štúdiu u strýka znakom nedôvery?
@Aviv Tak ne že by odboj tehdy neměl ve vedení i jiné lidi... jenže ono to během filmu stejně bylo nastavené tak, že závěrečnou konfrontaci bude mít s Hanem a s Leiou chtěli tvůrci něco provádět i ve třetím díle. Matce by ale Kylo v té situaci udělal to samé a ze stejných sobeckých důvodů. Hmmm, já teda nechci shazovat mateřské instinkty Leiy, ale nevím, co asi měl Luke s temnými tendencemi synovce dělat, když Anakin taky trénoval u Jediů a bylo to prd platné :D Ještě připomínám, že ve filmech to sice zmíněné není, ale kánon je i fakt, že Leia mu ani sama neřekla, že je vnuk Vadera a že se to dozvěděl až v dospělosti. Docela oprávněně teda Ben Solo pochopil, že v něj Leia důvěru nemá. Na druhou stranu, ona zlomila hůl i nad Vaderem, jestli mi paměť slouží dobře. Je prostě taková.
To neznamená, že si mohli dovoliť posielať ľudí z vedenia na front za účelom riskantných výprav s veľmi neistým výsledkom. No ale Luke učí inak, než predchádzajúci Rád a čo vieme, tak má prax v prinavracaní ľudí k svetlej strane. Taktiež, chyba nebola len v Ráde, ale aj ďalších okolnostiach. Neviem, čím mohla Leia pomôcť Benovi viac, než Luke. Jedine, že by za Lukom šla spolu s Benom. Vida, knížečku jsem nečetla, takže... Jo, to zní jak neduvěra. Jo. Má skrátka jiné kvality.
@Tyrion Lannister Kdybych byla cynik (a Disney a Lucas Film mi k tomu dávají všechny důvody), tak řeknu, že hlavní postavy a jistá ikonická loď jsou obrovský fan servis samy o sobě a další už není třeba :D Na to, jak svůj Solo bude, si radši počkám a přečtu si recenze. Je mi jasné, že Solo vidělá dost, ale docela bych chtěla, aby to zůstalo za očekáváními a Disney přehodnotilo tu strategii chrlit SW film každý rok - znova připomínám, že tohle nejsou marvelovky provázané postavami a červenou nití ("infinity stones") a ty se části divákům přejídají. Jako diváci nepotřebujeme záplavu záplavu přijatelných filmů. A jenom tak - u TFA ti ten ctrl c efekt nevadil, že na to hejtuješ až teď? :twisted:
@Tyrion Lannister Tak já prequelovou trilogii nehejtuju, jenom si moc dobře vybavuju, že už tehdy fandom masivně protestoval proti občas i celkovému pojetí. Souboje na meče byly hezké, ale scénáře měl psát někdo jiný, herci byli až na čestné výjimky průměrní a trilogie se spoléhala na triky způsobem, na které v té době žádný film neměl právo. Jsem si jistá, že u sequelové trilogie nakonec bude Abramse dost věcí mrzet a některá rozhodnutí mu budou lidi ještě roky otloukat o hlavu. A ne nejmíň to, že silnější jsou scény, které na nic neodkazují. Brala bych třeba, kdyby podobné věci říkali postavy, které mají právo původní verzi znát. Nebo kdyby to bylo až tak meta, jako když Indiana Jones ve Chrámu zkázy sáha po pistoli v odkazu na scénu, kterou mají právo znát jenom diváci. Ale tak to prostě není, většinou je to moc okaté a "meh".
Komentáře
Momentíček. Čím byl lepší?
Na tohle jsem taky zvědavá.
A naozaj je poslanie syna k štúdiu u strýka znakom nedôvery?
No ale Luke učí inak, než predchádzajúci Rád a čo vieme, tak má prax v prinavracaní ľudí k svetlej strane. Taktiež, chyba nebola len v Ráde, ale aj ďalších okolnostiach. Neviem, čím mohla Leia pomôcť Benovi viac, než Luke. Jedine, že by za Lukom šla spolu s Benom.
Vida, knížečku jsem nečetla, takže... Jo, to zní jak neduvěra.
Jo. Má skrátka jiné kvality.
Takže uvidíme i Hanův vyhazov z Imperiální akademie? Hmm pěkné, proč ne
nooooooooooooooooooooo