Tak jsem si taky pustila úvodní znělku. Hudba pěkná, vizuálně to není prohra, ale vypadá to fakt divně. Havran by byl mnohem lepší. btw - líbí se mi nápad těch rodových znaků u jmen herců. Jen tam mají chybu: u Emilie Clark/Daenerys je znak Lannisterů (zřejmě) a u Sophie Turner/Sansy je drak. A u Roryho McCanna/Ohaře mají znak Baratheonů, o čemž by se dalo minimálně polemizovat.
flanker.27: O tom zadna, intro je to posledni, co me na tom serialu zajima. Nicmene mi to prijde jako chaba reklama. V mych ocich to intro vypada jako upoutavka na nejakou PC hru.
Môj komentár z ČSFD (snáď sa vám to bude chcieť čítať:)): Je 16.5. 2009 a ja sa dozvedám, že stanica HBO plánuje zadaptovať mne neznámu fantasy ságu Pieseň ľadu a ohňa. Prejdú dva roky, kedy som sa do knižnej ságy zamiloval a pozorne sledoval každú jednu drobnú informáciu o seriálovej adaptácii. A zrazu je tu sedemnásty apríl roku 2011 a ja mám za sebou prvú časť seriálu Game of Thrones. Najprv si pripomeniem geniálne atmosférický a mrazivý úvod v Začarovanom hvozde. Následne sa mi oči zalejú slzami, keď mi pri sledovaní originálnej titulkovej sekvencie uši pohladí skvostná hudba môjho obľúbenca Ramina Djawadiho. A potom sa už veziem. Hľadím na skvelé herecké obsadenie, ktoré prináša milované knižné postavy k životu... Dobre, dosť poetiky. Sean Bean jednoducho JE Eddard Stark, Peter Dinklage JE Tyrion Lannister a som náramne zvedavý, čo povedia ľudia, ktorí frfľali na obsadenie Marka Addyho v úlohe Roberta Baratheona a Michelle Fairley ako Catelyn Stark. Obaja sú totiž absolútne skvelí (hlavne Addy kráľov charakter vystihol bez najmenšej chybičky). Ďalej tu máme Harryho Lloyda ako Viserysa Targaryena (opäť dokonalé vystihnutie) a krásnu Emiliu Clarke ako jeho sestru Daenerys, ktorá aj napriek vyššiemu veku stvárnila prvé krôčky svojho knižného predobrazu vynikajúco (povie síce iba pár viet, avšak hrá hlavne emóciami). Atmosféra a tempo je skvelo držané počas celých 60 minút a nenašiel som jedinú scénu, ktorá by brzdila alebo nudila. Čo sa týka autentickosti, nemám absolútne čo vytknúť - krv, črevá, zhnité a zmrzačené telá, nadávky, kozy a prdelky. Precízne. Vravím vám, takmer som plakal. Dokonalé. Ak by som sa neriadil zásadou, že seriál hodnotím až po zhliadnutí všetkých častí, naparil by som z fleku 5 hviezd ako lusk. (10/10)
Tak kolečka nebo ne (taky mi přijdou mimo), alespoň je díky znělce vidět na chvíli i za Úzké moře. Jen pro zvědavost, jestli GRRM pro seriál svojí představu východu anebo jestli si to autoři takhle vymysleli.. Až vyjde Tanec s mapou Essosu, chci vidět jestli před Pentosem bude ta zátoka nebo ne :D
titulky.com jsou shodné s titulkama z HBO? A jakým stylem je to překládáno, doufám, že ne ve stylu Hostiny pro vrány :-)) Bylo by možná dobré udělat v tomto pořádek a vyhodnotit "nejlepší" titulky. Určitě je rozdíl, když to překládá člověk, který Hru četl, anebo člověk pro kterýho je to jen další překlad. Co vy na to??
Komentáře
btw - líbí se mi nápad těch rodových znaků u jmen herců. Jen tam mají chybu:
u Emilie Clark/Daenerys je znak Lannisterů (zřejmě) a u Sophie Turner/Sansy je drak.
A u Roryho McCanna/Ohaře mají znak Baratheonů, o čemž by se dalo minimálně polemizovat.
Je 16.5. 2009 a ja sa dozvedám, že stanica HBO plánuje zadaptovať mne neznámu fantasy ságu Pieseň ľadu a ohňa. Prejdú dva roky, kedy som sa do knižnej ságy zamiloval a pozorne sledoval každú jednu drobnú informáciu o seriálovej adaptácii. A zrazu je tu sedemnásty apríl roku 2011 a ja mám za sebou prvú časť seriálu Game of Thrones. Najprv si pripomeniem geniálne atmosférický a mrazivý úvod v Začarovanom hvozde. Následne sa mi oči zalejú slzami, keď mi pri sledovaní originálnej titulkovej sekvencie uši pohladí skvostná hudba môjho obľúbenca Ramina Djawadiho. A potom sa už veziem. Hľadím na skvelé herecké obsadenie, ktoré prináša milované knižné postavy k životu... Dobre, dosť poetiky. Sean Bean jednoducho JE Eddard Stark, Peter Dinklage JE Tyrion Lannister a som náramne zvedavý, čo povedia ľudia, ktorí frfľali na obsadenie Marka Addyho v úlohe Roberta Baratheona a Michelle Fairley ako Catelyn Stark. Obaja sú totiž absolútne skvelí (hlavne Addy kráľov charakter vystihol bez najmenšej chybičky). Ďalej tu máme Harryho Lloyda ako Viserysa Targaryena (opäť dokonalé vystihnutie) a krásnu Emiliu Clarke ako jeho sestru Daenerys, ktorá aj napriek vyššiemu veku stvárnila prvé krôčky svojho knižného predobrazu vynikajúco (povie síce iba pár viet, avšak hrá hlavne emóciami). Atmosféra a tempo je skvelo držané počas celých 60 minút a nenašiel som jedinú scénu, ktorá by brzdila alebo nudila. Čo sa týka autentickosti, nemám absolútne čo vytknúť - krv, črevá, zhnité a zmrzačené telá, nadávky, kozy a prdelky. Precízne. Vravím vám, takmer som plakal. Dokonalé. Ak by som sa neriadil zásadou, že seriál hodnotím až po zhliadnutí všetkých častí, naparil by som z fleku 5 hviezd ako lusk. (10/10)
EDIT: Nevada odpověděla ;-)