Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1350351353355356394

Komentáře

• Skouknuto Inside out, som nadšená.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. ledna 2018
    tak jsem viděl první díl Mařky. Abych neopakoval komentář z csfd, stručně řečeno, tohle si princ Evžen Savojský (a konec konců ani Mařka sama) nezasloužil. A to ho Karl "Stockinger" Markovics hrál dobře. P. S. zajímavé je, že představitelka titulní role má civilní jméno stejné jako postava, která Markovicse u nás proslavila :)
  • Nejtemnější hodina - uh, musím říct, že jsem nějakou Garyho Oldmana hrát a znova mě překvapilo, jak skvělý je herec a jak ovládá každý pohled a gesto. A tady mu to ještě ztěžovala prostetika. Jeho Churchill je podaný jinak, než jak ho hrál John Lithgow v Koruně, je vtipnější a lidsky tak nějak přístupnější. Film je takový krátký biografický výlet, takže od něj nečekejte válečné scény, jde opravdu jenom o politikaření. A určitě bude tvořit skvělé tématické a vizuální combo s Nolanovým Dunkerkem, pokud zrovna budete mít chuť na takový tématický večer.
    @svoa00 Už se na to těším nějakou dobu, hodlám se vypravit v pátek.
  • @flanker.27 Jenom se připrav na to, že je to takové rozjuchané na film, kde Británie může přijít o skoro celou armádu a hrozí jí invaze :D Ještě musím zmínit Bena Mendelsohna jako krále Bertieho, úplně mě dojalo, že pořád ještě někdy koktá a šlape si na jazyk.
  • @Ugla Tak pokud jsi viděl předchozí Wrightovy filmy, tak víš, že to je jeho styl.
  • @Ugla to s tim hlasem ( na zaklade upoutavek) me napadlo taky. Zamyslim se nad tim jestli to neni potreba, aby to lidi dnes vnimali jako lidi tehda, preci jenom svet se zmenil mozna i v tomhle vnimani.
    Nejtemnější hodina za mnou. Neměl bych, ale stejně se od toho nemůžu oprostit. Ten rasově kvótový černoch z lidu znalý antické literatury mě tam prostě sral. Co se zbytku týče, místy velmi vtipné, klasicky podané, i když dialogům občas trochu jiskry chybělo. V nich Nejtemnější hodina ztrácí na Královu řeč asi tak dvě délky. Nikoli koňské, ale Churchillova nezbytného doutníku. Nejlepší věty tak zaznějí v premiégových skutečných projevech. Tos e to pak píše.
  • @sfik: v podstatě ano. Lidé dneska řeší formu daleko víc než obsah, a tomu se přizpůsobuje i mluvený projev.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Eh, kde už jsem něco takového viděla? Jo, už vím, jmenovalo se to seriál Řím :D
    Receptem na úspěch je dnes hodně souložících lidí v počtu jednoho či více a zvraty, které sice nedávají smysl, leč jsou označeny za nečekané.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada Těším se na vizuál. Ten snad bude famózní, stejně jako v mnoha jiných současných filmech. Ale vůči ději a slibům "epic and coolshit like Game of thrones" jsem více než skeptický.
    Hlavně se mi líbí, jak melou o feninistické aktualizaci. jestlipak tam také neopomenou zmínit, že Kleopatra nechala zavraždit svou sestru Arsinoe, jakmile se dozvěděla o Caesarově zavraždění (Caesar předtím Arsinoe chránil, přestože té se málem podařilo při bojích v Egyptě Caesara zajmout). Vůbec to byla po všech stránkách zajímavější a sympatičtější postava než profláklá Kleopatra.
  • @flanker.27 já mám spíš strach z hereckého obsazení Kleopatry
    upraveno 15. ledna 2018
    Jak píše Zamarovský, Kleopatra zvláštní kravasice nebyla. Lyndsey Marshal z Říma po stránce vzhledu docela vyhovovala.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @flanker.27 no právě
    aby to nebyla nějaká krasavice, nejlíp herecký dřevo :spike:
  • @flanker.27 to jsem nemyslel :) vzpomeň na Gods of Egypt
    http://knowyourmeme.com/memes/we-wuz-kings
    @DanielSvatoš Ano, příslušníci makedonského rodu budou nepochybně černí jako boty... :twisted:

@Benji Tak má to točit admirál (já to jeho jméno prostě nenapíšu správně), takže jistá šance na kvalitu v tom je, tím i na rozumné herecké osazenstvo. Ale ty řeči v článku mě tedy děsí. Která ještě historická událost potřebuje být viděna v jiném světle, z jiného úhlu a v úplně nových souvislostech.
  • @flanker.27 no já bych se tomu v dnešní době nedivil :D
    upraveno 15. ledna 2018
  • Je to strašne nezmyselné. Miesto natočenia niečoho, čo sa odohráva na území s čiernym obyvateľstvom radšej budú umelo inštalovať takýchto hercov do príbehov a postáv, kde skrátka nemajú čo robiť.
  • upraveno 16. ledna 2018
    @Aviv Za tím je asi celková připosranost filmových studií a televizních stanic nad vymýšlením nových námětů a zabýváním se méně profláknutými částmi historie. Nechápu, jak na to můžou být feministky apod. hrdí, svědčí to totiž hlavně o tom, že i k tomu, aby odvyprávěli etnicky a genderově správně vyváženou story si potřebují půjčovat a přivlastňovat cizí příběhy, místo aby přišli s něčím originálním, kde by to bylo přirozené v kontextu doby a místa. Inspirace očividně není a vůle něco vytvářet od nuly taky ne. Mě by teda v ničem nenadchlo, že tu máme female/barevnou verzi Caesara, to by mi spíš připadalo, že bych se měla stydět za to, že dostatečně nevěřím skutečným ženským hrdinkám a nepřijdou mi dost dobré nebo mě nezajímá historie Afriky, protože není dostatečně cool a kde je vůbec Afrika na mapě? ....tedy očividně by mi chyběla představivost a širší historický a všeobecný přehled.
  • upraveno 16. ledna 2018
  • Africká černá historie je zajímavá už z toho mála, co vím. Měli vlastní bohatá království, vlastní dobyvačné války. Mají zajímavé pohádky, například. Jenomže všechno, co je v mainstreamu prezentované, tak to je konflikt s bílým mužem. Bez toho, aby pořádně adresovali i to, že bílý muž by nemohl mít černé otroky (aspoň ne v takovém množství), kdyby černí vůdci nebyli totálně zkorumpovaní, což platí pořád. Poslední film, který jsem o dění v Africe viděla a netýkal se nějak bílého muže, byl Hotel Rwanda.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jo to já bych se rád na velkém plátně podíval na něco z Jorubské mytologie. Hrdiská dvojčata Hunahpu a Xbalanque toho ve své epické story zvládli víc než Perseus, Bellerofontés a Odysseus dohromady. A takové hororové pohádky Inuitů...
    Jenže tohle všechno nemá v kině šanci vydělat. Kdo by také šel na film, co se jmenuje Kaassassuk, když může jít na 167. variantu Krále Artuše či novou Kleopatru.

No, jsem docela zvědav, jak si finančně povede Black Panther v porovnání s ostatními marvelovkami.
  • @Monte Karstark Tak ze stejného důvodu nevidíme skoro nic ani ze slovanské mytologie nebo historie (pokud zrovna nejde o 20. století). Nevím ale, co by s tou úzkostí námětů šlo dělat, všude kolem vidíme, jak se hraje na zavedená jména a značky.
  • Je tu ako akýsi americký pokus o chlapíka zo súčasnosti vhodeného do mýtického Ruska, trailer som videla pár mesiacov dozadu, ale inak fakt nič.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.