Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Čtyři hvězdičky za film a tu pátou za to, že tenhle příběh je podle pravdy. Skupina kreténů a ještě větších kreténů se rozhodne zlikvidovat konkurentku Hardingové a celý je to jak z velmi velmi špatného filmu, ač to psal sám život :D a ty citace z těch jejich výpovědí..
Margot a Sebastian hráli cynicky a dobře :) doporučuju na odlehčení. V údivu jsem se smál od začátku do konce..
Co se týče obsazení sálu, samozřejmě tam bylo spoustu malých dětí s maminkou, to ale kompenzovaly mladé páry podobně jako jsme tam byli my.
Proto myslím, že skutečně stojí za to si na tento film zajít do kina, rozhodně to stojí za to a stojím si za tím, že to převyšuje masově vyprodávané filmy poslední doby, na které dnes chodí většina lidí, než aby si všímali hodnotnějších a zajímavějších snímků.
Amen
Coco je to sympatický a dobře napsaný animák. Jak tématem, tak několika dějovými twisty ale není vhodný pro malé děti, doporučila bych ho dětem až tak od osmi let. Film je samozřejmě o rodině, ale ne takovým tím křečovitým stylem. Specificky je o rodinné dynamice. A důležitá lekce nejen pro děti je v tom, že na zemřelé se nemusí nutně vzpomínat se smutkem (i když film na konci samozřejmě dojemný je).
Obludy mají 5 a 7 a nemám pocit, že by něco zásadního nepochopily. Ani téma smrti a umírání nebyl nějaký zásadní problém (ale třeba je to tím, že máme doma malé cyniky, co neuronili ani slzu, když v Rychlých šípech umřel Bublina).
Up - vzhůru do oblak - asi nejlepší animák za hodně dlouhou dobu, příběh starého, naštvaného důchodce na výletě do Jižní Ameriky se psem a skautem
Balerína - protože prostě proto. Chápeme se.
Moana - konečně animák, který nejel v normálních zajetých kolejí disneyovek. Pěkný soundtrack, dobrý scénář, pěkný vizuál.
Na víc si teď nevzpomenu. Většina těch ostatních co jsem viděl, tak byli naprosto průměrné. Ne přímo špatné, ale ničím dobré.
Mrtvá nevěsta Tima Burtona je naprosto perfektní, stejně jako hodně dalších filmů od Burtona.
2014
Song of the Sea – 5/5
How to Train Your Dragon 2 – 4/5
Big Hero 6 - 4/5
The Tale of Princess Kaguya – 4/5
The Lego Movie 4/5
The Book of Life – 3/5
The Boxtrolls – 3/5
Mr. Peabody and Sherman – 3/5
Penguins – 3/5
2015
Inside Out – 5/5
Mune – 3/5
Minions – 2/5
2016
Kimi no na wa – 5/5
Zootopia – 4/5
Moana – 4/5
Kubo and the Two Strings – 4/5
Angry Birds – 3/5
Kung Fu Panda 3 – 3/5
Finding Dory – 3/5
2017
Auta 3 – 3/5
Jeremy hrál skvěle, párkrát se mi i sevřelo hrdlo (ano, divím se, že se to může stát i cynickýmu zmetkovi jako já). ScarletWitch mě tam herecky úplně nebavila.. teda propadák to nebyl, ale vedle Rennera jí to tentokrát moc nešlo (asi protože to nebylo úplně o vrhání šarlatových ohňů).
Proč na film kouknout:
1. necítil jsem tam moc klišé
2. krásná krajina
3. pumy to
4. velice, velice uspokojivý závěr
5. Jeremy
6. puška s hledím
7. dobrá stopáž do dvou hodinek zaručuje že film odsejpá, necítil jsem žádný vyloženě promarněný minuty
Jediný co bych vytknul byl ten ostrej střih - flashback - a kompletní vyzrazení pointy. To mi připadalo celkem násilný přerušení děje. Ale já celkem nemám rád flashbacky, ale tohle bylo jak kopnutí do koulí..
Edit: A Bernthala tam bylo tak akorát abych ho snesl :D