Ja som za necely tyzden docitala Cernoknaznika a bol to naozaj skvely pribeh,divoka jazda plna magie,prekvapivych zrad a tazko vybojovanych vitazstiev.Urcite si citanie niekedy zopakujem. Do mojej zbierky oddychovych a humornych kniziek,pri ktorych sa viem skvele zasmiat,patri urcite 6-dielna seria Dzinsovy dennik a Semester zakomplexovaneho sviniara.Dokopy sa v tej knizke nedeje nic,ale pri niektorych replikach sa fakt sulam od smiechu. :D Tesim sa na knizku Povod/Origin od Dana Browna,kedze sa mi pacilo riesenie zahad a kopec symbolov,urcite bude mat miesto v mojej policke.Samozrejme,netrpezlivo cakam na Vichry zimy.
Džínsový denník som tu teda nečakala... Ja som prelúskala 4 časti, zábavná oddychovka je to vskutku dobrá. Dobrým zdrojom haluze je Paulin pes. Ale ona sama vyslovene priťahuje také situácie, takže aj bez psa by sa toho prihodilo neúrekom.
Inak takého koňa nekoňa máme pod Spišským hradom! Jo! Esk! Já myslela, že už ji po Čaroprávnosti neuvidím a tuhle najednou ta slečna vyskočí jako cestoval napříč časem a dimenzemi a podobně. Dostalo ma, keď úbohé potkany zistili, že tá knižka, čo so sebou ťahajú je fikcia. A záporák bol úplne tragický. Nejaký bezohľadník hlodavcom zamotá chvosty a potom nech z toho zošalie celá kolónia. A výmena životov! Varovný výstrel, je to kryté. A Sybila, Sybila bola úplne dychberúca. Otĺkla mreže väzniteľom o hlavu, zaspievala trpasličiu operu a vyjednala také podmienky že na to nie sú slová. Ale proč celý ten trip musel stát život pána Strusku? Nejspíš aby vymačkal emoce. Stejný případ jak s Mirkem. Hrozně badass postava, tak ji mistr odkrouhne. Hej, rande ve skříni mi moc zvedlo náladu. Golemovia celkovo trolia všetkých naokolo. Napríklad golem ateista nerešpektujúci blesky z jasného neba. Já myslím, že byli. Bylo to prostě hrozný. Pomaly toneš v bahnu srazen svými vlastními a na takovéhle misi k tomu a jsi tak blízko, tak blizoučko záchraně... Sam málem otevřel ty dveře, nebo co to bylo. Ale přemluvili jej. Jen ta tříska a kletba, vše co dosáhli. Proste smutné. Ľúto mi bolo aj toho, ktorý skolaboval, keď sa zotmelo pri hre buch. A jeho rozmluva s Tračníkem, když jsou Elán a pak i Karotka v Uberwaldu! A úplně jsem umírala smíchy, když se jej v Penězích snažili lidé napodobit. A pak jsem měla záchvat zvedání obočí...
Já pod Stromeček dostal Čarodějky na cestách a Soudné sestry. Trojka Babi Zlopočasná-Stařenka Oggová a Magráta je geniální.
Nejvíc mě asi bavilo šikanování upíra v Čarodějkách na cestách a scény se Šípkovou Růženkou a Červenou Karkulkou, samozřejmě skvělé bylo i věštění paní Gogolové.
To je prvá Discworld, čo som kedy čítala! No, jo, upír to schytal krutě. Praští jej okenicí, česnekovou klobásou a pak ho sní kocour! Pohádky taky. Oz a pějící trpajzlíci ze Sněhurky... Ovšem setknání s vlkem se počítá jako smutný okamih. Takové týrání pro blbou adaptaci! Mne sa ešte páči aj incident s býkmi a absintom a kartová hra.
Hej, Coninu by som tiež rada stretla znova. Aj Nijela Ničiteľa. Čo mi pripomína, že som sa úplne šúľala od smiechu pri opitých Jazdcoch Jakokalypsy. A já ty dva měla moc ráda. Mort nemal chybu. Z jeho takmer premeny a súboju na záver ma príjemne mrazilo. A Ysabel taky nebyla bábovka. A ty jejich výměny urážek... A pak najednou tohle! Jo, velmi GRRMovské. A ten profesor, Čabajka! Toho smrt mě taky zarmoutila. Tedy odešel docela hezky, ale odešel. A generál, co ho odkrouhnul Vorbis! To mě dostalo taky.
Tak jste mě navnadili přečíst si to po letech znovu. Při prvním čtení jsem to málem vzdala,Mrakoplaš mi lezl na nervy. Vyplatilo se nevzdat to. Vřele doporučuji všem,kteří ještě nečetli.
Já poznala dost lidí, kterým jeho styl nesednul. Hodně těžko se mi to chápe. Magráty mi taky bylo chvílemi líto. Ale dělá to Bábi realistickou v tom smyslu, že nikdo není dokonalej a nedělá jen správná rozhodnutí.
Zbožňujem aká je nespokojná, keď nemá na začiatku Čarodějek na cestách na Gytě čo skritizovať a potom zbadá tie červené topánky a potom stretnú čarodejnicu v červenej sukni. Máriška... :D Alebo kauza nohavice! Vždyť ty nohy nevidět pro tu látku. Vidět, kde je má! A taky ona nejni nahá pod košilí. Pod košilí má několik dalších vrstev!
@Aviv Dobrý taky bylo jak ji na hlavu spadl ten barák :D k tomuhle se Pratchett pak hodně vracel, kdy se čarodějky snažily vyrábět klobouky, které přežijí i pád domku.
Terry je absolutní láska. Já nejvíc žral ságu o Třech, Oggová je moje nejoblíbenější postava Zeměplochy, na druhém místě hned Esme. "Bábi patřila mezi lidi, co nepotřebují lidi, takže potřebují lidi, na kterých by ukazovali, jak nepotřebují lidi." Čarodějky na cestách moje asi nejvíc srdcovka z celé Zeměplochy. Naopak nemusím moc Mrakoplaše, i když jsem na něm začínal. Tonička Bolavá je trochu jiná než zbytek Zeměplochy, někdy cílí mnohem víc na ty emoce a srdíčko. Pro mě nejlepší série o dospívání, nějaký Harry Potter se může jít zahrabat. A Brumbála by si Bábi taky namazala na chleba. Moje jedenáctiletá sestra Toničku čte - je momentálně u čtvrté knihy - a miluje ji a věřte mi, pro mě jako fanouška Zeměplochy to je naprosto povznášející pocit. Už jsem ji dal i Čarodějky na cestách (aby si to proložila před Pastýřskou korunou - už se těším, až bude v šoku plakat na začátku při TÉ události :king: ) Zatím jsem lehce přes polovinu přečtených kni, dost mi jich ještě chybí a postupně je budu odkrajovat. takže gratuluji k dokončení :applause:
Komentáře
Do mojej zbierky oddychovych a humornych kniziek,pri ktorych sa viem skvele zasmiat,patri urcite 6-dielna seria Dzinsovy dennik a Semester zakomplexovaneho sviniara.Dokopy sa v tej knizke nedeje nic,ale pri niektorych replikach sa fakt sulam od smiechu. :D
Tesim sa na knizku Povod/Origin od Dana Browna,kedze sa mi pacilo riesenie zahad a kopec symbolov,urcite bude mat miesto v mojej policke.Samozrejme,netrpezlivo cakam na Vichry zimy.
Jo! Esk! Já myslela, že už ji po Čaroprávnosti neuvidím a tuhle najednou ta slečna vyskočí jako cestoval napříč časem a dimenzemi a podobně.
Dostalo ma, keď úbohé potkany zistili, že tá knižka, čo so sebou ťahajú je fikcia. A záporák bol úplne tragický. Nejaký bezohľadník hlodavcom zamotá chvosty a potom nech z toho zošalie celá kolónia. A výmena životov!
Varovný výstrel, je to kryté. A Sybila, Sybila bola úplne dychberúca. Otĺkla mreže väzniteľom o hlavu, zaspievala trpasličiu operu a vyjednala také podmienky že na to nie sú slová. Ale proč celý ten trip musel stát život pána Strusku? Nejspíš aby vymačkal emoce. Stejný případ jak s Mirkem. Hrozně badass postava, tak ji mistr odkrouhne.
Hej, rande ve skříni mi moc zvedlo náladu.
Golemovia celkovo trolia všetkých naokolo. Napríklad golem ateista nerešpektujúci blesky z jasného neba.
Já myslím, že byli. Bylo to prostě hrozný. Pomaly toneš v bahnu srazen svými vlastními a na takovéhle misi k tomu a jsi tak blízko, tak blizoučko záchraně... Sam málem otevřel ty dveře, nebo co to bylo. Ale přemluvili jej. Jen ta tříska a kletba, vše co dosáhli. Proste smutné. Ľúto mi bolo aj toho, ktorý skolaboval, keď sa zotmelo pri hre buch.
A jeho rozmluva s Tračníkem, když jsou Elán a pak i Karotka v Uberwaldu! A úplně jsem umírala smíchy, když se jej v Penězích snažili lidé napodobit. A pak jsem měla záchvat zvedání obočí...
Nejvíc mě asi bavilo šikanování upíra v Čarodějkách na cestách a scény se Šípkovou Růženkou a Červenou Karkulkou, samozřejmě skvělé bylo i věštění paní Gogolové.
No, jo, upír to schytal krutě. Praští jej okenicí, česnekovou klobásou a pak ho sní kocour! Pohádky taky. Oz a pějící trpajzlíci ze Sněhurky... Ovšem setknání s vlkem se počítá jako smutný okamih. Takové týrání pro blbou adaptaci!
Mne sa ešte páči aj incident s býkmi a absintom a kartová hra.
A já ty dva měla moc ráda. Mort nemal chybu. Z jeho takmer premeny a súboju na záver ma príjemne mrazilo. A Ysabel taky nebyla bábovka. A ty jejich výměny urážek... A pak najednou tohle! Jo, velmi GRRMovské.
A ten profesor, Čabajka! Toho smrt mě taky zarmoutila. Tedy odešel docela hezky, ale odešel. A generál, co ho odkrouhnul Vorbis! To mě dostalo taky.
Magráty mi taky bylo chvílemi líto. Ale dělá to Bábi realistickou v tom smyslu, že nikdo není dokonalej a nedělá jen správná rozhodnutí.
Alebo kauza nohavice! Vždyť ty nohy nevidět pro tu látku. Vidět, kde je má! A taky ona nejni nahá pod košilí. Pod košilí má několik dalších vrstev!
Já nejvíc žral ságu o Třech, Oggová je moje nejoblíbenější postava Zeměplochy, na druhém místě hned Esme.
"Bábi patřila mezi lidi, co nepotřebují lidi, takže potřebují lidi, na kterých by ukazovali, jak nepotřebují lidi."
Čarodějky na cestách moje asi nejvíc srdcovka z celé Zeměplochy. Naopak nemusím moc Mrakoplaše, i když jsem na něm začínal.
Tonička Bolavá je trochu jiná než zbytek Zeměplochy, někdy cílí mnohem víc na ty emoce a srdíčko. Pro mě nejlepší série o dospívání, nějaký Harry Potter se může jít zahrabat. A Brumbála by si Bábi taky namazala na chleba. Moje jedenáctiletá sestra Toničku čte - je momentálně u čtvrté knihy - a miluje ji a věřte mi, pro mě jako fanouška Zeměplochy to je naprosto povznášející pocit. Už jsem ji dal i Čarodějky na cestách (aby si to proložila před Pastýřskou korunou - už se těším, až bude v šoku plakat na začátku při TÉ události :king: )
Zatím jsem lehce přes polovinu přečtených kni, dost mi jich ještě chybí a postupně je budu odkrajovat. takže gratuluji k dokončení :applause: