Čerstvé dojmy z Thor Ragnarok. Především - je to komedie. Pokud znáte předchozí režisérovy filmy (novozélandské komedie s typickým tamním zvláštním humorem), tak vás to nepřekvapí. Marvel je velmi dobrý v nuancích u svých filmů, kdy jeden je stylizovaný víc do fantasy (Doctor Strange), další víc do thrilleru s civilním záporákem, jiné jsou akční komedie (hlavně Antman). Tady se rozhodl jít do akčního filmu se spoustou kvalitních komediálních momentů a pár dramatickými vstupy. Vizuální stylizace je snad nejkomiksovější, co jsem u marvelovek viděla. Pokud jste viděli trailer, tak vězte, že film vystihuje dost přesně, což nebývá úplně zvykem.
Dva hlavní důvody, proč film vidět: - Chris Hemsworth. Beze srandy. Říká se, že herec si párkrát potřebuje roli osahat, než se v ní opravdu najde. Hemsworth tu hraje nejlíp z filmů, kde se jako Thor objevil, a nedělá mu problém nakopávat zadky (s blesky i bez, s kladivem i bez kladiva:)) ani to, že mu někdo nakopává zadek. Vlastně je z něj dobrý komediální herec. Vůbec nevadí, že skoro nesleze z plátna a vždycky najde způsob, jak se do půl těla odhalit. Díky. - Máte rádi katastrofické filmy, takové ty, kde explodují budovy, hoří města, pobíhají v nich nemrtví a obří vlci a ohniví démoni.
@sfik je to on a přiletěl z vesmíru jako klaun!!! Za chvíli nenápadně vymění všechny členy vlády za klauny, dosadí klauny do vysokých úřednických pozic, do vedení armády, policie, soudů....a nastane apokalypsa :D
Dala jsem na doporučení Dreamer a podívala se na Brimstone. Upřímně - postupně je to spíš utrpení pro utrpení a tentokrát by méně bylo více. Líbilo se mi ale rozdělení na kapitoly a postupné vracení se v čase. V první kapitole je jasné, že se Joanna s reverendem znají... pak člověk čeká, že se pozadí dozví v druhé kapitole, kde na něj ale znova jenom reaguje se zděšením... a pak třetí kapitola je rána do žaludku. Závěr je dějově slabší a konec vynucený, ale co už. Svatouškovský perverzní záporák Guye Pearce táhne celý film a jeho zmrdství pořád roste (ostatně sám říká, že do nebe se už nedostane). Je skoro nadpřirozeně zlý. Jako "Clegane type of evil".
@Dreamer Reventant byl... jak bych to řekla... víc fyzický. U Brimstonu bych taky doporučila prostřihat tak o 15 nebo 20 minut, aby film líp plynul. Trochu mě taky štvalo zobrazování všech ženských postav jako obětí. Ale jak říkám - celkově jsem byla spokojená. Harringtonovi by měl jeho agent dohazovat jiný druh rolí než tu, kterou hraje tady nebo v Sedmén synovi. Divák by od jeho rolí čekal něco výraznějšího.
Hledám film. Pamätám si toľko, že nejaké blonďaté dievča asi omylom poškodilo niečí hrob a od tej chvíle bola v kontakte s duchom nejakého chlapca a že ak nechcela do roka zomrieť, musela mu nejako pomôcť. A marí sa mi, že za života bol chlapec týraný otcom. A že tam bol vlak. A z nejakého dôvodu som presvedčená, že sa to odohráva v Amerike. Nie je to horor.
Tak co vy a Justice League? + postavy - mám rád Bena jako Batmana (takže se mu jako omlouvám že jsem byl ten hater co se proti němu předčasně vymezoval - pošlete mu někdo mail), WonderWoman je skvělá stejně jako je skvělá její představitelka. Aquaman super - fakt nevím proč byl v původní verzí AM obrazen jako super blondýn, tohle k němu sedí mnohem víc. A humorný Flash taky fajn (lepší než jeho protivný hrozný seriálový dvojče). A Superman taky fajn.
+ boj Amazonek na začátek filmu
+ boj Atlanťanů, Amazonek a lidí proti Stepenwolfovi
+ Flashovi a Supermanovi pohledy do očí, jak ty z půlky filmu tak i ty ze závěru :D
- záporák - fakt jako toho rohatce mysleli vážně? Krom toho že se furt někam teleportuje s nějakejma kostkama a je hustej toho moc nedělá. Má hustý řeči a kromě fightu s Amazonkama, s neúplnou JL v kanálu a fightu na konci (kde ho docela diskvalifikovali) se nijak zvlášť nepředvídá. Nehledě na to že záporáci typu "Jsem konec světa" mě fakt nebaví.
- šablonovitost filmu. Nějakým způsobem film jede podle daného pravítka:
Záporák nakope zadek Amazonkám - Batman je znepokojený - WonderWoman je znepokojená - Cyborg je v depresi - Flash vtipkuje - Aquaman je cynický - Superman je mrtvý - JL se formuje - záporák jim nakope zadky - problém je že Superman je mrtvý - oživýme Supermana - Superman z oživení není nadšen - Superman je nadšen že vidí svojí holku a mamku - JL (ještě bez SM) jde na záporáka - záporák jim zase nakopává zadky - přichází Superman a nakopává záporáka.
A v tom je největší problém 5 superhrdinů se super schopnostmi nemá proti Stepenwolfovi jedinou šanci a spíš ho jenom "brzdí" a pak přijde Superman a zcela nekopromisně si ho dává že by druhou rukou mohl ještě .. třeba číst knížku či pít kávu. Navíc ten příchod Supermana kdy postupně pomáhá každému jednotlivému členovi JL (chvilku WW a Aquamanovi, pak zase běží za Flashem, a tu už se vrací aby pomohl Cyborgovi) působí hloupě. Načež záporák je odvlečen pryč svými nohshledy aby se asi mohl příště znovu vrátit silnější než kdykoliv předtím.
Na Man of Steel jsem šla celkem natěšená, z kina jsem odcházela umlácená mrakodrapy, BvS jsem po této zkušenosti raději ignorovala, Suicide Squad mě téměř zničila svojí dementností a následně uspala a Justice League s klidným svědomím vynechám, to si radši někdy dám toho třetího Thora.
Příznivci Šejkspíra a Oldřicha Daňka pozor. Všichni jistě znáte Hamleta tak, jak jej sepsal alžbětinský dramatik, jenže nehlodaly vás někdy pochybnosti, jak to vlastně třeba bylo s tím duchem nebo co že se Fortinbras na konci zčistajasna objeví, aby Dánsko očistil (tím, že ho okupuje). Možné vysvětlení pojal Daněk jako nádhernou konverzačku s dokonalou pointou. Jak to mohlo být, se můžete dozvědět od Horacia a samotného Klaudia v podání jako vždy skvělých pánů Preisse a Vinkláře.
jinak něco mnohem zajímavějšího z tiwtteru Russella Crowe For the Aubrey Maturin lovers , I do hear whispers indeed that a second voyage is perhaps potentially pre-proposed a possibility . So O’Brian affectionate’s and aficionados , let @20thcenturyfox know of your pleasure .
jako další Master and Commadner bych si nechal líbit
Captain america a la Nomad. Bucky. Panther. Libi. Mam strach logicky o Visiona. Film nebude dokonaly s tolika postavama ale to u avengeru ani nehledam. Spis solidni namel a srandu a odreagovani ke kterymu se DC proste nema sanci priblizit!
Mno, noví Avangers budou mít snad víc postav než Civil War, ale musím uznat, že tam to zrovna dopadlo nad očekávání dobře. Osobně ale zrovna Avengers filmy považuju za slabší marvelovky, takže si počkám na první reakce nebo projekci zdarma - třetí Thor mě ostatně taky příjemně překvapil.
Jen doufám, že si odpustí zápletku, kdy Thanos nejdřív hravě nakope zadky všem Avengerům přítomným na Zemi, přičemž zničí Visiona a Dr.Strange & Co., aby pak museli přiletět nejzbytečnější "superhrdinové" GotG v čele s Peterem Starblbem, kteří cestou jen tak mimochodem vytrhnou trn z paty Thorovi a dopraví ho i Hulkem (a Lokim?) v pravou chvíli na mejdan.
A snad to bude navzdory humoru aspoň trochu temnější. Po barevně rozjásaném Thorovi 3 by to chtělo změnu.
Komentáře
Dva hlavní důvody, proč film vidět:
- Chris Hemsworth. Beze srandy. Říká se, že herec si párkrát potřebuje roli osahat, než se v ní opravdu najde. Hemsworth tu hraje nejlíp z filmů, kde se jako Thor objevil, a nedělá mu problém nakopávat zadky (s blesky i bez, s kladivem i bez kladiva:)) ani to, že mu někdo nakopává zadek. Vlastně je z něj dobrý komediální herec. Vůbec nevadí, že skoro nesleze z plátna a vždycky najde způsob, jak se do půl těla odhalit. Díky.
- Máte rádi katastrofické filmy, takové ty, kde explodují budovy, hoří města, pobíhají v nich nemrtví a obří vlci a ohniví démoni.
Edit: ježiš, dyť to tam píšeš :D
vůbec jsem netušil že se něco takového vážně stalo..
https://www.sport.cz/ostatni/vzestupy-pady/clanek/140021-kdyz-se-nedarilo-zbavovala-se-hardingova-souperek.html
O tom víc jsem zvědav na film
https://www.stream.cz/sportovni-okamziky/10000789-jak-zmrzacit-nejvetsi-souperku
+ postavy - mám rád Bena jako Batmana (takže se mu jako omlouvám že jsem byl ten hater co se proti němu předčasně vymezoval - pošlete mu někdo mail), WonderWoman je skvělá stejně jako je skvělá její představitelka. Aquaman super - fakt nevím proč byl v původní verzí AM obrazen jako super blondýn, tohle k němu sedí mnohem víc. A humorný Flash taky fajn (lepší než jeho protivný hrozný seriálový dvojče). A Superman taky fajn.
+ boj Amazonek na začátek filmu
+ boj Atlanťanů, Amazonek a lidí proti Stepenwolfovi
+ Flashovi a Supermanovi pohledy do očí, jak ty z půlky filmu tak i ty ze závěru :D
- záporák - fakt jako toho rohatce mysleli vážně? Krom toho že se furt někam teleportuje s nějakejma kostkama a je hustej toho moc nedělá. Má hustý řeči a kromě fightu s Amazonkama, s neúplnou JL v kanálu a fightu na konci (kde ho docela diskvalifikovali) se nijak zvlášť nepředvídá. Nehledě na to že záporáci typu "Jsem konec světa" mě fakt nebaví.
- šablonovitost filmu. Nějakým způsobem film jede podle daného pravítka:
Záporák nakope zadek Amazonkám - Batman je znepokojený - WonderWoman je znepokojená - Cyborg je v depresi - Flash vtipkuje - Aquaman je cynický - Superman je mrtvý - JL se formuje - záporák jim nakope zadky - problém je že Superman je mrtvý - oživýme Supermana - Superman z oživení není nadšen - Superman je nadšen že vidí svojí holku a mamku - JL (ještě bez SM) jde na záporáka - záporák jim zase nakopává zadky - přichází Superman a nakopává záporáka.
A v tom je největší problém 5 superhrdinů se super schopnostmi nemá proti Stepenwolfovi jedinou šanci a spíš ho jenom "brzdí" a pak přijde Superman a zcela nekopromisně si ho dává že by druhou rukou mohl ještě .. třeba číst knížku či pít kávu. Navíc ten příchod Supermana kdy postupně pomáhá každému jednotlivému členovi JL (chvilku WW a Aquamanovi, pak zase běží za Flashem, a tu už se vrací aby pomohl Cyborgovi) působí hloupě. Načež záporák je odvlečen pryč svými nohshledy aby se asi mohl příště znovu vrátit silnější než kdykoliv předtím.
60% a víc ani ťuk
Hodně doporučuju.
a další
For the Aubrey Maturin lovers , I do hear whispers indeed that a second voyage is perhaps potentially pre-proposed a possibility . So O’Brian affectionate’s and aficionados , let @20thcenturyfox know of your pleasure .
jako další Master and Commadner bych si nechal líbit
A snad to bude navzdory humoru aspoň trochu temnější. Po barevně rozjásaném Thorovi 3 by to chtělo změnu.