Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1344345347349350394

Komentáře

  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Proč si dal Artušovi odpad? Ten film je skvělá fantasy gangsterka, s top soundtrackem a zábavným tempem. :roll: :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Benji INu, to je věc názoru. Někdo, třeba já, by mohl říci, že jestli Artuš něco rozhodně nemá být, pak právě gangsterkou (A skvělou? No, skvělou je třeba Heat, toto naozaj nie.). Všehokoktejl motivů z nejrůznějších zdrojů, zastoupení všech ras a pohlaví, takové to amíckovské všechno v jednom a zároveň nic pořádně, účinkuje tisíc slonů. V duchu reklamy na JimBeam, tohle není král Artuš ani postřímská Británie. Ani mytologie, ani legenda, ani historie.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 ano ja s tebou suhlasim v tom, ze ono sa to vola Artus pretoze to meno znie skvelo ale samotny film ten bol skvely. klasicke Dobro vs Zlo pricom predstavitel dobra nebol uplny tupec ako byva zvykom
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Edem Tupec byl představitel zla a jeho nohsledi :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. srpna 2017
    @flanker.27 Tak si máš pustit Okraj proti středu :P, když se ti tohle nelíbí
  • Já myslím, že správna mantra pre pozeranie takýchto filmov je "Predstavme si, že pôvodný materiál neexistuje, alebo že tento útvar sa nepokúša mať s ním nič spoločné. Vnímajme to samo o sebe, inak to nebude pozerateľné." :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tyrion Lannister A jak to mám vědět dopředu? To by se člověk mohl dívat jen na filmy, které se mu budou líbit, jenže než to uvidí, tak nemůže vědět, jestli se mu to bude líbit, to dá rozum =D

    @Aviv To jsem zkoušel, ale nešlo to, stejně to nefungovalo ani samostatně. Blbé postavy, trapný záporák (trapně napsaný, Jude Law to jakž takž zvládal), směšné "uniformy" jeho armády, všude samý revolucionář, směšné souboje, jak se říká "digibordel". A když chce někdo natočit něco vlastního, tak pro to nemá používat jména něčeho známého, čeho se pak stejně nedrží, jako Benioff a Weiss =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27 Proveď rituál AškEnte a poraď se Smrťem, který vidí věci co byly, jsou a nebo právě nastanou, take můžeš kontaktovat paní Bochànkovou, která má jasnozřivost a též vidi do budoucnosti :king:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tyrion Lannister Jo, a Smrť by mi řek, že mu tam větrá pivo, to zrovna...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27 Musíš trefit správnou chvíli ne když je na oslavě :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tyrion Lannister A to zas nevim dopředu =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27 Más se zeptat Ysabelle nebo pani Bochankove anebo Alberta :king: A zkoušet to vickrat lenochu
  • upraveno 23. srpna 2017
    @flanker.27 občas je dobrý všude na sílu netlačit multikulti problém :-P tohle vůbec není vada u nového badass Artuše, který konečně není přiteplenou verzí Neda Starka, ale má koule a je s ním sranda a člověk taky může jednou fandit někomu jinému než Vortigenovi.

    EDIT: fakt nechápu, jak jsi od toho mohl čekat cokoliv historicky nebo mytologicky relevantního, varování bylo tady i jinde dost a dost :-D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Artuš absolutně není o nějaký mytologii nebo historii, je to prostě nová fantasy. Fantasy co má koule a drajv a je sexy. Sere mě, že nebudou další díly, konečně něco odvážný a SVĚŽÍ.
    Ten film nechce nabidnout adaptaci legendě, takže bych to neporovnaval s DaD, který chtěli adaptovat.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. srpna 2017
    @Dreamer Multi-kulti taky není hlavní moje výtka, podle mě je to jen příznak toho, že to zároveň nemá mnoho co nabídnout. Je to samozřejmě čistě můj názor, ale mně to sranda nepřišlo (leda tím, jak nablblé to bylo). To že to nebylo podle legendy ještě neznamená, že to bylo čímkoli originální. Záporák byl asi tak tisící variantou stejné postavy, jeho no-name armáda neschopů totéž. Artuš se podle mě choval většinu filmu jako debil. A ten jeho vývoj. Ne, nechci být král - projdu si dvě minuty nějakého temného údolí (už nevím, jak tomu říkali) - aha, napravil jsem si charakter, jdeme svrhnout strýčka. Tomu neříkám vývoj. Celý děj byl stokrát omletá kaše o tom, jak tyrana svrhneme, na jeho hrobu si zatančíme, fakt originalita. Jako kde?
    Já říkám, i kdyby se hlavní postavy jmenovaly Pankrác, Servác a Bonifác a nesnažilo se to trhnout pár čísel na slavné značce, považoval bych to za úplně stejnou břečku (možná bych tomu nedal odpad ale jeden bodík, to by bylo polepšení :) ). Třeba ta mytologie, která tam byla, byla naprosto útržkovitá, nekomplexní.
    Chápu, že mám na filmové hrdiny a filmy celkem přísná měřítka, ale tentokrát se zdá, že já jsem se překvapivě shodl spíše se světovým vkusem, kde Artuš totálně propadl, dle mého zcela zaslouženě, než s českým, kde z mně nepochopitelného důvodu si udržuje pověst dobrého filmu. Mno, to už se tak stává, přičemž já samozřejmě nikoho nekritizuju za to, že mu to líbilo, nechť je mu to přáno.
    Ten film nechce nabidnout adaptaci legendě
    Pak se to na ní nemá přiživovat, pak teda ať ty koule opravdu ukážou a založí to na vlastním světě.

    P. S. Nechápu, proč má někdo problém s tím, že někdo něco hodnotí jako špatný film. To je snad normální, že se některé věci jedněm líbí a druhým nikoli. K čemu by bylo mít v kolonce hodnocení samá "pozitiva a sociální jistoty" :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak Temná věž je prý docela kvalitní průjem. :-k
  • @Monte Karstark to se dalo po tom nemastném neslavném traileru celekm čekat...no jo, King se vyjádřil a možná i kecal do scénáře, jak jinak to mohlo dopadnout :-D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Jediný, co je na tom filmu dobrý, je Matthew McConaughey.
    ...Proč to nemohlo být minimálně o hodinu delší, s příběhem z knih, Matthew v roli pistolníka s jiným režisérem? Zase prosrana předloha na fakt cool psycho film, někdy si říkám, že musím jít do toho Hollywoodu dělat poradce, ta tupost tvurcu je s každým dalším špatným filmem víc k nevydržení.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Si neodpustím. To jste to nečekali? Varování bylo dost =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27 My jsme prdek čekali. Otázkou však bylo, jak bude velký. 8-O
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Monte Karstark No tak se mnou to bylo zhruba stejný :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    První fotka z připravovaného filmu o Queen. Freddieho hraje jakýsi Rami Malek, naprosto ho neznám, tak netuším, co čekat.

    image

    Škoda toho Cohena, toho bych si v té roli hodně přál.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Taky ho neznám, ale ta fotka nevypadá vůbec špatně.
  • upraveno 6. září 2017
    Rami Malek hraje hlavnú postavu v seriály Mr. Robot
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Tak som včera konečne išla na Dunkirk a musím povedať, že klobúk dole. Ani si neviem vybrať, čo sa mi na filme páčilo viac.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Vítej mezi nás :)
  • upraveno 18. září 2017
    Tak mám za sebou To. Hned na začátku řeknu, že ano - film se mi hodně líbil. Nicméně bych doporučila nepodlehnout úplně tomu hypu, protože bych neřekla, že je to horor desetiletí, byť horor roku to pravděpodobně je. Technicky nemám filmu co vytknout a režisér je šikovný a skvěle zachytil jak atmosféru osmdesátek, tak chemii mezi partou děcek. Pokud myslíte na Stranger things, tak upozorňuju, že To má přece jenom ostřejší drápky. Není tam moc oddechových scén a zhruba po první třetině se připravte, že většina scén vám bude mírně fyzicky nepříjemných a divím se, že některá z dětských postav nekomentovala setkání s Pennywisem ve smyslu, že se počůrali strachy. Pokud jde o Pennywise samotného, tak Bill Skarsgard je určitě na úrovni Tima Curryho z minisérie z roku 1990. Moje hlavní výtka patří tomu, že děcka se v duchu hororových klišé dobrovolně rozdělují a zůstávají o samotě - dá se to ještě nějak omluvit u dvanáctiletých dětí, ale u jejich dospělých verzí v druhé části bych s tím měla o dost větší problém. Jen tak mimochodem - v druhé části jim bude čtyřicet, což je zrovna příhodně věk, do kterého by tvůrci mohli napasovat větší část známých hereckých tváří :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. září 2017
    @svoa00 Jak jako druhá část? Ti haranti v průběhu filmu nepochcípaj a neuvidíme jejich střeva rozházený po kolotoči?
  • @Monte Karstark Chápu, že jsi z toho smutný :twisted:

    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.