Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1499500502504505581

Komentáře

• @undefined taková možnost není a nebude, nechápu tedy proč se snažíš to takto proti sobě stavět, je to absurdní. Je to stejné jako vidět jen černou a bílou barvu a nic mezi tím, ani ve Švédsku ani nikde jinde taková situace nenastala a troufám si říct, že nenastane, svět je o něco komplikovanější místo, než tvrdí Okamura a jemu podobní.
  • @Dreamer taková situace ve Švédsku pomalu nastává a já říkám že bych radši nácky ve vládě než radikální levici (ve Švédsku)

nemluvím o ČR jestli ti to uniklo
  • @DanielSvatoš ve Švédsku taková situace téměř jistě nenastává ;-) k tomu, která totalita/radikalismus je lepší už jsem se vyjádřila, žádná, oboje je stejně špatné a je velká chyba myslet si opak.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @Ugla pro mě je to jedno, pokud se jedná o radikální stranu, je mi jedno z kterého směru vítr fouká. Stejně vnímám náboženství, nehodlám se podřizovat ani jedné ideologii o všemohoucích bytostech nebo posmrtném životě. Křesťané teď mají máslo na hlavě, ale to svoje peklíčko a bludy klidně církve šíří dál.
  • Ale niečo na tom Uglovom výroku je. čisto pragmaticky je ľahšie znášať opresiu, ktorá vyrástla doma za plotom, než úplne neznáme opresívne nápady odniekiaľ spoza mora. Tým nechcem povedať, že by sme na to mali pristúpiť, to rozhodne nie.
  • @Aviv to vysvětli lidem, kteří snáší tu svoji domácí totalitu, určitě si říkají "Ještě, že nám tu nevládnou sousedi, to by nás sousedi práskali ve jménu boha místo ve jménu státu, no hrůza." :-D absurdní představa...
  • To nebylo ve smyslu, naši vs ne naši, ikdyž to je taky dobrá interpretace. Spíš, že je to něco, s čím už se tak nějak známe. Jako klima, nebo jídelníček. Absurdní možná jo. Nereálné? Nemyslím. A znovu opakuju, že tím nevyjadřuju souhlas s utiskováním.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @Ugla Německá SPD na to asi nemá copyright a česká se přiživuje :D
  • AvivAviv
    upraveno 8. října 2017
  • @Achileus tak třeba ten levicový antisemitismus je stará a známá věc...
    jenom další důvod proč nevolit levácké zmrdstvo
  • upraveno 9. října 2017
  • @Ugla ale co režimy, kde není šance na změnu nálady národa, které jsou dostatečně izolované, třeba KLDR, mají snad místní smůlu, protože si kvůli propracovanému vymývání mozků nedokáží vynutit změnu režimu? Říkám, že volit radikály s představou, že tady udělají pořádek pro nás, je nesmysl a neospravedlňuje to takovou volbu, kdy je člověk ochoten vzdát se vlastních svobod.
  • Tohle je docela oříšek. Jestli jsi svobodný, máš svobodu vzdát se své svobody? :-k
  • @Aviv áno, máš. To je slabina demokracie - obsahuje samodeštrukčné mechanizmy a je tým najzraniteľnejším typom polit. zriadenia. Je Tvojím právom vzdať sa svojich práv a zvoliť si totalitný režim - stačí sa pozrieť na to, ako sa dostali k moci Hitler či Mussolini - ľudia si ich slobodne zvolili a oni ich postupne pripravili o ich práva, vrátane práva zvoliť si.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Katrina len jedno sloboda a demokracia nie je to iste.
  • @Edem to mi je úplne jasné, ale sloboda sa predsa len primárne viaže na demokratické zriadenie, nie na totalitné.
  • @Dreamer: Podpoře jednostranně zaměřených programů a stran se lze jen těžko divit v situaci, kdy vládnoucí politická reprezentace před zásadními problémy zavírá oči, případně občanům tvrdí, že si na permanentní stav ohrožení a čím dál větší omezování osobních svobod mají zvyknout.

Schválně nepoužívám výrazy radikální či extremistický, protože těmi je dnes nálepkován kdekdo jen proto, že se odmítá podílet na pošlapávání své vlastní kulturní identity. Konkrétně Okamuru považuju za populistu s omezenou sebereflexí, ne však za extremistu.

KLDR je hodně specifický případ, který nemá paralelu nikde na světě. Jinak zrovna u ní je dlouhodobá izolace z velké části důsledkem vnějšího tlaku vzbuzujícího pocit ohrožení. Stav trvá již příliš dlouho, aby bylo vždy možné učit, co je příčina a co důsledek. Zda je to pro místní smůla či ne nedokážu posoudit. Každopádně bych uvítal, kdyby to na posouzení jednou zůstalo jim a nikdo se nesnažil nic "řešit" za ně.
  • Možno keby sme zamenili slovo sloboda, za niečo iné. Povinnosť účastniť sa rozhodovania a niesť zodpovednosť za to, čo z toho vyplynie. Ovce je možno ľahšie ovládať, ale ovce pri všetkej úcte nie sú veľmi tvorivé a schopné posúvať celok vpred, takže v záujme vládcov byť na špičke, by bolo mať oddaných, no rozmýšľajúcich, iniciatívnych a vplyvných poddaných. Niekomu možno vyhovuje nechať si vo všakovakej miere riadiť život štátom, ale tak ako deti majú vyrásť v samostatných dospelých, tak by sa azda aj občianstvo malo posúvať ku kompetencii činiť rozhodnutia. Ala Švajčiarsko. Ať jsi kdo myslí, co si myslí, ta jejich referenda jsou obdivuhodná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Za určitých okolností je direktivního vedení zapotřebí a je efektivnější. Proto např. v armádě musí být disciplína, o rozkazech za bojové situace není možné hlasovat, radit se, předkládat pozměňovací návrhy a podobně. Pro různé oblasti proto podle toho musí existovat pravidla buď striktní nebo volná. A ano, záleží i na společnosti jako takové, proto tak selhává představa "demokratizace" různých rozvojových zemí. Na to nestačí jen vzdělání, k tomu, aby byla "volná" společnost v konečném důsledku efektivní a nesežrala a nerozložila se zevnitř, ej třeba jednak nějaká tradice a jednak i schopnost pochopit cenu té svobody, což je podle mě problém řady současných tradičních svobodných zemí. Právo o něco usilovat se tak velmi často mění na právo něco požadovat bez práce a úsilí.
  • upraveno 10. října 2017
    @flanker.27 s tím plně souhlasím, kde se asi stala chyba, že význam spojení "rovný přístup k příležitostem" mnohým nedochází :-k podle mě je třeba naše demokratické zřízení bránit a nedávat prostor současným populistům a radikálům (ani těm příchozím), kteří se snaží využívat naše emoce tím nejprimitivnějším způsobem. Chápu, že v mnoha ohledech je současný stav frustrující, ale jak by to mohli vyřešit zástupci stran, kteří staví kampaně čistě na emocích a jednoduchých heslech (i když to občas vypadá, že to jsou na naší politické scéně všechny strany, není to tak).
    @Dreamer Já souhlasím, že se jednoduchých témat jako třeba migrace snadno mohou chopit populisté, ale na druhou stranu jen to, že se toho mohu chopit populisté jako třeba Okamura neznamená, že ty věci neexistují a není potřeba je řešit. To právě těm populistům nahrává, že ti ostatní ukazují svou neschopnost, často jen ze snahy se odlišit. "Jen aby o mně neřekli, že jsem rasista/nácek/populista." Jenže v důsledku tak provádějí druhý appeasement, jen ne vůči nebezpečí "bílému", ale tomu "jinokulturnímu".
    @flanker.27 však jsem nikde neřekla, že neexistují, spíš že jednoduchá populistická nebo extrémistická řešení nejsou řešením, ale pouze výměnou jednoho problému za jiný problém. Jsem optimista a nevěřím v katastrofy typu nepokojů a občanských válek, jsou jiný věci, které mi přijdou blíž a reálnější, třeba enviromentální témata, která hlavně v ČR nejsou ani trochu populární. Asi se ale není čemu divit, když se člověk podívá na "Zelený tým" se Stropnickým nebo na soláry na polích...i přesto, je třeba spíš rozumná debata, než popírání těchto problémů.
    Nálepkování nemám ráda, protože jakmile je někomu dána nálepka, rozumná diskuze končí. Třeba z těchto nálepek bych nejradši prorazila zeď hlavou: sluníčka, vítači, ekoteroristi...z těch se mi chce vyloženě zvracet. Z druhé strany mě nic nadužívaného nenapadá, nepřijde mi, že by se tady lidem nadávalo do fašistů nebo nácků, to tu nefrčí, když něco moc rozebírám (= žvaním, stěžuju si), jsem spíš označená za "negativního" člověka :D
    @flanker.27 s tím souhlasím, to prospěchářství a byznys kolem enviromentálních opatření brání právě těm rozumným řešením, za rozumné nepovažují striktní odmítání jádra ani lithiové baterie do každého auta. Na druhou stranu se pak těžko diskutují i věci, které nejsou tak medializované, ale veřejnost má automaticky averzi, když slyší spojitost s ekologií, enviromentalismem apod. a to je škoda. Stejně tak mě mrzí, když lidé odsoudí člověka jiné barvy pleti, čistě kvůli vzhledu, aniž by s ním prohodili pár slov.
    Joo, na kremrole a spol jsem zapomněla, to bych k těm nálepkám vyvolávajícím dávící reflex klidně přiřadila.
    Co se těch nepokojů týče, vím, že proběhly, ale nezdá se, že by otřásly uspořádáním Evropy (krom Brexitu, který už teď taky moc nebudí pozornost davů) nebo změnily názory většiny veřejnosti. Sice víme, že v Paříži nebo Londýně nás občas může sejmout auto, ale nemyslím, že by z toho většina lidí měla strach, ten je zatím zasunutý spíš někde v pozadí, snad nebude hůř. Do Egypta se taktéž ještě nějakou dobu na dovolenou jezdit bude.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Už víte koho budete volit?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.