Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1498499501503504581

Komentáře

• Myslím, že v tomto smere sa treba sústrediť ešte na niečo. Som za, aby činnosti, ktoré nikto nechce, alebo by nemal robiť, boli vykonávané strojmi, nakoľko tým to nebude ubližovať, ale popri tejto nevyhnutnej robotizácii treba vymyslieť aj z čoho budú tí ľudia, ktorí už nevykonávajú tieto práce, žiť. Páči sa mi myšlienka bezpodmienečného príjmu. Nedá sa zaviesť hneď a všade, lepšie funguje v rozvinutejších prosperujúcejších spoločnostiach, ale postupne by to hádam šlo. Myšlienka je, že je dosť vysoký, aby z neho človek už nejak vyžil, ale zároveň tak nízky, že to neponúka veľa možností, takže každý, kto by chcel čosi viac, by mal dôvod vykonávať nejakú produktívnu činnosť - či už obsluhu mechaniky, ktorá odvedie ťažkú prácu, rozhodovanie na riadiacich postoch, alebo nejakú inú činnosť. A mohol by rozvíjať všemožné talenty, lebo by sa nemusel strachovať, že nebude mať z čoho žiť a pripútavať sa k zamestnaniu, ktoré neznáša, no vykonáva aby mal stály príjem. Je to ideálne prostredie pre rozvoj tvorivej činnosti. Tvorivosť by mohla suplementovať to, čo by sa stratilo automatizáciou, lebo by šlo o aktívne vymýšľanie, vyrábanie a už by nejak prišlo aj na kontakt s ľuďmi. Záleží kde ako. Nie je to úplné riešenie zániku sociálnyh zručností, kontaktu a vúzieb, ktorý s robotizáciou a virtuálnou realitou prichádza, ale myslím, že by to mohlo pomôcť. Tak či tak, človek by nezakrpatel, lebo by sa mal čím zaoberať, čo produkovať, zisťovať a syntetizovať. A to si krásne nahráva s narastajúcim trendom handmade aj custommade produktov. Človek si takú vec aj viac váži a tak by to hádam čiastočne znížilo tendenciu plytvať zdrojmi. A myslím, že by to zabránilo aj zdieraniu zamestnávateľom. Teraz si môže dovoliť vyžadovať všeličo, lebo na každú osobu, ktorá by s ním stratila nervy a odišla, má niekoľko, ktorí zúfalo čakajú na to, že ich niekto zamestná a budú radi aj za almužnu a budú sa toho miesta držať zubami nechtami. Pri bezpodmienečnom príjme by zamestnanci neboli v tak zúfalej situácii.
  • @Aviv taky by se muselo vymyslet, čím se lidé, kteří se neuplatní ve vysoce kvalifikovaných pozicích, ve výzkumu a dalších profesích, které stroje nenahradí, budou zabývat, jinak by to dlouho nevydrželo, byla by to celková změna uspořádání společnosti. Ne každý má talenty které by mohl rozvíjet, spíše by to chtělo širokou škálu volnočasových aktivit a koníčků a lidé by museli být připravování na možnost, že je takový život čeká od dětství (změna školství), ale taky si to dovedu představit jako funkční model žití.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer U kmenových buněk jde především o to, do které fáze se dá zajít, ať už se budou používat na cokoli. Jak dlouho je lze nechat množit a kdy už by se na to pohlíželo jako na "používání člověka".
  • upraveno 29. září 2017
    @flanker.27 aktuálně se asi nejvíc zkoumá využití pouze buněk samotných a jejich použití k léčbě, kdy by z nich vznikaly jakési záplaty poškozené tkáně. Nejedná se o pěstování končetin nebo orgánů ve zkumavce, to je asi hodně vzdálená a divoká představa budoucnosti. Nejcennější jsou embryonální kmenové buňky, ty se získávají z několik dní starého zárodku ve fázi blastocysty, to je shluk buněk vzniklý rýhováním vajíčka, nemusí to být ani vajíčko oplodněné spermií. Kmenové buňky jsou ale i například v kostní dřeni.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer V našem baráku je člověk, který byl s tátou ve výboru společenství vlastníků. Před časem byl na zájezdu v Egyptě, kde on a tři další dostali žloutenku. Ti ostatní už umřeli, jeho zachránilo zatím jen to, že měl dost prostředků. Musel kvůli tomu prodat firmu, protože léčba sestávala právě z terapie pomocí kmenových buněk. Odešly mu totiž komplet játra, takže musel jezdit do Švýcarska, kde se mu pokoušeli nahradit nefunkční tkáně, ale už asi třikrát se mu to nechytlo. Ergo je to opravdu stále v počátcích. Což mi připomíná, že se musím zeptat, jestli táta ví, jak to s ním pokračuje. A taky je to důvod, proč mě v Egyptě nikdo neuvidí :-)
  • @flanker.27 já si hlídám očkování, není to až tak drahé, pokud člověk jede do nějaké takové země, není to na škodu. :-) je to samozřejmě v počátcích, ale dokonce už existuje metoda, kdy lze diferencovanou buňku přimět, aby se přepnula zpět na kmenovou.
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/450605-policie-v-katalansku-strilela-na-stoupence-referenda-gumove-projektily.html
    Koukám, že tohle nelegální referendum má spoustu příznivců. Zatímco s nelegálním referendem na Krymu měli větší problém.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. října 2017
    Ciwe, právě jsem viděla předvolební spoty na ČT 1 a snad radši ty lístky sežeru. To je fakt trága.

Muslim podkopávající kolečko chodítka báby mě fakt rozsekal. A vůbec jsem netušila, kolik máme nácků.
  • @Krisa letošní volební spoty jsou extra dementní
    @DanielSvatoš Nechápu, že se nestydí to vypustit na veřejnost.
  • @Krisa Svobodní mají celkem normální

Top09 nená dementní ale jenom trapné
    @DanielSvatoš Vždyť ten Svobodnej má vadu řeči a zrovna spoustu S...
  • rozhodně ne tolik S jako SS

teda DSSS
    @DanielSvatoš Snad jako nemáš pocit, že přidáním SS DS zvětšila odstup od nácků? :P
  • @Krisa v té záplavě nácků se už moc nevyznám...
    a jestli chceš slyšet vadu řeči tako se kouni tady
  • Já na spoty nekoukám, to chce sedmičku červenýho a předvolební debatu, to je slušná tragikomedie.
  • @Dreamer Tohle je můj kandidát!
    https://www.facebook.com/filipreinohl/videos/10211433994698676/

aneb každý kdo má facebůk, má v přátelích někoho kdo lajkuje Okamury :D
  • upraveno 7. října 2017
    @sfik SPD je perličkou každé debaty, ale na druhou stranu se musí uznat, že to mají tématicky provázané a vždycky tam nějak dokážou narvat ty, který považují za ten největší problém a občas je i vidět, že proběhla nějaká příprava k tématu na wiki nebo v diskuzích na novinkách :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer

Švédští náckové natočili podobný spot před sedmi lety, jen ta podražená noha tam chybí :D

https://m.youtube.com/watch?v=pumIT31qqQQ
  • @Achileus no jelikož to tam dopadlo jako v tom spotu tak je měli asi volit
  • upraveno 8. října 2017
    @DanielSvatoš jedni radikálové místo jiných radikálů, s tím, že tihle ti by nekopali nějakou chvíli do nás, vynikající nápad :applause:
  • @Dreamer jelikož tam jiná volba nebyla tak ano
  • upraveno 8. října 2017
    @DanielSvatoš omg, tohle fakt nemá cenu :roll: nechápu, proč se někteří tedy na oko tak vehementně snaží bránit tu naši demokracii a svobodu, když by to bez mrknutí oka vyměnili za tu naši totalitu, protože ta naše totalita a ti naši radikálové jsou mnohem lepší než ti cizí, ach bože, už se nedivím úspěchu SPD... hlavně, že se ti, co tyhle svinstva volí považují za tu část společnosti, co nejsou ovce.
  • @Dreamer co nechápeš? že kdyby byla jenom možnost volit mezi NSDAP a ŠHARIA tak bych volil NSDAP? a?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.