TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1303304306308309361

Komentáře

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš DOPRČIC co zas provedl??? Mám brutální seriálový skluz, takže i tohle je pro mne megaspoiler! (= neprozrazovat prosím)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @DanielSvatoš A čímpak tě naštval? :twisted:
    Mně především fascinovalo, jak dnešní tvůrci diametrálně odlišně přistupují k tomu, když
    se zapomene chlap (konec minulé série) a když ženská (nyní) :twisted:
    Poprvné to byla rána pěstí a všeobecné odsouzení, zatímco teď... Podotýkám, že ten konec minulé série a Demelzino počínání si tvůrci seriálu víceméně vycucali z prstů, v knize je to celkem dost jinak, realističtěji i s podstatně lepšími dialogy i psychologií postav. Aneb nejlepší je na seriálu vždycky to, co věrně kopíruje knihu.
  • upraveno 14. srpna 2017
    @flanker.27 štve mě jak pořád tvrdí že chce pomáhat lidem
    ale odmítá každou možnost dostat se k moci a tím to ještě více dojebe

    štve mě jak má Demelzu na háku
    pořád trvdí jak skončil s Elizabeth ale neskončil

    přijde mi že George je vlastně mnohem zajímavější postava
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @DanielSvatoš To už tak bývá, že záporáci jsou obvykle zajímavější. Ale tohle je bohužel seriálová úprava, takový to zpřecitlivění, vzdychání Rosse po lepším světě (versus činy) a tak, to v knihách prakticky není.
  • knihu jsem nečetl a tak reaguji jenom na to co vidím v serialu a prostě to není postava se kterou se můžu ztotožnit
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jako bych si vybavoval některé debaty u GoT :twisted:
  • upraveno 14. srpna 2017
    Vlastně ani nevím jestli se na to budu dívat, když už tam nebude Toník Vyskoč


    Ale Ed zůstává, i když jsem na MiB byl alergickej :)
  • Zrovna koukám na Taggarta - Na ostří nože (1986) a Ian Glen (Jorah Mormont) si tu zahrál epizodní roličku polonahého nájemníka slizkého hypnoterapeuta :-D . Ve filmografii na CSFD to nemá, ale je to on.
  • upraveno 15. srpna 2017
  • http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2017/good-omens

    Super! Jsem ráda, že se na adaptaci Dobrých znamení bude podílet i jeden z autorů a doufám, že minisérie bude věnovámu tomu z nich, který už není mezi námi. David jako na Zemi domestikovaný démon Crowley...

    image

    Jo, nemohla jsem odolat, abych ten obrázek nepostnula :D

  • A já jsem ti za to vděčná.
  • Konečně jsem viděla Newsroom a marně hledám druhou, třetí, čtvrtou.... ideálně i desátou sérii, protože je to silně návyková záležitost :-) skvěle napsané dialogy a postavy, adrenalinové prostředí kolem tvorby zpravodajství a troška toho pravého amerického patosu, zprávy od ACN mi budou chybět.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. srpna 2017
    @Dreamer Druhou a třetí řadu někde najdeš :)
    Když tak místo neexistující čtvrté doporučím starší Sorkinův kousek Studio 60 on the Sunset Strip. Stejně skvělé postavy se skvostnými dialogy a zajímaví herci. Některé postavy byly předobrazem i pro hrdiny Newsroomu.

    http://www.serialzone.cz/serial/studio-60/
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @svoa00 Dobrá znamení? Bohové, chci to hned. :applause: :dance:
  • @Aviv Obrázek je z oddechového horůrku Noc hrůzy, kde Tennant hraje lacinou variaci na Davida Coperfielda, kterou jsem si pracovně nazvala čaroděj Šmajdalf :D

    @Benji Tak vůči Dobrým znamením mám svoje výhrady, ale je v nich spousta skvělých nápadů (často podaných ne nejlepším způsobem nebo nedotažených do konce - ačkoliv přiznávám, že už je to dost let, co jsem knížku četla). Ale to spřátelené andělsko-démonské duo má obrovský potenciál a oba herci jsou skvělí. Tennantovi ta role bude sedět, však Crowley by měl být spíš jako Lucifer ze stejnojmenného seriálu než cokoliv jiného. A anděl nebude zase tak úplně svatý :)
  • AvivAviv
    upraveno 17. srpna 2017
    svoa00 napsal(a):

    @Aviv Obrázek je z oddechového horůrku Noc hrůzy, kde Tennant hraje lacinou variaci na Davida Coperfielda, kterou jsem si pracovně nazvala čaroděj Šmajdalf :D

    Já vím. Já tu vampiráčinu našla před asi třemi lety spolu s 99 problems v podaní Huga. Nekoukala jsem to, jen pár scén na youtube, páč jsem četla, že je to nic moc, ale Tennant v černej kuži a s linkou líbil. Šmajdalf? To si ráda zapamatuju.
  • upraveno 18. srpna 2017
    Defenders - hotovo - spoiler free

    Oproti ostatním seriálům ze série tomuhle pomáhá méně dílů, víc hlavních postav, které navíc spolu skutečně fungují. Logicky Daredevil a IronFist (protože s Hand jsou propojeni mnohem víc než zbylí dva Defendeři) do děje pasují jako prdel na hrnec. Na druhou stranu Luke je hodnej pacifistickej neprůstřelnej nigga a Jessica má kocovinu a všichni kromě ní umí kung-fu se tam trochu nechápavě motaji (obzvlášť Jessica) ale je zábavné sledovat jak jsou do děje vtaženi nedobrovolně a jak nachází týmového ducha. Ve skutečnosti sledovat Jessicu mě bavilo víc než DD a IF ..

    Zatím nejradši ze série mám 1.sezonu Daredevila.. Defenders jsou hned za ním :)
    A když si na záporačku pozvete Ripleyovou tak to je dobrý, její Alexandra mě bavila :)
  • Defenders pre mňa najväčšie sklamanie tohto roku. Daredevil s1 výborný seriál so skvelou choreografiou, druhá séria už troška slabšia, ale tam mi to ťahal aj Punisher a Fisk.

    Jessica Jones mala dobrého záporáka ale 0 choreografiu, chápem že ten seriál bol o niečom inom, ale pre mňa príliš silné tlačenie na GIRL POWER nôtu. Každí jeden chlap v tom seriály bol buď to vrah/zradca/zabijak. Horší seriál v tomto smere bol už len Agent Carter.

    Cage a Fist boli proste zlé seriály ale pozrel som si ich pretože som vedel, že budem pozerať Defenders a chcel som všetkému chápať. Čiže som pretrpel 2 seriály aby som trpel pri Defenders.

    1. Choreografia - potrebujeme 5 strihov aby sme videli jeden úder, všetko je pomalé a umelé. Absolútne som sa strácal v tom kto je aký silný. Striedali sa situácie, kedy v jednej scéne bol Luke Cage nepriestrelný a v druhej scéne ho random henchman dokázal zložiť. Jessica dokáže udvihnúť auto no random henchmani s ňou nemajú problém (ako kedy samozrejme).

    2. Sigourney Weaver - aka ako najzbytočnejšie využiť najväčšiu hviezdu, ktorú sa nám podarilo pre seriál získať.

    3. Hand? Počkaj toto je tá istá Hand proti ktorej bojoval Daredevil? Tá Hand, ktorá ma k dispozícií ultra super Ninjov, ktorí si dokážu stíšiť buchot srdca a hlasitosť dychu, tí ninjovia ktorí mali aj kostýmy? Ah fuck it dajme tam random týpkov v nohaviciach a tričku, ktorých nebude mať problém zbiť ani Clair. A chlapci nezabudnite že ak máte samopale strieľajte len na toho veľkého nepriestrelného černocha.

    4. MCU - tak je toto súčasť MCU alebo nie? DD1 mal pár narážok na Thora/Ironmana/udalosti z Avengers 1. V Civil War si UN vyžiada, aby ľudia so superschopnosťami podpísali akúsi zmluvu inak sa z nich stanú "vydedenci" a zavrú ich do super väzenia, ktoré máme možnosť vidieť v Cpt 3 - Civil War. Uhm prečo nemá vláda záujem riešiť Luke Cage a Jessicu Jones? Mám pocit že ich super schopnosti sú verejne známe, aspoň určite tie Lukove.
    Prečo Avengers neriešia Hand? Hand je presne to isté čo Hydra - tajná spoločnosť, ktorá chce ovládnuť svet. Ak niekto vyvolá umelé zemetrasenie v New Yorku (kde je Stark Tower) nikto z Avengers si to nevšimne? To má Disney fakt tak veľký problém aspoň TROCHA prepojiť ich movie a tv show svet?

    Aby som nebol úplne negatívny tak sa mi páčila ta akčná scéna kde prvý krát bojovali všetci 4 pokope a pár dialógov medzi hlavnými postavami. Inak to pre mňa bolo na rovnakej úrovni ako Luke Cage a Iron Fist.
  • @JoeGyry Musím říct že bojový scény byly vážně vážně strašně sestříhaný jako deka z patchworkingu... A nejde to svést jen na to že Madamme Gao resp. její herečka není moc velkej fighter.. Asi zůstává pravda že nejlíp pohybově nadanej tam je Charlie Cox..

    A tu registraci superheroes tam aspoň okomentovali.. Krom toho je dost možný že Jessica a Luke registrovaní jsou. Proto DareDevil zůstává jako jedinej v anonymitě.

    Jinak ze seriálů mě bavil asi nejmíň IronFist. Luke (kterýho jsem teda dokoukal až minulej týden) mě překvapivě bavil - překvapivě mě hodně bavil ten nigga style.
  • Mám docela seriálové manko (u takového Poldarka třeba 2 série), ale na Cormorana Strikea jsem zvědavá
  • upraveno 4. září 2017
    Tak kdo kouká na Mr Mercedes?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Seriál? Dyť to má asi 90 stran... To zas bude "přidaného materiálu..."
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 mozno to bude nieco co bude mat 2, 3 casti max.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem nakonec začal sledovat Viktorku, i když jsem původně nechtěl. Jak už jsem párkrát řekl, nějak mně tyhle konzervativnější dobové záležitosti sedí více než ty moderní seriály, které se předhánějí v množství zobrazených tělesných tekutin, psychopatických charakterů a nesmyslně překombinovaných zápletek.
  • @flanker.27 Ha, dneska jsem dokoukal první sérii.. Některý věci mě na tom strašně vysíraj.. Například snaha voprat Downton jak to jde... Rozdělení na pány a kmány, ale zatímco u DA byly ty situace a příběhy dotažené, tady mám pocit že nejdou nijak do hloubky co se příběhů služebnictva týká a na druhé straně u Viktorie mám zase pocit že je málo politikaření. Na druhou stranu je to takový klidný seriál na nedělní odpoledne, kdy jsem si uvařil kafe a dal si větrníka. Navíc Jenna Coleman se mi moc líbí takže mě uspokojí už jen několikavteřinová úvodní znělka ..
  • @sfik s Viktorií jsem zkusila dvě epizody, bohužel je to na mě příliš sterilní a utahané. Hudební motiv vykradený z The Virgin Queen mě velice rychle začal lézt na nervy a kýžený dramatický efekt se při jeho nadužívání bohužel nedostavuje.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Já si to nechávám na televizi. Nebýt sem tam takových seriálů na ČT, už bych ani nevěděl, co to televize je :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Co nebylo v Planet Earth II, to si D.A. schoval do Blue Planet II
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.