Mňa by to možno aj zaujímalo, keby to bolo vice versa - tmavší utláčajú svetlejších. Príbeh o tom ako sa z obete stáva agresor a jak snadné je do té pasti padnout a nevyřešit nic. A nejlépe na závěr jak se z ní taky vyškrábat. Koniec utopistického okienka.
Netřeba vyšilovat, že by se tomu věnoval místo psaní. Martin to vysvětloval na blogu. Je u toho seriálu producentem jen jménem. Prakticky se na něm podílet nebude. Ani psát scénář. Je to jeden z těch projektů, které oznámili už před pár měsíci.
Ze začátku takové lehce mdlé. Ale třetí a čtvrtý díl se to zvedlo. Pokračování může být zajímavé, pokud to nerozpliznou na nekonečné pásmo bitek s démony. Takový mix Hellsinga a Claymore. Od Netflixu nečekané (navíc s hlasem Richarda Armitage jako bonusem) :)
@Krisa Doporučuji tohle video pokud jsi fanynka seriálu, je to dobrá chronologická rekapitulace všeho, co víme, že se zatím stao a zároveň krásna ukázka toho, jak se za 8 dílů povedlo vytvořit poměrně hluboký a propracovaný svět s řadou motivů
BBC chystá seriál o Tróji a pozor, Achilles, Patroklos a ovšem především Zeus budou černoši (David Gyasi, Lemogang Tsipa, Hakeem-Kae-Kazim) =D Aneb "Černošský pánbůh a páni Řekové", abych parafrázoval jednu známou knihu...
@Sagart To je ono, i když jsem na to natrefil na imdb: http://www.imdb.com/title/tt5103758/ Kdysi v 60. letech natočili Američani velkofilm o Čingischánovi, kde Čingischána hrál Omar Sharif. Sharif byl sice původem Arab, ale pořád na míle daleko od Mongola. Už tenkrát nad tím lidi kroutili hlavou (nemluvě o ostatních Asiatech ztvárněných herci evropského vzezření). A teď se dělá přesný opak a všichni tomu tleskají, takže jsme tu měli shakespearovské historické hry, kde černoch hrál třeba "kingmakera" Warwicka a teď toto. Nepochybně se budou hájit případným útokům tím, že přece "it's fantasy", ale já bych fakt nerad jednou viděl Přemysla Oráče hraného nějakým Jusufem Abdulmánem či Kwekanu Tukumbem.
Komentáře
http://grrm.livejournal.com/542263.html
Poprvé cítím chuť sledovat tenhle seriál. Podle mě charizmatická paní :)
Samo, že si zvyknu. Ale stejně mi Capaldi bude chybět. Nejmíň půlku řady.
(David Gyasi, Lemogang Tsipa, Hakeem-Kae-Kazim) =D
Aneb "Černošský pánbůh a páni Řekové", abych parafrázoval jednu známou knihu...
Kdysi v 60. letech natočili Američani velkofilm o Čingischánovi, kde Čingischána hrál Omar Sharif. Sharif byl sice původem Arab, ale pořád na míle daleko od Mongola. Už tenkrát nad tím lidi kroutili hlavou (nemluvě o ostatních Asiatech ztvárněných herci evropského vzezření). A teď se dělá přesný opak a všichni tomu tleskají, takže jsme tu měli shakespearovské historické hry, kde černoch hrál třeba "kingmakera" Warwicka a teď toto. Nepochybně se budou hájit případným útokům tím, že přece "it's fantasy", ale já bych fakt nerad jednou viděl Přemysla Oráče hraného nějakým Jusufem Abdulmánem či Kwekanu Tukumbem.
Každopádne, tiež by som ocenila, keby sa od toho upustilo a zobrazovanie by bolo aspoň vzhľadovo príbuzné s pôvodnou národnosťou.