Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1482483485487488581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Občané předně musí tlačit politiky, aby tu změnu chtěli, ovšem žvaněním na Facebooku to nepůjde.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer Buď můžeš být v bezpečí v zologické zahradě, kde tě nic nesežere anebo ve volné přírodě, ale pak si nestěžuj, že tě dostane predátor. Zlatá střední cesta ne vždy existuje :-P A diktatura proletariátu mne opět děsí mnohem méně než diktatura islámu. To je také další dilema, chceme být v bezpečí, ale zároveň chceme být svobodní a neuvědomejeme si, že to se dává dohromady dost těžko
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • upraveno 23. května 2017
    @Tyrion Lannister jaká diktatura Islámu? Máš snad pocit, že se tu něco takového formuje, když na chvíli odložíš alobalovou čepici, máš doopravdy pocit, že je aktuálně třeba volit radikály a diktaturu na ochranu před nějakou hypotetickou hrozbou nějaké budou nadvlády Islámu v Evropě? Pochybuju, (teď odběhnu k extrému) že lidi, co umírají hlady v KLDR si říkají, ještě, že tu nechcípáme pod nadvládou Islámu.
    @Tyrion Lannister Ono to je ode zdi ke zdi. Islamismus hrozba a problém, ale vážně si myslíš, že Okamura a jemu podobní to vyřeší? Vítězství těchto existencí by akorát způsobilo problémy. Například Le Penn tvrdila, že je třeba vyhnat z Francie všechny muslimy, kterých je ve Francii 6 000 000, umíš si představit co by následovalo? Občanská válka, protože ti muslimové, kteří ještě nebyli indoktrinováni, by okamžitě začali bojovat po boku radikálů.

Evropa má s radikálními politickými ideologiemi dost špatné zkušenosti, jedno kolo nacismus- komunismus bohatě stačilo. Nerad bych se dožil doby, kdy se budou zase masově likvidovat osoby nebo etnika, která jsou nepohodlná většinové společnosti.
  • @Krisa přesně tak, nehodlám se vzdávat svých svobod, je mi ukradený za jak "ušlechtilé" úmysly se to bude schovávat nebo čím mě hodlají strašit a odůvodňovat buzeraci.
  • Prehnané násilie nám môže otráviť budúcnosť, súhlasím s Dreamer a Achileusom.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. května 2017
    upraveno 23. května 2017
    upraveno 23. května 2017

Amen (I love this guy)
  • @Tyrion Lannister wtf, snad tu nechceš obhajovat normalizaci stylem nikdo nepošel hlady, nikoho nepostavili ke zdi a nezastřelili...takže vlastně pohoda a proč si vytáhl zrovna normalizaci, to má být příklad toho "lepšího" nedemokratického režimu? :D Ideologické čistky se v ničem neliší od těch náboženských.

Myslíš, že jakákoliv radikální strana by bránila svobodu slova, kdyby se dostala k moci? Já nemám pocit, že nemůžu svobodně vyjádřit svůj názor a zatím mě nikdo neoznačil za rasistu ani nacistu :-k
    upraveno 23. května 2017
    @Dreamer No tenhle chudák si o tom myslí svoje A nelze popřít, že naše sdělovací prostředky jsou dosti tendenční, co se otázky současné evropské krize týče mírně řečeno.
    Toť otázka, ty radikální strany o tom samozřejmě nemluví (naproti tomu islám se to ani nepokouší už moc shovávat), ale samozřejmě žádná možnost ideální není nic jiného mne nenapadá (krom změny režimu ještě :-k). Ještě můžeme se pokusit s muslimy rozumně promluvit, jak to zkusil Níjel Ničitel s ledovými obry :D, ale budeme muset počítat se stejným výsledkem, akorát bohové nepřijedou na pomoc. DIkatura je na hovno, ale ptám se je tohle lepší A bude to jenom horší, je to den ode dne horší a musíme čelit pravdě. Co bys udělala ty na jejich místě? Nezdá že by to byla nějaká třetí ideální varianta
  • AvivAviv
    upraveno 23. května 2017
    Jo, jo, jen to se sebeobranou nesmíme přehnat, ano? Nevyvolať v snahe poraziť príšeru ešte katastrofálnejšiu príšeru.
    @Aviv Lidi, co bojují s příšerami, bohužel vždycky riskují, že se sami příšerou stanou :-?
  • upraveno 23. května 2017
    Jenže my si nemusíme vybírat mezi diktaturou a islámským státem, takže nevím proč bych nějaký z těch extrémů měla volit já nebo kdokoliv jiný v Evropě ;-) Situace rozhodně není tak pesimistická, jak by se mohlo zdát z médií a řešení nejsou jednoduchá, jak nabízí různí populisté výměnou za naše svobody. Děsí mě, jak ochotně jsou lidi schopný na to skočit a oželet mnohé výdobytky naší civilizace ve jménu "bezpečnosti".
    upraveno 24. května 2017
    @Dreamer A jseš si jistá, že nejseš ty jenom moc optimistická ;-) (mám na mysli, kolik budu muset ještě zemřít nebo být znásilněno, než se ta situace pesimistickou stane) A jaké je teda to nepopulistické řešení? Rád bych ho slyšel :D
  • AvivAviv
    upraveno 24. května 2017
    @Aviv Tak je to přirozené.Problém je, že tohle je prostě konflikt moderního světa s de facto středověkem a problém je, zatímco my hrajeme podle pravidel, tak oni ne a podle toho to také vypadá. Zase jeden můj známý mi řekl, že muslimové nemohou prostě dosáhnout toho, co chtějí protože je prostě převálcuje technologický pokrok. Protože technika jde hrozně dopředu a nakonec i oni sami zjistí, že jejich předpotopní názory nemají v moderní společnosti místo. Kdo ví...
    A ještě jedno videjko k populismu jako takovému

Docela zajímavé, takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel.
  • Mne ani tak nepřekvapuje, že někdo navrhne vystřílet všechny muslimy. Vždycky se někdo takový najde. Co mne ale opravdu hodně šokuje, je, jak tu na to reagují ostatní. Až na výjimky v lepším případě lhostejně. A to dlužno dodat, že já (bohužel) v některých ohledech rasista jsem a že v zásadě souhlasím i s těmi pěti body z příspěvku Tyriona (vyjma apriori nesmyslných vět jako že "naše zákony jsou spravedlivější" a "naše hodnoty jsou lepší").
  • @Tyrion Lannister K té citaci z Koránu (když už cituješ) dodám verš, který předchází citovanému a vysvětluje, kdo jsou ti, kteří se mají zabíjet:¨
    "A bojujte na stezce Boží proti těm, kdož bojují proti vám, avšak nečiňte bezpráví, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí".
    A verš, který následuje po citované pasáži:¨
    "Jestliže však přestanou .... tedy Bůh věru je odpouštějící, slitovný!"
  • Problém podle mého názoru není v islámu. Problém je v konkrétních lidech, ve společnosti, v podmínkách, ve kterých ti lidé žijí. Islám za dlouhou dobu své historie ukázal, že umí být náboženstvím velmi tolerantním, leckdy mnohem tolerantnějším než křesťanství. Naprosto drtivá většina z těch, jejichž náboženstvím je islám a žijí podle něj, nemají s terorismem naprosto nic společného.
    Takže ano, buďme tvrdí, stůjme za svými hodnotami (máme-li nějaké :-) ), nepodléhejme falešnému výkladu lidských práv, zabíjejme teroristy na potkání :-), ale nechme islám islámem....
  • upraveno 24. května 2017
    Ta křečovitá snaha učinit z Babiše veřejného nepřítele č.1 mě dojímá. Někomu je jasné, že ve volbách ho porazit nepůjde, tak se to zkouší po ukrajinsku. Zajímalo by mě, v jakém časovém horizontu mám počítat s ozbrojenou lůzou okupující veřejný prostor :wall:

Nemyslím si, že by Babiš někdy zaplatil byť jen o halíř víc než musel, nebo že by si nepřihrál dotace, když měl možnost. Na rozdíl od ostatních jemu podobných se však rozhodl jít do politiky pod svým vlastním jménem a řídit věci přímo a ne prostřednictvím loutek. Na rozdíl od svých předchůdců začal činit konkrétní opatření pro posílení pozice státu, místo aby pokračoval v rozesírání toho, co z něj zbývá. Když rozjížděl volební kampaň, každý věděl, že je to velkopodnikatel se svými vlastními zájmy (které mohou být ve střetu s těmi státními) a věděla to i ČSSD, která s ním posléze šla do koalice.

Kritiku na páně Babišovu adresu, kterou jsem zaznamenal v posledních týdnech, co se hon na čaroděje rozjel naplno, mohu rozdělit do několika kategorií:
    - povšechné kecy bez obsahu (Ten Babiš je prostě hroznej, má peníze, vliv a několikery noviny.)
    - "prohřešky" v mezích platných zákonů (Babiš si dovolí koupit výhodně dluhopisy, místo aby ve slušnosti z povzdálí přihlížel, jak je skupují Kalouskovi kamarádi, pro něž byl příslušný legislativní rámec připraven).
    - Babiš nečiní něco, co mu (ani nikomu jinému) zákon neukládá. Proč by měl veřejně vysvětlovat hospodaření své firmy? Pokusy o zavedení povinných přiznání příjmů politiků se nikdy nedostaly dál než do stádia návrhu.
    - obviňování z trestné činnosti, aniž by bylo podáno konkrétní trestní oznámení a předloženy důkazy.
    - zaručené svědectví přeběhlíka, který prohlédl a upřednostnil své svědomí před kariérou. Když nic, tak tohle je signál k tomu zadržet emoce a začít přemýšlet. Ne, tohle se prostě neděje, to je neklamné poznávací znamení řízené manipulační kampaně. Je mi jedno, kdo ji vede, ale odmítám dělat kompars (bučící dav), který tomu má dodat zdání legitimity.

Před oligarchou, který stát anonymně vydojí a nechá padnout, aniž bych se kdy dozvěděl jeho jméno, dám přednost takovému, který s fungujícím státem spojí svůj byznys. Považuji to za ideální stav? Nikoliv, považuji to za ryzí pragmatismus - hodlám v tom státě totiž i nadále žít.

Jinak ohledně oné šarády nazývané vládní krizí - Sobotka zklamal, Zeman zklamal. Už to kluci nějak do práznin dopytlíkujte, přes léto stejně neuděláte jako obvykle nic..
  • A mimochodem, pokud vím, "zakladateli" terorismu na Blízkém Východě jsou židé (v době kdy bojovali proti britské správě).....
    @Tyrion Lannister Jakože Husák byl moudrý a osvícený panovník? 8-O
    Nechci ti brát iluze ohledně normalizačních časů, ale zase tak skvělé to nebylo. Co všichni ti lidé, v čele s Havlem, které režim po dlouhá léta věznil? Co všichni ti lidé, kteří nemohli vykonávat svou práci a jejich děti, které nemohly studovat? Co nedostatek zboží denní potřeby? Co zadrátované hranice?

S tím co píšeš o Le Penn, ano asi by jí to neprošlo, ale tobě nepřijde děsivé vydávat prohlášení tohohle typu na začátku 21. století? On i Adolf chtěl židy původně "jenom" vysídlit z Evropy na Madagaskar.

Ne všechny informace, které na internetu kolují o evropských muslimech jsou pravdivé, bacha na to.

Souhlasím, že západní a severní Evropa má problém, ale ten se nevyřeší všeobecnou hysterií a volbou samozvaných Mesiášů.

Teroristům jde především o to vyvolat v Evropanech strach a hysterii, a žel bohu daří se jim to.
  • @Tyrion Lannister rozumnou cestu předestřela svoa, tzn. vyžadovat důsledně sekularismus v Evropě, nedovolit náboženské školy a školky nebo uzavřené komunity, ve kterých budou do manželství vstupovat náctileté děti a bude tak zamezeno jejich dalšímu vzdělávání. Netajit kriminální statistiky a snažit se podle toho posílit ochranu v problematických lokalitách. Nezavírat oči před sociální situací lidí v těchto lokalitách a nesypat na to bez rozmyslu peníze s předpokladem, že se to vyřeší samo.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. května 2017
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.