@Dreamer Ten seriál samozřejmě má chyby a dal by se určitě zkrátit na deset dílů. A dost věcí tam tam bylo pro čistě dramatické účely (pochopitelně, jinak by to byla velká nuda). Nemyslím ale, že ten hřebíček do rakve se dal odhadnout od druhé epizody. Nakonec to vlastně dokonce byla až ta debata s poradcem (ohledně tohohle prý seriál byl ještě lichotivý - na některých školách se na schůzku s poradce prý čeká i pár týdnů). Hannah docela dobře popisuje svoji depresi a zabila by se i bez přispění Bryce. Já jsem celkově ráda, že seriál měl velký ohlas - mluví o důležitých tématech, na rozdíl třeba od Glee. Plus naštěstí nesklouznul do dalšího extrému - "grimdark" teritoria.
@DanielSvatoš Tohle je hodně parádní práce, stejně za to může ta Nirvána (doufám že to dohromady bude fungovat a stejně to bude táhnout jen DD, Stick a JJ a ostatní budou přicmrndávat )
Tak jsem někdy v tomto čase dokoukal čtvrtou sérii Black Sails, ano, teprve teď a nedalo mi to přečíst si po ní i knihu, na níž má příběh seriálu navazovat. Zmiňovaná knížka i seriál patří mezi mé topky, jen je člověk nesmí brát jako stejné universum, spíš jako lehce pozměněná realita, neboť ačkoliv se tvůrci snažili a mnoho věcí zde skutečně navazuje na knihu (učebnicovým příkladem je například Silverova černá manželka), mnoho věcí jí naopak odporuje, či v seriálu úplně chybí (Bonesova tetování a jizva, papoušek Flint, mapy k ostrovu, absence námořnického popěvku atd.). Pokud tedy Starz udělá celovečerák Ostrov pokladů, budeme muset film brát jako pokračování seriálu a ne jako přesnou adaptaci knihy.
@flanker.27 Hudba zní dobře a co jsem se díval na csfd, film vypadá dobře, dokonce tam hraje i Christopher Lee, což je u mne jedině plus, navíc jeho role vypadá dobře. Možná bych se měl stydět, že mne tento film zcela minul, alespoň mohu tedy poděkovat za tip ;) Nicméně Ostrovem pokladů od Starz jsem myslel film, který by navazoval na seriál, což myslím bylo i plánováno a vzhledem k odlišným reáliím by to mohlo být zajímavý, zvlášť kdyby tomu dali vážnější tón jako v seriálu. Na což bych se rozhodně taky podíval.
Doma se postupně prokousáváme DW a právě jsem skončili s jedenáctým doktorem. Matt Smith mi vadil tak, že jsem přibližně polovinu dílů s ním prospala, ale od té doby, co tam byla Clara, mě začal bavit. Dokonce tak moc, že mi bylo líto, že končí. :-k
@brbr Celý čas Matta Smitha v DW pre mňa bol menej o Doktorovi, a viac o excelentných spoločníkoch. Duo Amy a Rory pre mňa zostáva najlepšími spoločníkmi za všetky sezóny, a aj Clara vo svojej prvej polsezóne bola roztomilá (škoda že v ďalších sériách z nej spravili čo spravili). Hoci priznám sa, že vždy keď sa na obrazovke zjavila River, tak som strácal chuť pozerať.
Som zvedavý, ako sa ti bude páčiť Capaldi, hlavne sa nenechaj odradiť slabučkou ôsmou sériou, deviata je výborná, a desiata je zatiaľ perla za perlou, podľa mňa má našliapnuté byť zatiaľ najlepšou sériou vôbec.
11. bol môj prvý Doktor a ešte stále ho mám rada. Ale aj spoločníkov. Amy a Roryho len tak niekto neprekoná. River a Clara si tiež získali moje sympatie. To mi pripomína, že som ešte stále nevidela posledný diel s 11. a nič s 12. Už by bolo načase dobehnúť to.
@DanielSvatoš Pokud to není na stránkách Netflixu, tak bych to nebrala jako jistotu. Připravoval se i anglicky mluvený film a zatím z toho nic nebylo. Jeden seriál z polské produkce už mimochodem o našem známém zaklínači vzniknul, ale ten bych nedoporučila, i když představitel Geralta je celkem dobrý.
Články jsem jen tak zběžně proletěl, tudíž nevím, zda se o tom psalo. Nicméně by mne zajímalo, jaké události bude seriál mapovat (vzhledem k podpoře Sapkowskeho to budě buď prequel, nebo adaptace knižní série, což by nemuselo být na škodu). Jenom doufám v kvalitní herecké obsazení, třebaže na Geralta mne nic nenapadá, třebaže v dnešní době jsou schopní dát tuto roli i Morganu Freemanovi :-k Každopádně také záleží na rozpočtu, protože nízký rozpočet si zde nedovedu představit. Což vede člověka k úvaze, zda to vůbec sledovat :-k
Sapkowski už nechce udělat stejnou chybu jako v případě her kde z toho nic neměl protože práva prodal jednorázově :D navíc se nepodílel na vývoji a nepovažuje to za pokračování ságy takže to možná půjde proti příběhu her
Je to Netflix. Takže věřím ve vysokou úroveň a těším se, sakra, nakopněte to. Černý Geralt, hah, to by si netroufli, ale aby třeba neobhájili černého Marigolda s tím, že "to je to jeho exoticke kouzlo a hudební nadani, no ne?" =D Já ještě pořád doufám ve vysněnýho Dána jako Geralta! Vím, že je to jen sen, ale v případě Temné věže, kde jsem si několik let přál jako Pistolníka Matthewa, mi to nevyšlo jen těsně! Prosím, Mads jako Geralt. :weirwood:
@Arutha Já právě Amy a Roryho díky 11. Doktorovi moc nemusím, asi je to hlavně tím, že mně to fakt moc nebavilo. Na druhou stranu já nemám ráda ani Rose. Kupodivu jsem měla nejradši asi Martu a Donnu (a samozřejmě kap. Jacka :twisted: ).
Na Capaldiho jsem zvědavá. Zatím jsme s ním viděli jen první díl a to jsem opět usnula, tak nevím, co si o tom myslet.
Zatím to podle dostupných informací vypadá, že nejen že to nebude podle knih, ale že to navíc bude z doby Geraltova mládí. Jestli se to potvrdí, tak potěš koště. Každopádně moje očekávání to zatím srazilo tvrdou ranou k zemi.
No to jsem tak nějak i čekal. On sám Sapkowski se při psaní vrací víc a víc do minulosti. Ten jeho nový počin má být také z Geraltova mládí. Samotné povídky nejsou dost na celý seriál a na ságu si jistě nenechá sahat. Takže na Yen, Triss, Ciri, Marigolda, Zoltana,... můžeme zapomenout. No možná některou z čarodějek vytáhnou do menší vedlejší role. Ale jinak bych čekal zcela nové postavy.
@svoa00 nu, ten by taky nebyl k zahození, ale v něj nedoufám, ten bude ještě pár let přicmrdávat svoji sestře a přešlapovat na místě (Nikolaj je skvělý herec a to co s Jaimem udělali v posledních sérií mě mrzí i kvůli němu) ...jo, přesně. Chtělo by to pořádně nebezpečný kontaktní čočky minimálně. A pořádný jizvy. A chladný obličej. Jako Mads prostě. Ideální. ....bohové, jestli to bude nakonec jeho trénink a vyrůstání mezi ostatními Zaklínači, budu zklamaný :hand:
Komentáře
Stanice SYFY začala vyvíjet seriál podle předlohy GRRM - Nightflyers.
Nicméně Ostrovem pokladů od Starz jsem myslel film, který by navazoval na seriál, což myslím bylo i plánováno a vzhledem k odlišným reáliím by to mohlo být zajímavý, zvlášť kdyby tomu dali vážnější tón jako v seriálu. Na což bych se rozhodně taky podíval.
Som zvedavý, ako sa ti bude páčiť Capaldi, hlavne sa nenechaj odradiť slabučkou ôsmou sériou, deviata je výborná, a desiata je zatiaľ perla za perlou, podľa mňa má našliapnuté byť zatiaľ najlepšou sériou vôbec.
To mi pripomína, že som ešte stále nevidela posledný diel s 11. a nič s 12. Už by bolo načase dobehnúť to.
je to fakt pravda? nevite někdo? :)
https://media.netflix.com/en/press-releases/the-witcher-saga-coming-to-netflix
Jenom doufám v kvalitní herecké obsazení, třebaže na Geralta mne nic nenapadá, třebaže v dnešní době jsou schopní dát tuto roli i Morganu Freemanovi :-k
Každopádně také záleží na rozpočtu, protože nízký rozpočet si zde nedovedu představit. Což vede člověka k úvaze, zda to vůbec sledovat :-k
takže to možná půjde proti příběhu her
Černý Geralt, hah, to by si netroufli, ale aby třeba neobhájili černého Marigolda s tím, že "to je to jeho exoticke kouzlo a hudební nadani, no ne?" =D
Já ještě pořád doufám ve vysněnýho Dána jako Geralta! Vím, že je to jen sen, ale v případě Temné věže, kde jsem si několik let přál jako Pistolníka Matthewa, mi to nevyšlo jen těsně!
Prosím, Mads jako Geralt. :weirwood:
Na Capaldiho jsem zvědavá. Zatím jsme s ním viděli jen první díl a to jsem opět usnula, tak nevím, co si o tom myslet.
...jo, přesně. Chtělo by to pořádně nebezpečný kontaktní čočky minimálně. A pořádný jizvy. A chladný obličej. Jako Mads prostě. Ideální.
....bohové, jestli to bude nakonec jeho trénink a vyrůstání mezi ostatními Zaklínači, budu zklamaný :hand: