TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1297298300302303362

Komentáře

• @Monte Karstark nevím jak daleko zajdou, ale asi nás čeká sledování osudů více generací rodiny Poldarků.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Monte Karstark V knihách poněkud viditelněji plyne čas, takže poslední díl se odehrává v roce 1820. Pokud vím, je to potom už víc o potomcích původních postav. Jako třeba Sága rodu Forsythů.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Arutha Ak sa Moffatovi splní želanie tak "A že nová bude rovnako dobrá" :twisted:
  • @Gepeto Je mi to v zásade jedno, ak to obalia dobrým príbehom, nech je Doktor kľudne žena. :)
  • V princípe je zázrak, že ešte stále neskončil ako niečo také. Čo si pamätám zo starších dielov, tak výsledok regenerácie môže zahŕňať aj iný počet končatín a tak. Či si to pamätám zle?
  • @Aviv Tak všichni Pánové času jsou humanoidi (dvě ruce, dvě nohy, jedna hlava) :) Čili určitá omezení pro jejich novou podobu jsou. Kánon v tomhle jasný není. Obecně samozřejmě víme, že Pánové času si novou podobu nevybírají, ale v miniepizodě s Osmičkou si na druhou stranu Doktor vybere být Válečným Doktorem (John Hurt). Docela se mi líbí teorie, že Pánové času se můžou změnit jenom do podoby někoho, koho už někdy viděli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Pro zajímavost. Provedu! Přijímač. O nástupu zelenáčů do armády.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11179134780-provedu-prijimac/215562260400001-celem-vzad/
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Ale Osmičke tuším pripravili nejaký elixír, ktorý mu tu zmenu umožnil, či?
  • Hej. Boli to akési kňažky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada White Queen stačila :D už nikdy víc
  • @undefined Vzdala jsem po prvním dílu. Myslela jsem, že to bude cosi historického a ony čarodějnice. (Sorry, že odpovídám, ač netázána.)
  • @Aviv @brbr no já jsem taky čekal historický seriál (jako třeba Tudorovce) a dostal jsem takovou podivnost :) navíc byla hlavní herečka strašně nesympatická
  • Nuž, viem si predstaviť, že zručný filmár by to dal, ale nedá sa povedať, že by Vojna ruží potrebovala ešte nejaké abrakadabra.
    upraveno 19. dubna 2017
  • Tak mě se na White Queen líbila romance Richarda a Anny Nevillové. Začali jako pubertální zlatíčka a skončili jako zahořklý pár, kdy se on víc věnuje neteřince a ona by ráda vrátila dobu, kdy její manžel byl "jenom" vévoda. Taky je seriál k historickému Ríšovi na rozdíl od Shakespeara celkem férový, i když bych nevsadila kalhoty, že přece jenom prťavého královského synovce "v zájmu Anglie" neodstranil sám. Jinak je to seriál... koukatelný, pokud nečekáte historickou věrnost.
    White Princess 1x01

Líbilo se mi to ještě o něco víc než 1. díl White Queen. Jindřich VII. je nečekaně sympatický. Ale je to asi způsob, jak ho budou sbližovat s princeznou Alžbětou.
    Michelle Fairley coby Markéta Beaufortová dala své postavě další rozměr (baba jedovatá). Troše čarování se nevyhnuli ani tentokrát, ale na druhou stranu sama Alžběta Woodvilleová to komentovala ve stylu "možná je to jen mé přání, které prostě někdy vyjde". Hezky je to ukázané na následující scéně se špatnými sny - bylo to prokletím, nebo kvůli špatnému svědomí?
    Samozřejmě jsou tam některé scény a postavy přizpůsobené dramatizaci seriálu, ale jako celek za mě zatím palec nahoru.
    (Nicméně je to pořád jen seriál, a ne dokumentární zpracování historie.)

Jsem zvědavá, jestli dají prostor i skrblivé povaze Jindřicha. Mohl by to být způsob, jak přidat pnutí v jejich vztahu s Alžbětou :) Ale předpokládám, že tam bude drama primárně ve vztahu králova vs. králova matka.
  • upraveno 23. dubna 2017
  • upraveno 24. dubna 2017
    @DanielSvatoš Tak já jsem taky čekala, že aspoň něco Clayovi řekne, to je pravda. Jenom si mohli odpustit zrovna ten cliffhanger na konci jednoho dílu, kdy Clayovi odkývnul, že to on "ji zabil". Mě na něm přišlo nejlepší, jak Claye hlídal, aby a) nepřestal poslouchat pásky a b) neproved nějakou blbost, protože je to on, kdo tu situaci prožívá nejhůř. Jenom mě překvapuje, že Clay nepochopil, že ten kluk, co přišel do kavárny, je Tonyho přítel - mě to došlo hned :D

Ještě bych chtěla zmínit, že to, jak se Clay nechal zmlátit kvůli spravedlnosti pro holku, která se už stejně zabila, bylo možná to nejromantičtější gesto, co jsem za poslední roky v seriálu viděla - prostě proto, že tu holku už beztak dostat nemůže.
  • @DanielSvatoš To se mi právě líbilo, že ji k sebevraždě dohnaly i její vlastní přešlapy a někdy na kazetách neříkala pravdu - to je mnohem realističtější stav, než že byla jenom šikanovaná chudinka. S výjimkou Bryce tam nikdo není vyložený hajzl - jako všichni v tom věku dokážou ostatní využívat a drsně srážet, aby posílili vlastní imáge, ale morální kompas jim většinou ještě funguje dobře. Ty dospělé postavy byly často ještě horší lidi, zvlášť matky se ke svým skoro zletilým dětem chovaly hrozně.
  • upraveno 26. dubna 2017
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.