Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1477478480482483581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @svoa00 Mě překvapuje, že přijde do kontaktu s ostatními vězni, pro teroristy by měl být zaveden specifický blok s ostrahou, ale počkat to je hehumání a diskriminující....

Jinak před chvílí někdo náklaďákem najel do lidí ve Stockholmu, skoro bych si tipl jaké náboženství praktikoval řidič, ale média a naši moudří a osvícení politici nám jistě vysvětlí, že to s tím náboženstvím nemá nic společného, čin psychicky narušeného jedince, kdo bude tvrdit opak je rasista, xenofob, fašista a pravicový populista..
  • upraveno 7. dubna 2017
  • Smějící se bestie. Copak je ti jedno, že Eiffelovku zítra nasvítí švédské barvy?
  • Mě by zajímalo /bez ohledu na to že ho nemám rád/, koho bude teď adorovat Zeman.. Putina nebo Trumpa?
    @sfik Si Ťinga
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Prdlačky, všichni si už konečně zvykli, tohle vyšumí skoro stejně rychle jako ty desítky mrtvých v Nice, kamiony a auta už jsou out...Mám ďábelský nápad... coca cola, to je teprve rafinovaná a levná zbraň pro útočníka, který nehodlá nic riskovat. Navíc dojde ke zneuctění symbolu hnusné západní konzumní společnosti, dvě mouchy jednou ranou. Další výhoda, už nyní jednoduché cukry nahání strach tisícům lidí.
    @Dreamer Nevím jestli mám mít z té lhostejnosti radost, nebo se toho děsit

EU by měla zvážit zákaz náklaďáků :D

Útok Colou: Začni se modlit 5. verš 170 súry, jinak tě tím poleju :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27 Myslím, že je nám všem z tohoto kolotoče tak blbě, že už na něj ani nepolezeme.

Takže co? Už zase někdo někoho někde přejel? To myslíš ten Londýn? Jo aha, ve Štukholmu? Ale co je mi po nějakém přejetém psovi někde v Dánsku. Mě spíš zajímá, jestli bude zítra pořád pršet. Zapomněl jsem si totiž u babičky deštník. A už dal Ikaro Datlovi konečně přes držku? A co na to Peeetaaa s Mishou? Teda jestli bude zítra pršet, tak je to v háji. Snad mi Fallenka poradí co na sebe :-k
    http://zpravy.idnes.cz/schulz-spd-zbojeni-nato-0sq-/zahranicni.aspx?c=A170410_142500_zahranicni_ert

Pane Bože, jestli se tohle stane německým kancléřem, tak je Evropa hodně v háji
    Tak. Kdybych přirovnal míru škodlivosti Aminy Merkel k Cersei, tak Schulz je Joffrey.
    @flanker.27 A chybí Tywin s Tyrionem, kteří by je rovnali :-(
  • @Achileus Poté co se v roce 1945 zbavili Šíleného krále tu máme situaci jinou, ale i tak dost blbou :D
  • @Aviv Já se tím až tak nezabýval. Stačilo mi přízvisko Šílený a Hitler už byla první věc na mysli.. :)
  • Tak jo. Je fakt, že nemôžeme Pieseň úplne presne nalinkovať na náš vývoj, takže nemá zmysel sa o to pokúšať.
  • Hmm, trošku mě překvapuje, že někteří géniové v internetových diskusích spřádají teorie o tom, že nám sem vláda za zády pašuje muslimy, a nejsou schopní dohledat tohle:

https://vdb.czso.cz/vdbvo2/faces/cs/index.jsf?page=vystup-objekt&pvokc=&katalog=31032&pvo=CIZ08&z=T

Staťák je prostě pomalejší (pořád chybí data za rok 2016) ale nejlepší :D Občas jsou to zajímavé údaje. Vietnamská komunita se takhle na papíře zmenšuje, ale je to dané i tím, že část v Česku narozených dětí má české občanství. Stejně tak etnických Slováků je v Česku rozhodně víc než sto tisíc - část z nich se pro zjednodušení života rozhodla zažádat o české občanství. Pokud jde o muslimské země, tak počet jejich občanů u nás se zvyšuje (u některých zemí) způsobem odpovídajícím růstu počtu cizinců žijících v Česku nebo je ta populace zhruba stabilní. Invaze to vážně není. Podotýkám že nelegálně pobývajících cizinců bude samozřejmě víc, ale s tím staťák nemůže kalkulovat.
  • @svoa00 Statistika nuda je... Však jak píšeš, cizinec udělením občanství ze statistiky zmizí. Jen nevidím údaj, jestli jde o cizince co zde mají nahlášený pobyt, pracovní povolení, azyl (to asi ne) nebo koho vlastně počítali.
  • upraveno 13. dubna 2017
    @Terezička Já jsem hodně na číslíčka a tabulky :D

Není tam specifikace, kdo je započítaný (jenom že pramen je Ředitelství služby cizinecké policie, Odbor azylové a migrační politiky MV). Jedná se o cizince s trvalým pobytem, azylem, přechodným/dlouhodobým pobytem a vízem nad 90 dní. Zjistit to bohužel jde až porovnáním s jinou tabulkou

https://www.czso.cz/documents/11292/41862280/c01R01_2015.pdf/48b91796-0832-4b4a-b5fb-92e23937a9e5?version=1.0

... takže člověk zjistí, že azylanti jsou opravdu zahrnutí a na konci roku 2015 jich v Česku žily necelé tři tisíce. V Česku o azyl žádají a získávají ho Ukrajinci, Syřani a Kubánci. Co se týče získávání občanství, tak Česko ho rozhodně nerozdává jako cukrátka. Testy jazyka a obecných znalostí o Česku jsou - a dodám že naštěstí - celkem tvrdé a občanství je ročně udělené několika tisícům lidí - jsou to hlavně Ukrajinci a Slováci.

https://www.czso.cz/csu/czso/cesko-udeluje-mene-statnich-obcanstvi-nez-jine-zeme-eu

Dělat pak speciální statistiku pro občany, kteří se už v Česku narodili, moc funkční není. Někteří Češi mají slovenskou matku a narodili se třeba v Bratislavě - v takové statistice by byli technicky braní jako Slováci. Nebo co třeba etničtí Češi z Banátu, kteří se po několika generacích rozhodli vrátit do Česka?

Jenom chci říct, že tyhle data (kromě nelegálních pobytů) jsou dohledatelná a Česko se rozhodně neutrhlo ze řetězu s masovou imigrací z muslimských zemí. Akorát by staťák mohl být uživatelsky vstřícnější :)

• konečně dostala ta svoloč co si zaslouží
  • @Achileus výsledek jsem čekal ale myslel jsem že bude mít mnohem větší podporu
    @DanielSvatoš Hodně udělali evropští Turci, jejich postoj mě děsí, zvlášť, když je to 2-3 generace, která žije v Evropě....
  • @Achileus Další problém, který Evropa musí řešit. Není udržitelné, aby v Německu měli třetí generaci Turků nebo v Británii třetí generaci Pákistánců. Stalo se to, protože novodobá imigrace má jenom málo společnost s historickou imigrací do Ameriky. Udržet kontakt s původní zemí je snazší než kdy jindy a zapojení do majoritní společnosti se ve slabé západní společnosti nejenom nepožaduje, ale aktuálně je pořád ještě podporovaný opak.

Co se týče Turků, tak spánembohem ať si věří, že dát Erdoganovi víc moci bude super pro demokracii nebo se můžou společně s Rusy plácat po rameni, jaké to mají silné vůdce, kteří je vedou ke světlým zítřkům. Svoje interní problémy ať si pak řeší sami. Německo si zase musí poradit s tím, koho si tam navezli - a pokud se po desítkách let necítí jako Němci, tak existují legální způsoby, jak je podpořit k odchodu do té "jejich" dokonalé země. Zajímalo by mě taky, jestli si ti panáci v Bruselu uvědomují, že pokud se i v téhle záležitosti budou chovat jako kastráti, tak tím občany členských zemí ještě víc utvrdí v negativních postojích. Při nastaveném kurzu v Turecku by měli hodit všechny přístupové dohody definitivně do koše.
  • @Achileus Mě by zajímalo, co Španěláci se svými tureckými gast arbeitery provedli. Utlačování!
    Že se ta integrace a učení demokratickým hodnotám ale daří :twisted:

Zrovna nedávno jsem viděl rozhovor s nějakou černoškou ze Švédska. Už si nepamatuju, z které země původně pocházela, ale říkala, že dokud byli v domovské zemi, nikdo je nenutil se zahalovat, praktikovat islám atd., že žili z tohoto hlediska víceméně normálně. Ale jakmile její rodina přišla do Švédska (dávno před touto vlnou), najednou k nim začali chodit místní muslimští činovníci, kteří je začali kontrolovat, jak žijí, jak dodržují korán a všechny tyhle věci, a když se jim něco nelíbilo, hrozili vším možným. Zkrátka ve Švédsku čelili ze strany náboženských "autorit" daleko většímu (ú)tlaku než doma. Ona sama to nakonec musela řešit tím, že se úplně od rodiny (která se podvolila) odstřihla. Dneska žije jako Švédka a odsuzuje to, co dělá švédská vláda.

takhle to dopadá, když evropské země dělají mrtvého brouka resp. si za partnery v diskusi a vyjednávání berou právě ty radikály a posvěcují jejich jednání.
    upraveno 18. dubna 2017
    @flanker.27 Proc mi to tak pripomina politiku Francie a Velke Britanie vuci hitlerovskemu Nemecku do brezna 1939?

Tehdy si taky mysleli, ze Hitler neni tak zly, a pujde se s nim rozumne dohodnout. Ted si to same evropske elity mysli o Erdoganovi, Saudske Arabii a ja nevim o kom vsem jeste. Nechteji videt, ze rezou vetev, na ktere sedime, tohle referendum bylo 1. poradne zapraskani....

• @Achileus Co teprve, až ty turecké ovce Erdoganovi odsouhlasí obnovení trestu smrti. Možná prý i zpětně... aby mohl dát provaz "pučistům".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.