Jo, pár takových pytlovin jsem viděl. Málokdy tedy celé a na jeden zátah z úcty k vlastnímu zdraví :) Sharknado 1, Sharknado 2, Commodo vs. Kobra, Mega Shark vs. Giant Octopus (to s tím skokem z moře do stratosféry pro letadlo), Sand Sharks, Ghost Shark, no když to teď vypisuju, až se divim, co všechno do mě dokázalo Asylum, případně SyFy dostat. Vidět a zemřít je těchto věcí nebezpečně reálné.
Kolonizační výprava, kterou tvoří cca 4 páry? Vypadá to jako drahé béčko s hloupými postavami, doufám, že to opět nebude banda vědců nebo výkvětů lidské inteligence jako v Prometheovi.
Nevím, jestli už po prvním Vetřelci měl Scott v plánu navazovat megalomanským blockbusterem, kde se kašle na postavy a atmosféru, ale tohle je od původního filmu hodně daleko a naopak velmi blízko k Vetřelec vs. Predátor. Kdyby od toho dal Scott ruce pryč, možná by to tolik nebolelo, ale tohle vidět nepotřebuju.
Tak jsem viděla Logana a upřímně - spokojenější budete, pokud nebudete věřit vzkazům o tom, jak je ten film brutální a jiný. Krvavý opravdu je, ale není to nic, co by člověk neviděl třeba v osmdesátkových akčních klasikách. Vynikne to opravdu hlavně ve srovnání s jinými komiksovými filmy. Zajímavější je, jak je tenhle film cynický vůči vlastnímu světu. Trochu mě mrzelo, že se neobjevil Magneto a neřekl něco ve stylu "I told you so" :D Naopak se mi nelíbilo několik scénáristických rozhodnutí ke konci filmu, hlavně s jakou umíněností vedou Wolverina tam, kam chtějí, i když to moc nedává smysl. Ale na to, kolikrát už Jackman Wolverina hrál během neuvěřitelných sedmnácti let, je pořád sakra dobrý.
No, to vysvětlení by vyžadovalo spíš spoilerování, ale řekněme... že uvidíme jenom dva z X-Menů a Wolverine a Charles jsou navíc trosky, které si víceméně přejí umřít. Taky se na začátku dozvíme, že 25 let se nenarodil žádný mutant a na konci se dozvíme i důvod (i když je to všechno povrchně vysvětlené). Pokud se v minulých filmech dokonce cestovalo v čase, aby se zabránilo válce mezi lidmi a lidskými mutanty (a negovalo se celé třetí pokračování X-Men), tak se dozvíme, že to nakonec neskončilo žádným happy endem (teda pro mutanty, ale celkově Amerika v roce 2029 není nic hezkého). Tvůrci měli spoustu možností dát tam nějaké světlejší momenty, ale SKORO to nevyužili.
Komentáře
https://twitter.com/Marvel/status/836259961151844352
Nevím, jestli už po prvním Vetřelci měl Scott v plánu navazovat megalomanským blockbusterem, kde se kašle na postavy a atmosféru, ale tohle je od původního filmu hodně daleko a naopak velmi blízko k Vetřelec vs. Predátor. Kdyby od toho dal Scott ruce pryč, možná by to tolik nebolelo, ale tohle vidět nepotřebuju.
Jinak variace na stejný mustr, jen stále horší.