Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1333334336338339394

Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 2. března 2017
    Sagart napsal(a):

    https://youtube.com/watch?v=IPf4rGw3XHw

    To jen tak, kdyby to někoho náhodou zajímalo... :D

    I saw her ancles...
    Dobre vedieť odkiaľ ten duch pozná Jacka.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    V Bio Oko zítra hrají Akiru. Pražáci, ti se maj... *závistník*
  • @Nevada chtěl jsem zajít do kina na Balerínu, pokud možno bez dabingu. A jediné místo kde jí vysílají bez dabingu? Jedno jediné kino v Praze. Zbytek republiky má prostě smůlu a dostane dabing.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jojo, stará známá bolest :(
  • Epizoda VIII - Poslední z Jediů

    1. Krásně se vyhnuli tomu jednotnému/množnému číslu
    2. Zní to senzačně. Obvykle mám s překlady filmů problém. Ale tohle prostě.. zní výborně :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    sfik napsal(a):

    Epizoda VIII - Poslední z Jediů

    1. Krásně se vyhnuli tomu jednotnému/množnému číslu
    2. Zní to senzačně. Obvykle mám s překlady filmů problém. Ale tohle prostě.. zní výborně :)

    Naprosto souhlasím. Teď ještě čekat na kvalitu dabingu a v neposlední řadě i filmu samotného.
  • @Mikke Wow, to nevypadá vůbec špatně. I když sympatickou partu děcek ze Stranger Things asi jen tak někdo nepřekoná, škoda.
  • Super. Verze z roku 1990 má sice fajn představitele Pennywise, ale hodně zestárla. Tohle vypadá hodně atmosféricky, jenom doufám, že se nebudou vyžívat v "gore", protože síla předlohy je stejně jako u jiných Kingových knížek hlavně v tom, jak jsou hlavním postavám servírované noční můry, o kterých by nikomu neřekly, charakterové vady a hříchy z minulosti. V traileru kdovíproč Pennywise ukázaný není, v tomhle případě je hraní si na neviditelné zlo nesmyslné. Takže tady je a já jsem s ním naprosto spokojená :applause:

    image
  • Já bych strašně ráda viděla It zpracované jako minisérii, takže Stranger Things mi skoro splnily sen, i když to není adaptace Kinga, je to pro mě nejlepší zfilmovaná Kingovka :) Tady u té upoutávky mi moc nejsou sympatická ta děcka a bojím se, že výsledek bude nemastný neslaný průměr, tahle látka by si zasloužila pořádnou dávku fantazie.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já jsem z toho traileru vážně nadšen. Až tak, že jsem včera vytáhl ze své knihovny tu tisícistránkovou stvůru, a začal To číst znovu!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    War after the Dawn caused by Rise due to remake after the Battle sealing the Conquest demanded upon Escape from Beneath the Planet of the Apes.
  • Mmm... Tak po tomhle děsuplném náhledu si to musím přečíst.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Aviv Jenom musíš přijmout, že ta knížka má tisíc stran a část s dětmi se tam neodehrává v osmdesátých letech :D Jinak doufám, že film bude pracovat nostalgií a tématem toho, jaké sny hlavní hrdinové v dětství měli a kolik z nich se nepovedlo splnit. Nejspíš čekají na komerční odezvu, aby případně do dospělých verzí hlavních hrdinů mohli obsadit co nejznámější herce.
  • @Aviv mně teda ještě u To namíchla jedna naprosto zbytečná vysvětlovačka...tohle u Kinga občas nesnáším, dost mi to pokazí další čtení, takže lepší je, když takovou bombu práskne až na konec knihy, jako ve Svědectví, kde jsem měla regulérně chuť to vyhodit oknem, polít benzínem, zapálit a popel hodit do řeky :D pro začátek doporučuju spíš Řbitov zvířátek.
  • @Dreamer Pro začátek bych spíš doporučila Carrie. To je krátká a svižná knížka, která dokonce celkem typicky pro Kinga končí ničením města (to snad ani není spoiler) :D
  • Tu sem četla. Bylo mi trochu do breku.
  • AvivAviv
    upraveno 2. dubna 2017
    Monte Karstark napsal(a):

    Ten novší pôsobí temnejšie. Myslím, že sa teším.
  • Aviv napsal(a):

    Tu sem četla. Bylo mi trochu do breku.

    To jo. Navíc King ke Carrie dodal, že ho inspirovaly jeho postřehy z doby, kdo ještě působil jako učitel a jednu podobnou holku znal.
  • Tip pro milovníky nejen historických dramat, který bude mít premiéru v červenci.



    Jedná se remake tohohle filmu, který jsem kdysi viděla.

    http://www.csfd.cz/film/8369-oklamany/prehled/

    Zraněný šarmantní voják a kolem ženy a dívky, se kterými si hraje, ale i ony mají svoje plány. Bude to super herecká příležitost pro Colina, který vlastně bude ve filmu hrát jedinou mužskou postavu. Jenom by mě zajímalo, jestli měla Copollová koule na to, co prošlo v roce 1971 - Clint Eastwood totiž v té původní verzi políbí asi dvanáctiletou holku :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem o víkendu konečně viděl Volání netvora, a i když kniha zůstane o něco výš, musím jen chválit. Kromě ostatního si opravdu zmínku zaslouží nádherně výtvarně provedené netvorovy "příběhy".

    image

    image

    image
  • upraveno 3. dubna 2017
    @flanker.27 Ty příběhy byly sice hezky udělané, ale je to to jediné opravdu výjimečné na celém filmu. Já tyhle filmy o rakovině nemám ráda.
    Pokud má ve filmu někdo raka, tak úmrtnost je nějakých 90 % a je to až nepříjemný útok na city, na kterém není nic promyšleného. Všichni jsme jenom lidi a naprostá většina z nás má schopnost empatie. Tady si navíc ještě berou jako rukojmí pro vydření emocí dítě. Proto se mi ostatně líbil film 50:50, který v tomhle jde proti proudu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00
    Je celkem jedno, jestli je to o rakovině nebo o jiné nemoci. Těžiště filmu stejně jako knihy není o oplakávání, ale o tom, jak se s tím vyrovnat. A jak se vyrovnat s protichůdnými pocity, kdy na jednu stranu nechci o blízkého člověka přijít, na druhou si uvědomuju, že prodlužování trápení nikam nevede. Člověk se v takových případech dokáže nenávidět, taky v situacích, kdy má pocit, že mrtvého neoplakává dost. A vo tom to je...
  • upraveno 3. dubna 2017
    @flanker.27 Ale tak já chápu, proč hlavní postava je Conor a ne jeho matka.
    Jsem zrovna jedna z těch, co naprosto chápou ten vnitřní rozpor, že na jednu stranu člověk někoho milovaného nechce ztratit a na druhou stranu ví, že lepší to už nikdy nebude, a někde uvnitř si přeje, aby tahle část života už byla uzavřená - jakkoliv. A nikomu to vlastně ani nemůže říct.
    Za poslední zhruba dva roky jsem náhodou viděla několik filmů, kde je rakovina důležité téma, a tenhle se od nich nijak zásadně neliší. Má o něco posunuté zaměření zaměření na to, jak těžká nemoc ovlivňuje lidi kolem, ale já jsem prostě hrozně náročná :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Liší se tím, že pro mě je (spolu s předlohou) nejlepší :) Kdybych měl vybrat, co je laciná a navíc velmi nevěrohodná ždímačka emocí, tak bych jmenoval My Sister's Keeper. To je film, kterej mě doslova uráží svou prvoplánovostí a tupostí, přesto - nebo právě proto - je hodně populární :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. dubna 2017
    A já jsem si říkal, koho mi to sakra připomíná :-k =D
    image
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Viděl někdo film "Knock, knock" s Keanu Reevesem v hlavní roli?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.