Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1471472474476477581

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. února 2017
    @Dreamer Kamarád byl řadu let v Helsinkách na univerzitě. Rozhodně Finsko za návštěvu stojí (pravda, bylo to před uprchlickou vlnou).
  • @DanielSvatoš ten si můžu ze seznamu škrtnout, i když bych se tam chtěla vrátit a navštívit severní část státu :-)
  • @DanielSvatoš ten si můžu ze seznamu škrtnout, i když bych se tam chtěla vrátit a navštívit severní část státu :-)

    @flanker.27 Finsko až tolik náporem uprchlíků netrpí, ne? Aspoň jsem o tom nikde nečetla. Každopádně velká města nejsou to, co bych v těchto zemích chtěla vidět a tam se předpokládám budou migranti soustřeďovat především.
  • @Dreamer Irsko mě teda neláká, nějak nevím jestli z bezpečnostních důvodů o sobě tvrdit že jsem katolík nebo protestant... A ta ušmudlaná Asie mě láká taky... Spíš než Japonsko - kamarádka tam byla a strašně se jí tam líbilo, ale mě podle fotek fakt ne.. Nepovažuju za nej zážitek ani návštěvu japonského disneylandu ani vyhlašenou jízdu metrem v ranní špičce, ani erotické robotky. Jinak mě ještě z těch dosažitelných přání láká Litva, abych využil i přátele které tam mám z erasmu.
  • upraveno 17. února 2017
    @sfik ušmudlaná rozhodně je, co jim kde upadne od rukou to tam taky zůstane :-D A co mě dostalo, ženský běžně tahají cihly na stavbách, lijou beton a podobně, pak naběhnou chlapci, omrknou to, usoudí, že je to rovný a jede se dál. Ale hlavně jarní závitky, nudle, pečený rýžový placky s různou náplní, smažená rýže, rýžový knedlíčky... A na stránkách ministerstva zahraničí doporučuju před návštěvou přečíst si něco o dopravní situaci v zemi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer To tak docela neplatí, jak popisuje tato Finka:



    Nicméně finská města zajímavá vůbec nejsou (kromě Helsinek). Zajímavý je sever, Laponsko. Ovšem to je oblast, kde můžeš zjistit, že jsi 50 kilometrů jinde než sis myslela, takže se nedoporučuje chodit tam v počtu jednoho.
  • upraveno 17. února 2017
    @sfik stejný člověk co byl v tom Vietnamu pracoval necelé dva roky v Irsku a nic nikomu tvrdit nemusel (je to ateista)
    si to představuješ moc divoce
  • @flanker.27 nejsem až taková hrdinka, abych cestovala sama a příhody českých turistů z různých ne jen vysokohorských výprav mě děsí :-D
  • @Dreamer z severo-západní Evropy jsem byl akorát v Anglii a ve Skotsku, obojí bylo celkem pěkné. Z Asie - byl jsem v Malajsii na deset dní (v Kuala Lumpuru a okolí) a byl jsem v Číně. Malajsie stojí určitě za návštěvu, Čína... pokud si vybereš dobrou oblast tak dobrý, ale tam kde není moderní velkoměsto je většinou totální chudoba a zaostalost.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Dreamer Byl jsem na Islandu a v Norsku. Přes Švédsko a Dánsko jsem jen projížděl a žádného migranta jsem neviděl (na benzinové pumpě). Takže těm médiím nevěřte, žádní teroristé tam nejsou. Fakt!
    Jo ještě jsem byl na Faerských ostrovech. Ale protože to bylo ve tři hodiny ráno, zůstal jsem vypnutý v kajutě. Ti co šli na palubu, viděli alespoň přístav. Vlastně viděli jen pár světel v mlze :-P Asie mě neláká. Za to bych moc rád na Nový Zéland (nejdražší destinace na druhém konci světa pochopitelně :-( )
  • upraveno 17. února 2017
    @Monte Karstark Island a Faerské ostrovy jsou na vrcholu žebříčku, ale to abych už založila prasátko :-D v JV Asii jsou nevýhodou drahé letenky, ale jinak bylo třeba ve Vietnamu celkem levno a k nevýhodě je třeba přičíst několika hodinové čekání na vízum na letišti, ale ty papíry, co tam člověk musí vyplnit se dají vytisknout předem, to už teď vím.

    EDIT: ještě jsem si vzpomněla na jednu nevýhodu, člověk si mezi čtyřiceti kilovými Vietnamci připadá jak bílá velryba a v davu se jen tak neschová :anxious:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Island je u mě top. Klidně bych jel znova. Dobrý by mohl být nějaký ten třídenní trek skrze vnitrozemskou pustinu. Jo a nasbíral jsem si tam zásobu dračího skla, kdyby ti Jiní náhodou opravdu přišli :other:
  • DanielSvatoš napsal(a):

    @sfik stejný člověk co byl v tom Vietnamu pracoval necelé dva roky v Irsku a nic nikomu tvrdit nemusel (je to ateista)
    si to představuješ moc divoce

    A ty si zase má slova představuješ moc vážně ;) :P
  • @Monte Karstark Však odteď to lítá na Island přímo z Phy za šestku.
  • @Dreamer Byla jsem v Norsku i Dánsku, ale to už je dávno. V Irsku relativně nedávno. Všechny tři jsou podle mě země, pro které se rozhodneš, zbalíš se a druhý den jedeš, nic nad čím by měl člověk přemýšlet. Něco jako cesta do Prahy :twisted:

    @Monte Nedávno byly v akci letenky na Lofoty a docela dost jsem nad nimi přemýšlela já i kolega. Akorát jak máme ty děti, tak už to nejde vzít jen tak (chtěji jíst, někde spát, nevydrží furt cestovat).

    Můj osobní sen je vidět Afganistán a Pakistán, akorát to vím, že se asi neuskuteční. Budu si muset vystačit s jinými -stány (až obludy odrostou).
  • upraveno 17. února 2017
    @brbr proč zrovna tyhle "stány"? Přiznávám, že krom odrazujícího faktoru bezpecnostňí situace mě ani nenapadá nic, co bych tam mohla chtít vidět? :-k to bych radši zkusila Mongolsko nebo Kazachstán, za předpokladu, že bych byla stokilový řízek, co umí jezdit na motorce :-D
  • upraveno 17. února 2017
    Jídlo je ve Vietnamu fakt dobrý, ale jak kde, jednou jsme na venkově dostali pěkně tuhou slepici (naší průvodkyni jsme vysvětlovali, že jsme zvyklí na několikadenní kuře od Andreje). Ale to vedro, vlhko a ve městech smrad, to je moc, já jsem teda zjistila, že to snáším blbě. Taky nemám nervy na smlouvání a ta tržiště celkově moc nemusím, asi nejsem JVasijský typ :-D Nejlepší to bylo v horách, konečně příjemná teplota, provětrali jsme se na skůtrech, a v jedný odlehlý vesnici z nás byli tak zaskočený, že s náma na trhu nesmlouvali. Příroda krásná, ale v Ha Long Bay Vás znechutěj ostatní turisti (často Číňani), co házej odpadky rovnou do moře. Zážitek to je, to jo, ale příští dvě cesty mám naplánované v rámci Evropy.
  • @Jitka taky jsem toho měla plný kecky, bordel fakt neskutečný, ale už mi zase otrnulo a říkám si, že bych to ještě někdy zkusila.
  • @Dreamer Amen, na Pakistánu a Afghánistánu mě taky nic neláká (a teď neberu na zřetel bezpečnostní situaci). Prostě příroda spíš nic než moc, takový všechno zaprášený a špinavý, včetně lidí.. Prostě přesně ta část hedvábné stezky kterou bych projel transportním paprskem.. A nahradil bych to asi taky tím Mongolskem. Yurty, kumis, mongolská koňská olympiáda a spousta těch věcí o kterých mám jiný představy než v reálu jsou :)
  • @Dreamer @sfik Však mi je jasné, že tam není bezpečno a že to budu muset nahradit právě jiným -stánem nebo Mongolskem. Ale já mám ty zaprášené a vyprahlé destinace ráda, akorát je někdy fajn prostřídat je něčím zeleným.

    @sfik Hele a myslíš, že Mongolové zaprášení nejsou? :-)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já hlasuju pro Indii a Čínu, to by byly prázdniny na půl života :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    http://zpravy.idnes.cz/sobotka-koalice-kscm-cssd-mladek-dar-/domaci.aspx?c=A170217_090457_domaci_jol

    Ještě by mohl do party přibrat Zemanovce a Okamurovce a bude to komplet. Jak někdo může volit ČSSD (levici)? :wall:
  • Ještě jsem zapomněla na Patagonii, tak snad někdy vyhraju ve sportce :D
  • Mmm... Mám chuť sa tam presťahovať.
    Ja by som sa ešte rada pozrela na Kamčatku.
  • upraveno 18. února 2017
    Monte Karstark napsal(a):

    Přes Švédsko a Dánsko jsem jen projížděl a žádného migranta jsem neviděl (na benzinové pumpě).

    Myslím, že si dávají zatraceně velkou práci, aby různé azyláky nebyly moc na očích turistům, ať již zahraničním či domácím. Přesto, cestuješ-li po vlastní ose (tj. ne zavřený v dobytčáku), tak jediný způsob, jak můžeš nevidět je, že nechceš.

    Porovnám-li stav při mé první návštěvě (Hässleholm, 96), kdy sem tam nějaký černoušek byl k vidění, ale nikdo (lhostejno jaké barvy či vyznání) by si nedovolil dělat tam bordel, s tím v roce 09, bylo to jako pěst na oko. Na ulici bylo víc černejch, než jsem viděl za celé roky předtím kdekoliv v Evropě*, a to jsme byli v Uppsale, která leží poměrně dost severně**. Žádné výtržnosti jsme tehdy ještě neviděli (ani nezpůsobili :twisted:), ale už tehdy jsme uvažovali o tom, jak dlouho jim ten klid vydrží.

    @sfik: tam se tam mimochodem dá z hospody chodit jako slušnej člověk, tj. za světla, už někdy ve 2 ráno. Teda aspoň jsem to tak někde slyšel.. ;-)

    *Ve Francii jsem zatím akorát přesedal, ačkoliv i za tu chvíli nám tam negři zvládli rozmlátit zavazadla (viděli jsme z terminálu, jak s nimi zacházejí; svůj kufr jsem po příletu vyreklamoval, nic rozbitného jsem naštěstí nevezl).
    **Ve smyslu osídlení. Komu to z mapy připadá ještě pořád dost na jihu, vězte, že severně od ní (pořád cca 4*rozloha ČR) žije méně než milion lidí.
  • @Ugla
    Ve Francii jsem zatím akorát přesedal, ačkoliv i za tu chvíli nám tam negři zvládli rozmlátit zavazadla (viděli jsme z terminálu, jak s nimi zacházejí; svůj kufr jsem po příletu vyreklamoval, nic rozbitného jsem naštěstí nevezl).
    Zahraju si na Sluníčko/dobrosera nebo jak se jim v internetových diskuzích říká... Stejné zacházení jsem viděl na terminálu i na Ruzyni v podání českých - BÍLÝCH - kokotů.. Můj kufr to samozřejmě nepřežil...
  • @sfik to bude mezinárodní sport :-k
  • @sfik @Ugla "rozjebej jim kufr na sračky" je mezinárodní sport který nezná hranic. Taky s tím mám zkušenosti, jim je celkem jedno jak s tím zacházejí, protože za to nenesou prakticky žádnou zodpovědnost.
  • jo ale měl jsem takovej ten trapnokufr na kolečkách ... byl normálně látkovej ale měl takovej vnitřní skelet, kterej se samozřejmě rozbil na totální střípky
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A proto je jistej turistickej batoh. Sice vyvolává u letištního a odbavovacího personálu výraz, jako kdyby takovou věc v životě neviděli, ale není na něm co rozbít.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.