To bola bomba...teda až na tých posledných pár minút, ktoré mi prišli ako taký povinný happyend. Ale celkove to bola geniálna časť, boli zimomriavky aj slzy, divný pocit v žalúdku, atď. Ale musím konštatovať, že toto je zrejme koniec (nádeje na to, že nie sa však zatiaľ nevzdávam). Dôstojný koniec.
Neviem si predstaviť, čím by chceli prekonať toto. Posledný prípad bol i prvým a spústa nádväzností na prvú sériu a tak osudové a blízke prepojenie s antagonistom, že viac to nejde. Samozrejme, mohli by obnovovať status quo dvoch detektívov spred tretej série ako o tom bolo hovorené na konci. Ale takú eskaláciu hrozby už nedosiahnu a tá bola dôležitou prísadou.
@Dreamer:applause: Keď dobehneš US verziu, všetkými desiatimi odporúčam austrálsku. Je o dosť kľudnejšia a viac zameraná na varenie ako na show, ale tým že beží oveľa dlhšie (séria má v priemere 60-70 epizód) sa človek oveľa viac zblíži s tými ľuďmi, a aj sa o dosť viac naučí. :)
@Dreamer 8x60 epizód. :D Akurát teda by som odporučil začať druhou sériou, v tej prvej sú ešte trochu kiksy čo hľadali formát (veci typu moderátorka, ktorá je tam úplne zbytočná a pod.)
Aha. Už chápem. Možno je tu ten faktor, že nepríčetnosť sa spája s menšími nárokmi na zodpovednosť, kým jeho brat až doteraz priam stelesňoval spoľahlivosť. Broken pedestal v reči tv tropes? Hmm... Aj Mycroft bol celkovo v tejto epizóde trocha divný. Kde je ten "iceman"? Tak to asi jo, když ho pořád tahali spátky před kameru. A nedivím se, scéna pred 5 rokmi bola lahôdka.
@flanker.27 ano, člověk má chuť mlátit hlavou do zdi, když vidí, o čem to celé je...fakta až na posledním místě a jak je řečeno v seriálu, jde především o odvyprávění líbivějšího příběhu.
A tie precedensy... Práve to berieme na občianke a učiteľka nám ukázala i knižku s extra absurdnými právnymi perlami vo svete + pár vtipmi. Občas nad tým hlava stojí.
@DanielSvatoš Británie, Kanada, Austrálie, Irsko a některé země commonwealthu (nevyjmenoval bych je), kromě toho v Evropě Francie, Itálie, některé severské země (určitě Dánsko) a dokonce Rusko. Většinou se poroty ustanovují jen pro určité případy, vraždy a podobně.
@Janulka hrůza Lagertha je na facku a ty dvě co ji doplnují jsou na tom nejhorší :wall: to tam vážně museli nacpat nějakou lesbickou romanci s takovou otravnou čůzou
Naštěstí jsem s Vikingama skončil už u obléhání Paříže a mám pocit že jsem měl skončit ještě dřív... Tak jak mě bavila první série a jak jsem to začal nesnášet posléze... Fakt se mi to moc často nestává, takovej hejt vůči seriálu (vemte si že i GoT mám pořád tendence omlouvat :D )
@Everett_Young Aslaug jsem taky němel rád ale spíš mi teď vadí ta parta kolem Lagerthy než to co by dělala ona a zatím mi nepřijde že by šel serial kvalitou nahoru a navíc tam už nemám žádnou oblíbenou postavu možná Rollo
Komentáře
Samozrejme, mohli by obnovovať status quo dvoch detektívov spred tretej série ako o tom bolo hovorené na konci. Ale takú eskaláciu hrozby už nedosiahnu a tá bola dôležitou prísadou.
Tak to asi jo, když ho pořád tahali spátky před kameru. A nedivím se, scéna pred 5 rokmi bola lahôdka.
Aslaug jsem taky němel rád ale spíš mi teď vadí ta parta kolem Lagerthy než to co by dělala ona
a zatím mi nepřijde že by šel serial kvalitou nahoru a navíc tam už nemám žádnou oblíbenou postavu
možná Rollo