@Ashnobe To je trochu pritiahnuté za vlasy. Myslím, že každý autor chce vedieť, ako sa jeho knihe darí, či sa ľuďom páči, ako na ňu reagujú. Mŕtvy autor by sa to už nedozvedel. Čo má človek z posmrtnej slávy? Nič. Spústa zosnulých autorov by o tom vedela rozprávať. Nemyslím, že kvôli seriálu klesne záujem o knihy. Kto prečítal prvých päť, kúpi si aj tie ďalšie. Seriál možno uzavrie hlavné dejové linky, odhalí osudy hlavných postáv, ale predsa len v knihách je množstvo postáv, ktoré v seriáli ani neexistujú, množstvo malých tajomstiev a detailov, ktoré si v seriáli nenašli miesto, a teda neviem ako kto, ale ja by som sa rada dozvedela, čo sa stane s týmito malými postavami, chcela by som odhaliť tie malé tajomstvá, a seriál mi to nedá. Kniha áno. GRRM raz povedal, že kniha a seriál kráčajú k rovnakému cieľu, ale každý inou cestou. Myslím, že nie som sama, kto chce ten kus cesty prejsť s knihou, a, úprimne, tie knihy sú tak dobré, že sa oplatí na ne čakať, hoci aj ďalších desať rokov.
Tak přátelé, tak se držte.. (teda ani Amazonu nevěřím a neuvěřím dokud to neuvidím na pultech). PRO ČTENÁŘE SPOILER FREE ale do diskuze bych neroloval ;)
Aniprt. Ten datum je úlet. Navíc v případě Písně zdaleka ne první. Na internetu to mohutně koluje minimálně od včerejška, všichni to papouškují, ale přitom se nikdo neobtěžuje zamyslet se nad tím...
@Nevada@Tyrion Lannister Však vám píšu že tomu nevěřím. Chtěl jsem upozornit na to, že jsme nadlidské bytosti, které už nějaké zvěsti nemůžou ohromit :D
Ježiš lidi todle mi nedělejte hned se zvedla nálada a plány, kdy si po těch 11 letech přečtu znova první díl :D No i zbytek abych byl v obraze před pokračováním a ono to je nejspíš sranda z fanoušků :D
@p1e9t9r2 Je to pravda, Nevada sem hodila originál pár príspevkov nad tebou. Nič ale nie je potvrdené, vyslovene tam hovorí, že si to isté myslel aj minulý rok.
Komentáře
Nemyslím, že kvôli seriálu klesne záujem o knihy. Kto prečítal prvých päť, kúpi si aj tie ďalšie. Seriál možno uzavrie hlavné dejové linky, odhalí osudy hlavných postáv, ale predsa len v knihách je množstvo postáv, ktoré v seriáli ani neexistujú, množstvo malých tajomstiev a detailov, ktoré si v seriáli nenašli miesto, a teda neviem ako kto, ale ja by som sa rada dozvedela, čo sa stane s týmito malými postavami, chcela by som odhaliť tie malé tajomstvá, a seriál mi to nedá. Kniha áno.
GRRM raz povedal, že kniha a seriál kráčajú k rovnakému cieľu, ale každý inou cestou. Myslím, že nie som sama, kto chce ten kus cesty prejsť s knihou, a, úprimne, tie knihy sú tak dobré, že sa oplatí na ne čakať, hoci aj ďalších desať rokov.
PRO ČTENÁŘE SPOILER FREE ale do diskuze bych neroloval ;)
http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/uz-se-vi-pravdepodobne-datum-publikace-vichru-zimy/
Na internetu to mohutně koluje minimálně od včerejška, všichni to papouškují, ale přitom se nikdo neobtěžuje zamyslet se nad tím...
Však vám píšu že tomu nevěřím. Chtěl jsem upozornit na to, že jsme nadlidské bytosti, které už nějaké zvěsti nemůžou ohromit :D
pokud to je pravda nevíte jestli se někde bude dělat překlad do češtiny nebo si ještě rok budu muset počkat na český překlad