[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
16668707172

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    p1e9t9r2 napsal(a):

    http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/george-r-r-martin-letos-by-vichry-mely-vyjit/

    pokud to je pravda nevíte jestli se někde bude dělat překlad do češtiny nebo si ještě rok budu muset počkat na český překlad

    Vždyť jsi na Martinovu citaci, kterou v tom článku překládají, sám reagoval :)
  • @Nevada Moc zkoušek dvě vejšky a do toho psaní diplomky si vyžádalo svou daň :D
  • @p1e9t9r2 Nebuď trapný, už se vymlouváš jako Martin... =D
  • @Gepeto to je známe :-D
  • @sfik Njn, ale já nejezdím po světě a sedím zavřený u počítače a píšu :P
  • Kdysi jsem patřil mezi lidi co odsuzovali ty co trvrdily ze Martin to nedopiše že je starý a že dřív umře. Dneska s přibývajícímy léty začínám taky věřit že to nedopiše věřím že vychry ještě vijdou ale sen o jaru ? Tomu uz moc nevěřím a to jsem někde četl že prej má nápady klidne na na další 3 knihy. Osobně si myslím že kdyby nebyl seriál tak uz to ma dopsane ale chápu ho ze si chce užít tu slávu kterou by díky kniham nikdy neměl takovou jakou ma díky seriálu
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Mistr Kápě Tak to prrr, Píseň byla bestselerem dávno před seriálem, to je jako kdybys tvrdil, že Tolkien si získal díky zfilmování Pána Prstenů získal slávu.

    Určitě to zvýšilo prodej knih, ale že by Martin byl před vydáním knih Noname to se mi nezdá.
  • upraveno 20. ledna 2017
    @Mistr Kápě To chce Martina jako spisovatele respektovat a dát mu prostor. Není to tak, že by člověk umřel nudou, pokud mu Martin tu knížku hned nedovalí. Obecně s tím mám u dnešních "fanoušků" čehokoliv problém - ten nedostatek respektu k autorství. Jo, je to frustrující, ale radši si počkám na výtvor podle Martinova nejlepšího svědomí. On sám ostatně několika svých rozhodnutí -hlavně oživení Catelyn - lituje, takže o to asi bude opatrnější. Martin prostě nesedí hodiny denně u klávesnice, má pomalý tvůrčí proces a skoro žádnou motivaci ságu rychle dopsat. Ale nevěřím, že bych ji dopsat nechtěl a nebudu počítat s jeho infarktem, mrtvicí nebo že na něj nešikovně spadne sada kuchyňských nožů.
  • upraveno 20. ledna 2017
    Neříkám ze byl Noname ale rozhodně si ho nezvali do každé televize na různé comic cony atd. určitě nebyl tak žádaný jak teď. Přece jen čtenářů jsou stovky tisíc kdežto diváku miliony. Zfilmování pána prstenu rozhodně přineslo obrovský nový boom Tolkiena po celém světě než předtím, začaly se vydávat nové edice všech knih,různé hračky atd. Se hrou o trůny je to to samé akorát Tolkien už na rozdíl od Martina v té době nežil aby si mohl užívat té slávy. Já jsem taky koupil a začal píseň čist až po zhlédnuti prvního dílů hra o trůny kdy jsem zjistil že je to podle knižní předlohy a v té době jsem měl problém sehnat všechny vydané díly a dneska je v klidu seženeš v každém knihkupectví.
  • @Mistr Kápě Ja súhlasím s @Achileus a @svoa00, GRRM bol dosť známy aj pred seriálom a jeho knihy boli už v tej dobe bestsellerom, inak by sa podľa nich nerozhodli natáčať seriál, a pokiaľ viem, už predtým dostal nejaké ponuky na sfilmovanie, ktoré odmietol. Na druhej strane nepopieram, že seriál ságu celosvetovo spopularizoval a minimálne prispel k tomu, že bola preložená do ďalších jazykov, čo je napr. aj prípad slovenského vydania, ktoré prišlo 18 rokov od vydania originálu. A k Tolkienovi - ĹOTR bol dosť populárny už za jeho života a to, že so sfilmovaním prišli ďalšie vydania je podľa mňa skôr marketing a snaha vydolovať z toho čo najviac peňazí - vedia, že film dielo spopularizuje a ľudia, ktorí ho ešte nečítali budú ochotní si ho kúpiť.
  • Asi jste nečetli co jsem napsal netvrdim ze nebyl slavný nebo že to nebyl bestseler ale nikdo mi nevymluvi že díky seriálu je mnohonásobně slavnější a známější než před ním což samozřejmě znamená že je žádanější a ma mnohem míň času na psaní nežli dříve.
  • @Mistr Kápě S tím s tebou souhlasím, ale ono sice mne štve, že mu to tak dlouho trvá, ale pokud ta kniha bude mít potřebnou kvalitu klidně si počkám.

    Taky si je potřeba uvědomit kolik tam má postav, kde je každá svůj vypravěč ... atd a chvilku dá než se tyto linky dopracují, tam kam mají. Navíc tuším, že to původně měla být jenom trilogie, která se natáhla. Plus 5 knih jsme čekali na zimu, tak by skoro bylo škody, kdyby byla jenom jednu knihu
  • @Mistr Kápě Jo, tak to mám pro tebe dobré zprávy, protože to nebude tak dlouho trvat a tak fanfikce HBO bude finišovat :D Ale vážně - Martin nikdy rychle nepsal, takže seriál a větší osobní popularitu bych z tempa jeho psaní nevinila. Ale to je čistě na něm. Jakmile text bude venku, nemá na rozdíl třeba od filmů možnost vydat director´s cut.
  • Tak ze začátku tak pomalu nepsal střet králů a bouře mečů vyšli co 2 roky a rozhodně to nic neubralo na kvalitě pak se zasek hostina vysla po 5 letech a tanec za dalších 6. Teď už to bude zas 6 let za dalších 6 let už mu bude 75 let což neni zas tak málo a píseň je natolik dobrá že nechci vědět jak to skončí z nějakého seriálu nebo scénáře k seriálu
  • @Mistr Kápě Já bych ho nezabíjel tak rychle dneska se lidi dožívají vysokého věku :D
  • To je sice pravda ale taky už umřeli mladší ale pevně doufám že se milim a že tu bude aspoň do sta let a napíše další příběhy. Například moje tajné přání je příběh z věků hrdinů něco o prvním vpádu jiných a stavbě Zimohradu a Zdi
  • Zdar
    tak co ymslíte dočkáme se šesté knihy ještě letos nebo opět máme upnout naděje k nadcházejícímu roku
  • Počítal bych, že další kniha už nebude, případně nedopadne ta poslední.
  • @Thanatos Tu poslední jsem už vzdal :D
  • Poslední aktuální informace od Martina je letos, ale s tim, že to stejný si myslel loni.
  • @Dejw a předloni a roky předtím
  • Se mu nedivme, on už si své napsal, je zajištěný do konce života, myslí mu to pomalu, tak proč by se trápil. 6. knížka možná příští rok vyjde, ale vidím to na slabý odvar, 7. nevyjde nikdy :)
  • Jsem pořád opatrný optimista a věřím, že Martin ságu nakonec dopíše. Mimochodem, před pár dny s ním vyšel rozhovor v Time, kde je pár zajímavých střípků o tom, jak se potýkal se psaním dřív. Možná se nám zasekl jako tehdy s Rudou svatbou. Anebo by si měl zajet do Francie nasát inspiraci při okukování hradů. ;-)
  • @Bertram nejprve jsem četla při "okupování" hradů :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A já si myslím, že dopsání Vichrů oznámí letos :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já už raději počítám, že už nic nebude a pak raději budu mile překvapen. Nějak už mne to nepálí od té doby, co jsem začal číst Zeměplochu :D
  • @Tyrion Lannister A je dobrá právě dokončuji malaz a meč pravdy, takže zas budu hledat knihy ke čtení.
  • Nevada napsal(a):

    A já si myslím, že dopsání Vichrů oznámí letos :)

    Oznámí letos, že to časem dopíše. :twisted:
  • @Dreamer Já jsem to četl jako okuřování
  • Já doufám, že už se vichry schylují ke konci. Už pomalu zapomínám děj předchozích knih, bo jsem přečetl celou malazskou sérii. A už bych taky chtěl vidět 6. sérii seriálu. Od začátku jsem se zařekl, že dokud nedočtu knižní předlohu, nebudu koukat na seriál a ejhle, už vysílají 7. sérii a já se zasekl u té 5. a i tam mně ty vykukové vyzradili některé události z knihy, které jsem dosud nevěděl. Tak doufám Georgi, že po takové dlouhé době čekání to bude nervydrásající a epické.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.