Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1124125127129130144

Komentáře

• AvivAviv
    upraveno 15. srpna 2016
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Akorát na to musí přijít řada. Teď mě čekají dva O'Brianové (Jónská mise a Přístav zrady), pak snad vyjde třetí díl Poldarka, do toho ta Píseň krve a pokud ještě nevyjde další díl Husitské epopeje. Není toho málo... :)
  • @Aviv plamene inkvizicie si pamatam, na tom som ficala v 14 rokoch. Takisto gricska carodejnica, v tej dobe problem zohnat. Ale teraz by ma to uz asi nebavilo.
    Este napisala dalsie knihy - Gordana na dvore krala Matyasa - to uz bolo velmi slabe.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
  • @Riokai Co si myslíš o Paní Závisti? :twisted:
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
  • @Riokai ja som len za 1.dielom MKP. Chystam sa na druhy. Takze postavy z jednotky pokracuju?
    !
    Ako tak citam tvoje spoilery, fakt je to chaos, zorientovat sa v postavach.... zase som rozmyslala, kto bol to
    :-)
  • Mám přečteno vše, co u nás od Eriksona vyšlo a nesouhlasím s tím, že by se od něj měl Martin učit. Jsem přesvědčený, že Martin je lenivý tlustý mrož, ale jeho spisovatelský talent ten Eriksonův přesahuje. Je to ovšem věc neměřitelná, tudíž se na to můžeme každý dívat jinak. Obdivuji Eriksonův svět. Je to hodně propracované a originální. Prostě se nezapře, že Steven je vystudovaný antropolog a archeolog. Má ale tendenci k zahlcení čtenáře spoustou postav, které vlastně nepřinášejí pro děj žádný význam. Prostě se dějem jen mihnou. Navíc často sklouzává k prázdnému a otravnému filozofování. Některé díly Malazu jsou skvělé - Měsíční zahrady, Vzpomínky ledu, ale děj mnohých knih se mi z hlavy ihned vypařil. Martin umí lépe pracovat s emocemi. Umí být vtipnější a zároveň dojemnější. Člověk se s jeho postavami snadněji a více sžije.
    Přesto považuji Eriksona spolu s Martinem a Sapkowskim za nejlepší fantasy autory posledních dvaceti let. V takové zvláštní kategorii je China Miéville. To je šílenec a zároveň génius. Nádraží Perdido nebo Jizva jsou jedny z nejlepších fantasy-scifi knih, co znám.
  • jakou fantasy ságu si mám přečíst... teď mám díru v časovém plánu až někdy bůhví do kdy, tak bych se mohl věnovat něčemu oduševnělému... (malazskou knihu padlých zavrhuji, nějak mě to podle popisu nezaujalo..). Klidně tam může být i nějaká efektní magie..

Třeba jsem nikdy nečetl knížky o Eragonovi (a nevím jestli začít)
  • @Dreamer Néé na to teď nemám náladu, spíš aby s tím čarováním tam bylo i nějaký mečování.. Krom toho že na Harryho Pottera nemám teď náladu, mi trvá překlenout se přes první díly Harryho Pottera, který jsou podle mě dost dětské. Prostě minimálně na první dvě knihy Harryho Pottera jsem už moc starej...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Harry Potter and methods of rationality
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @sfik co takhle Černá legie? Eragona nečti, leda bys měl chuť natlouct si hřebíky do hlavy.
  • @Everett_Young =D

Díky za rady přátelé!
  • upraveno 16. prosince 2016
    Malaz není pro všechny ja jsem si ho též užil mnohem víc až napodruhé ale jakmile ho pochopíš tak je vynikající hlavní postavy jsou skvěle napsané, neskutečné hlášky jako treba "pro koule mistra kápě ve svěráku,, nebo "odbřisahl bych to s jednou nohou na předkožce mistra kápě,kapitáne,, (Mistr kápě je bůh smrti) jsou nezapomenutelné a i po přečtení deseti knih mi bylo líto ze to končí a rád se k tomu zas jednou vrátím
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Děkuji ještě jednou, nakonec to vyhrál Sirotčinec slečny Peregrinové. Sice to není série, to jen na odpich :D Zbytek si ukládám na seznam "co číst" fakt existuje :D
  • @sfik @CervenKa Jo, má to tři díly. Ale ty tři díly dohromady je taková jednohubka. Ale mi se to líbilo.
  • @flanker.27 To vypadá že Sirotčinec slečny Pervitinové bude muset na chvíli ustoupit do pozadí :)
    upraveno 5. ledna 2017
  • @svoa00 @flanker.27 dickensovský román z dnešních dní...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.