Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1328329331333334394

Komentáře

• upraveno 31. prosince 2016
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Pravda že jsem měl pár poznámek k traileru, ale zase to až tak nesleduju. Mohl jsem se třeba v těch poznámkách mýlit. :) Konec konců tahle herní série mě nikdy nelákala, takže neplánuju ani film, i kdyby měl hodnocení kdovíjaké.

• no doufám že ve filmu budou i větší bitvy :)
    upraveno 4. ledna 2017
    @DanielSvatoš To vypadá spíš jako nějaký úvod k větší bitvě, když tam na konci Vladimir velí k zatroubení signálu. Nicméně mně poslední dobou vyhovují spíš menší střety, zato propracované do pátého zbrojnoše ve třetí řadě :) Ostatně v raném středověku se většinou bitev desítky tisíc bojovníků neúčastnily tak jako ve starověku. Když už bylo na jedné straně 15 nebo 20 tisíc vojáků (jako třeba u Poitiers roku 732, což je bitva díky níž nejsme muslimáci), to už byla opravdu výjimka.
  • no to já nepotřebuju tisícovky ale aby to zase nebylo moc komorní :) v Rusku na to chodí hodně lidí tak doufám že díky kvalitě filmu a neberou to jen jako povinost :D
    @DanielSvatoš Jistý článek na echu ignoruj :twisted:
  • @flanker.27 no já si z toho vzal jen že do kina chodí spousta lidí (do komentářu jsem radši nekoukal)
    btw četl jsi Nestorovu kroniku? ono je to celkem stručné co si pamatuju jako Kosmova třeba ale doufám že se budou držet toho co je napsané
    @DanielSvatoš Ne, ale pokud vím, filmaři to uvádějí jako jeden z hlavních zdrojů.
  • heh tak doufám že nevynechají to jakým způsobem si vybral křesťanství :D
    V traileru je, jak si "vybírá" byzantskou princeznu za manželku...
  • @flanker.27 no zaberou tam asi velkou část jeho života - určitě tam bude obléhaní Korsuně (potom si vybere tu princeznu :) )
    a už si nepamatuju na jmeno ty blondýnky ale stejný den co měli "svatbu" zabil celou její rodinu :D
  • Mám si to přeložit tak, že po tom, co blondýnku znásilnil, zabil celou její rodinu? No, zajímalo by mě, jak moc zná Martin ruské dějiny :twisted:
  • upraveno 6. ledna 2017
    @svoa00 ne nejdřív zabil její rodinu a až potom se s ní oženil :D
    @Aviv nevim jak tchýni ale zabil jejího otce a bratry
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @DanielSvatoš Orys Baratheon udělal tak trochu to samé :)
    @Arutha Dej si od něj Divnolásku, Mechanický pomeranč, Vesmírnou odysseu a Barryho Lyndona, to je taková zlatá čtveřice. Pak ještě Stezky slávy.
  • @flanker.27 Prvé tri menované mam na pláne v priebehu zajtrajška. :) O Barrym Lyndonovi a Stezkách slávy som ešte nepočul.

Tebe sa FMJ páčil? Zaujímal by ma tvoj názor ako miestneho vojnového odborníka. :)
  • @Arutha Barry Lyndon je hodně dobrý na to se určitě koukni :) od Kubricka je to jedinej film co se mi hodně líbil
    @Arutha FMJ je beze sporu skvěle natočený, ale obsah mi právě nesedl. Takovou Četu mám radši.

Barry Lyndon je podle mě nejlepší Kubrickův film.
  • recenze mne docela uklidnily
    http://www.imdb.com/title/tt5157456/reviews?ref_=tt_ov_rt
    1/10 mu dal člověk který nechápe přitomnost Římanů co jsou vlastně Řekové
    a ten druhý tvrdí že tam nejsou žádní Vikingové protože se to neodehrává ve Skandinávii
  • upraveno 15. ledna 2017
    @Arutha Za mě Mechanický pomeranč ne-e, myslím, že ten film hodně zestárnul a ty rádoby šokující věci mi tam přijdou protlačené opravdu na sílu a působí spíš směšně než realisticky nebo nějak brutálně. Mechanický pomeranč naprosto selhává ve vytvoření jakékoliv atmosféry nebo vyvolání emocí, je to studené (bohužel ne tak, aby to ten samý pocit vyvolalo i ve mě jako divákovi), doslovné a bez fantazie. Kubrickův styl mě nedostal, Vesmírnou Odyseu taky nemám ráda a musela jsem se hodně přemáhat, abych to dokoukala, nejlepší část jsou pro mě opice na začátku :D
  • Kubrick chtěl ještě natočit film Napoleon ale nakonec to nedopadlo a když jsem četl scénář tak jsem byl docela rád
  • Čo bolo v tom scenári?
    @DanielSvatoš To by mě taky zajímalo. Mimochodem z jeho Napoleona sešlo díky tomu, že na západě finančně neuspělo Bondarčukovo Waterloo. Protože chtěl ale Kubrick natočit něco dobového, vznikl právě Barry Lyndon.
    upraveno 15. ledna 2017
    Zatím jsem přečetl jen něco přes dvacet stran a trochu prolétl zbytek, ale můžu říct už teď, že já bych to určitě chtěl vidět.
  • celý Napoleonův život se prostě nedá zachytit v jednom filmu
    To souhlasím, ale pořád by to bylo podstatně lepší, než co nám předvedli před patnácti lety v té čtyřdílné minisérii.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.