TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1290291293295296362

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Jenže já z principu nesnáším to scénáristické odsuzování lidí nejlépe skrze nějakou jinou entitu (robota, emzáka jako ve Dnu, kdy se zastavila Země a podobně). Je mi to z duše protivné. A takové ty zvraty v jednání "z mírumilovného je najednou zabiják", aniž by to dávalo smysl, jen si děláme čárku za jeden "šokézní" zvrat navíc, ty už mě tuplem serou (nadto prvky "dáme tam zabijáka holčinu, protože je to kůl, pár puberťáků si ho u toho vyhoní a ještě splníme džendrové kvó kvó kvóty"). Já mám rád, když motivace dávají smysl, když postavy nějaký logický vývoj, když jsou schopny postavy dobrat se toho, co chtějí, a ze všeho nejvíc, když to má dopředu promylšný rámec a ne takový, který se podřizuje počtu dílů/sérií. Logika "postava A by v reálu udělala věc 1, ale protože to by pak nemohl navázat další díl, necháme jí udělat věc 2" je mi proti srsti.
    Ano, znovu jsem vyjmenoval všechny podstatné důvody, proč mě většina moderních seriálů otevřeně řečeno sere a když už něco vyberu, je to po pečlivé úvaze.
  • Dík... :oops:
  • @flanker.27 právě v uvěřitelnosti motivací a povahovych kotrmelcích je největší problém Westworldu. Další věc, co mě nakrkla, všechny ženské na lidské straně parku mají větší koule než šéf ochranky a nutnou slovní zásobu dlaždiče, tedy jsou jak přes kopírák. Jakoby Nolan neznal jiný předobraz silné inteligentní (o té inteligenci lze polemizovat, třeba u té hlavní šéfky, či co to tam přijelo) ženské. Takže je každá Ripleyová s hrubším slovníkem a bez toho, co z Ripleyové dělalo ženskou.
    @Dreamer Přesně co bych očekával. Takhle asi brzo bude vypadat veškerá tvorba.
  • upraveno 9. prosince 2016
    Tím samozřejmě nechci říct, že Westworld je nejhorší výtvor od dob Hry o Trůny :-D aby bylo jasno, herci podávají skvělé výkony a prostředí je vypiplané a krásné, ale po příběhové stránce se jedná o čistý průměr a rozhodně nejde o žádné objevování Ameriky, jak se seriál neustále snaží tvářit. Postavy také nejsou nijak zvlášť výjimečné, i když ta Hopkinsova, je minimálně velmi dobře zahraná a její představitel si nejspíš odnesl třetinu rozpočtu celého seriálu.
    @Everett_Young Stranger Things jsem rozhodně nedávala jako příklad brilantní logiky, jak tě to napadlo? Copak King je mistr logiky? :-D Uváděla jsem to jako důkaz, že ohrané téma lze podat zábavně a napínavě a nostalgie není na škodu. Westworld se naopak opájí svojí velikostí, ale je to jen nafouklá bublina, veliké myšlenky tam prostě nejsou, i když se Hopkins hodně snaží.
    Muž v černém je v tom případě snad ještě horší postava a paskvil, než jsem si původně myslela. Westworld je průměr a to šílené nadhodnocování nechápu. A ty ženský jsou v jedné rovině, s tím rozdílem, že jedna má v ruce cigaretu, druhá tablet a třetí ovladač k sexy robotům.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. prosince 2016
    @flanker.27 No PRÁVĚ!!!
  • upraveno 12. prosince 2016
    Mimochodem, všechny díly Planet Earth II je už možno vidět...

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. prosince 2016
    @Monte Karstark Hudbu dělal Hans Zimmer, tak aby nebyla skvělá. Sice jsem si to chtěl nechat na víkend, ale neodolal jsem a hned včera jsem dal první díl. Ostatně nejen záběry, ale i hlas Davida Attenborougha z toho dělají výjimečnou událost.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Monte Karstark Já měl za to, že je to taková ta "additional music", kde hlavní autor udělá téma a ti další to pak rozvádějí. Ale podle toho popisu je to jak říkáš.
    Jo, David je hrozně vitální a ve svých 90 vypadá líp než jiní v 50.
  • upraveno 18. prosince 2016
    kouká někdo na 2. sérii The Man in the High Castle?

@flanker.27 kamarád mi o tom nedávno básnil ale vypadá to že vynechám
    podle obrázků na csfd to vypadá jako příběh o bezdomovcích
    upraveno 19. prosince 2016
    @DanielSvatoš Tak trochu. Profesionálně natočené, ale já tvrdím, že to jen kryje naprosto banální obsah. Detektivní zápletka laciná řešená pomocí deus ex machina a ten zbytek, který se tváří hrozně důležitě, jde zcela do ztracena.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.