Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1435436438440441581

Komentáře

• A když si řekneme, že jsou silou NATO v okolí...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Mellien Turecká armáda je silná i bez NATO, jediná armáda která se s ní může v tamní oblasti měřit je izraelská. Podle mě Erdogan drží Turecko v NATO, protože se mu to hodí. Díky členství v Alianci má krytá záda. Podle mě dá, ale NATO i EU brzy vale. Jeho cílem je ovládnout podstatnou část Blízkého východu, zejména Irák a Sýrii. To divadlo s pučem nesmírně zvedlo jeho prestiž mezi sunnity. Mnozí sunnité už zastávají názor, že právě Erdogan by měl být tím kdo je povede k vítězství nad nevěřícími.

Erdogan dělá vše proto aby se Turecko stalo vůdčí sílou muslimského světa. Nejprve za pomoci "demokratické" opozice a ISIL zřídí turecký protektorát v Sýrii a v severním Iráku, není vyloučeno, že se pokusí tyto oblasti přímo anektovat - tamní sunnité by určitě nebyli nijak zásadně proti. Poté se vypořádá s Kurdy a nakonec vyzve k souboji Saudskou Arábii a Írán.........
  • @Achileus Je tak snadne rict NATO papa?
    @Mellien Francie to dokázala a Erdogan je dost velký blázen, aby to zkusil
  • @Achileus hm, bude jeste veselo... ale opravdu, tri tisice soudcu, policiste, urednici, vojaci... odvolavani, zatykani par hodin po akci a Zapad bude jeste tleskat. Inu politika a Merkel bude novy Chamberlain.
    @Mellien A Putin sehraje roli Stalina... Evropu zatím může uklidňovat to, že Erdogan spíše pokukuje po Blízkém Východě. Což je na druhou stranu pěkný průšvih, kdyby se Turecko začalo otevřeně angažovat v Sýrii a Iráku, tak by to mohlo vyvolat prudkou reakci Íránu a Saúdské Arábie. Uvidíme co ten turecký Hitler udělá teď. Noc dlouhých nožů už bychom měli za sebou...

K postoji Západu vůči Erdoganovi: Domývám se, že špičky EU a USA vidí v Erdoganovi závoru, která je schopná zastavit šíření islamismu a chaos na Blízkém Východě. Je neuvěřitelné, že západní mocnosti dělají znovu tutéž chybu. Erdogan je všechno možné, ale rozhodně není náš spojenec. Za pár let se ukáže, že současné družení s Ankarou je chyba
  • @Achileus Tak nemysli si, že západní politici Erdoganovi věří. Uvědom, že cokoliv si o něm myslí, se k tobě dostává filtrované přes média. Snad nejsou takoví idioti, že nevidí, že Erdogan zkouší, jak daleko ve vztahu k nim může zajít. Začínám si i trochu paranoidně myslet, že i to sestřelení ruské stíhačky byla zkouška, jak moc NATO za Tureckem stojí. Dostal vzkaz, že Turecko je pro NATO důležité.
  • @svoa00 Na jednu stranu mi prijde logicke, co pises. Na druhou... vsichni vime, jak to v nedavne historii bylo. Hitler byl daleko vetsi magor a jak se mu vesele ustupovalo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2016
    Turecký důstojník zodpovědný za boj proti ISIL nalezen se svázanýma rukama a střelený do krku... (zatím nepotvrzené)
    https://twitter.com/WilliamsJon/status/755105951728996352?ref_src=twsrc^tfw
  • Pořád čekám, kdy konečně i politikové připustí, že celá současná pro-muslimská politika byla obrovskou chybou.
  • @Magister_Peditum to nemohou ve jmenu korektnosti.
  • @Mellien No, právě. Současná korektnost a multikulturalismus se musí zásadně přehodnotit, protože, jak vidno, nefungují.
  • @Magister_Peditum Nefungují a překvapují mě ty naivní představy, že by fungovat mohl. Nejlépe se můžeme poučit z historie, jako vždy. Jak dlouho se už začleňují černoši v USA? Dlouho a stále s tím jsou problémy. Četl jsem, že kdyby žili v New Yorku pouze běloši, klesla by kriminalita o 96%! Čistě statisticky. A když si vezmeme, že jich je v populaci cirka 16%... A také se zamyslíme nad tím, že se nejdná ani o první, ani o čtvrtou generaci...atd. A těch příkladů máme mraky všude, akorát, že určitá sorta lidí je vidět nechce. Stejně jako nechtěli vidět politici před druhou světovou, že bude i když nás předhodí jako předkrm.

• @Mellien No já teda nevím, američtí černoši nejsou kulturně odlišní od bílé většiny. Bylo by na dlouhou debatu, proč jsou pořád (podobně jako indiáni) na dně společnosti, hlavně je blbost to řešit tady ze středu Evropy. Byla chyba, že se americká společnost nesoustředila na propagaci toho, co většinu s touhle menšinou spojuje, a místo toho se utápěla v pocitu viny za něco, co skončilo před dvě stě lety, a pomalu u černochů ještě podporovala klanovou mentalitu, protože multikulturalismus je přece tak super.
  • @Mellien A to ty černoši jsou z větší části křesťani a měli by sdílet stejný nebo podobný hodnoty. Pokud to teda nejsou nějaký animisté :)
    Věznice jsou plný chlápků s vytetovanejma křížema, evangeliama a jinou křesťanskou tématikou přímo na těle.
  • @svoa00 S tou první větou bych tak úplně nesouhlasil. Samozřejmě jsou bělochům v USA daleko blíže, než nám Arabové. Ale... také už tam jsou pár generací a dříve to tak nebylo. Tak jsem to myslel, že si mohla už dávno vzít Evropa ponaučení. Není to jen o kultuře a náboženství, ale také o genech. Není rasistické říci, že jsme jiní jako ti a ti. Protože to je pravda. Čistě obecně k multikultikultu.
  • @sfik Nebudu to zobecňovat, ale co známe křesťany, tak jsou to většinou větší vykukové než ateisté v našem okolí. Takže asi tak :D
  • @flanker.27 Tyhle konkrétně jsem nemyslel :D :D
    @Mellien Dovolte mi to opravit. Jde mi o to prostředí, ze kterého kdo pochází. Já ač v podstatě neznaboh nebo člověk který se tak nějak k bohu obrací když je ouvej a spíš nějakou frází než faktickým modlením jsem zkrátka víc křesťan než muslim.
    A ono i ti gangstas v krimu maj jistě babičku co zpívá gospely :)
  • @DanielSvatoš Bože, ten idiot si fakt myslí, že je hrdina, když pobodá ženskou a tři holky? Jak dlouho asi budou Francouzi brát policii vážně, když teda "motiv je nejasný". Mě přijde jasný dost - nenávist ke skupinám osob na základě jejich původu, náboženského vyznání nebo sexuální orientace.
    upraveno 19. července 2016
  • Ja hlasim oko za oko, zub za zub jiz delsi dobu.
  • S dvojitými zákonmi sa podľa mňa ďaleko nedôjde. Možno keby sa za takýto čin miesto blurred motives a väzby automaticky deportovalo do krajiny pôvodu, tých najnepraviteľnejších magorov by sa zbavili a zvyšok by hádam konečne akceptoval, že s týmito "hrdinstvami" tu nepochodia. Ťažšie by to bolo s tými, ktorí sa už v danej európskej krajine narodili.
    Ešte k Afroameričanom... Nie som nijaký odborník na túto tématiku, to najbližšie, čo o tom viem je z biografickej knihy istého černošského chirurga (Zlaté ruky), ale azda by bolo fajn pozrieť sa na pomery. Po skončení otroctva atď. atď. vymanila sa daná populácia z chudoby a s ňou spojených vecí, dostali sa z okraja spoločnosti bližšie k centru? Mám pocit, že ide o generácie a generácie ľudí, ktorí vlastne nikdy neboli súčasťou toho vyspelého humánneho v bavlnke žijúceho sveta, za ktorý sa západná spoločnosť tak rada považuje. Sandor a Sansa pre porovnanie. Podobne sa chovajú obyvatelia mexických štvrtí, ale tých je tuším menej, než afroameričanov a tak to tak nevidieť. Jediní, kto mi túto teóriu čiastočne ničí sú Aziati - to sú mravce. Asi v tom predsa len bude niečo z národnej mentality. Smerom na juh sú ľudia rodinne a klanovo založení, patrične ohnivá impulzívna krv, severnejšie a anglosaskejšie je to ten intelektualizmus a na východe sú pokorní pracanti, ktorí nás raz skrátka prerastú a ani si nevšimneme kedy, lebo sú to pokorní pracanti. Tichá voda brehy myje a korytnačka predbehla zajaca.
  • Nie je to tak jednoduché. Nie že by žili mierumilovne a vo vývoji boli skutočne slimáci, ale boli sebeztační a to sa zmenilo keď začala kolonizácia a dobyvatelia vybudovali systém, ktorí fungoval pre nich a v ktorom všetko riadili, ale keď sa začalo prudko dekolonizovať v 20. storočí, nik sa neunúval vybudovať nový. Súčasná Afrika bola šitá horúcou ihlou. Na prevzatie vlády domorodým obyvateľstvom bolo potrebných zopár desaťročí - šikovnejší jedinci z triedy doteraz zastávajúcej len miesta najmenšieho vplyvu a zodpovednosti by boli ustanovení ako vedúci nejakého oddelenia v malej oblasti, potom, až by sa zabehali, by získali ďalšie oddelenia, po ďalšom zabehaní kompletnú správu nad danou oblasťou, potom nad väčšou oblasťou a napokon až by sa dosť ľudí dosť dobre naučilo, ako správne manažovať čoraz väčšie a väčšie sekcie štátu by bola tým naj zverená vláda nad štátom a posledné zvyšky cudzokrajnej kolonizátorskej štruktúry by definitívne odišli. V Afrike sa robil prevrat za prevratom a po oslavách sa zistilo, že odrazu treba riešiť veci, ktoré nikto netuší ako riešiť a už sa schyľovalo k ďalšiemu prevratu. Nedostatok organizácie vedie k neschopnej ekonomike, tá vedie k chudobe, zlému vzdelávaniu a zdravotníctvu a k ďalšej chudobe a to všetko zas k drancovaniu vlastných zdrojov atď. . Je to akoby boli deti, ktoré ešte len skončili prvý stupeň ZŠ vrhnuté do záverečného ročníka VŠ. Taktiež pekná blbosť bolo ponechať kolonizačné hranice. Je pekné, že Alžírsku odrazu nevládli Francúzi ale domorodci, ale on žiaden Alžírsky národ ani neexistoval, iba spústa kmeňov, ktoré sa delili o jeden štát s kmeňmi nepriateľskými a samotné mali jednu polovicu v jednom a druhú v druhom štáte. A teraz nech sa dohodnú... Verím, že bez európskeho zásahu by dorazili do 21. storočia sebeztační. Zásah vyspelejšej Európy bol však samozrejme nevyhnutným a prirodzeným javom vlastným všetkým živým organizmom, takže skrátka a dobre, to osamostatnenie malo prebehnúť inak a vinu si na tom nesú ako sami Afričania, tak aj ich predchádzajúci vládcovia, lebo už dlhšiu dobu sa vedelo, že sa k dekolonizovaniu schyľuje, ale k vyššie zmieneným krokom sa akosi neprikročilo kým bol čas. V Ázii to prebehlo lepšie, než v Afrike, ikeď, kde ako a zrejme pomohlo, že tamojšie civilizácie už pred Európskym obsadením boli o čosi ďalej, než kmene v Afrike.
  • A ako sme sa vlastne dostali od Ameriky k Afrike?
  • A ešte k tej Európe - i tam sa dá vidieť zmena mentality smerom z juhu na sever. Medzi spontánnym vášnivým družným Sicílčanom a stoickým rozumným štruktúrovaným Škandidávcom je značný rozdiel a oblasti medzi predstavujú plynulý prechod a vidieť to i na podobe štátu. Je to ako dúha či teplotná škála a modrá hore smerom na juh prechádza do zelenej, žltej a oranžovej. Sícília je oranžová a Afrika je rudá jak krev.
    Z východu na západ je to ťažšie definovať.
  • Zásah vyspelejšej Európy...pche. To nie je riešenie, ale problém samotný. To, čo Afrike znemožňuje pohnúť sa vpred, poučiť sa z vlastných chýb a vybudovať si vlastný systém sú práve zásahy Európy (eventuálne iných "vyspelých" celkov). Koloniálne panstvo síce už oficiálne neexistuje, ale koloniálne mocnosti sa dodnes nevzdávajú istého druhu nadvlády nad africkými krajinami. Len to už neprebieha tak, že krajinu spravujú a berú si z nej zdroje, ale obmedzili sa na to branie zdrojov (odporúčam dokumentárny film Veľvyslanec, kde je na to poukázané).
    Zásahy "vyspelých" krajín nie sú len problémom Afriky, ale aj iných oblastí. Ja stále vravím, že Európania (niektorí) akoby si nárokovali monopol na pravdu a spravodlivosť, ktoré sú podľa nich reprezentované demokraciou, a túto svoju pravdu sa snažia exportovať do celého sveta. Zabúdajú však na to, že na demokratické zriadenie potrebuje "dozrieť", národy sa musia samé dopracovať do štádia, v ktorom sú schopné demokratické zriadenie prijať a využívať vo svoj prospech. Lenže mocní to nie a nie pochopiť, a toto "vyváženie demokracie" spôsobuje len chaos. A to je vidno ako v Afrike, tak i inde.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.