Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Erdogan dělá vše proto aby se Turecko stalo vůdčí sílou muslimského světa. Nejprve za pomoci "demokratické" opozice a ISIL zřídí turecký protektorát v Sýrii a v severním Iráku, není vyloučeno, že se pokusí tyto oblasti přímo anektovat - tamní sunnité by určitě nebyli nijak zásadně proti. Poté se vypořádá s Kurdy a nakonec vyzve k souboji Saudskou Arábii a Írán.........
K postoji Západu vůči Erdoganovi: Domývám se, že špičky EU a USA vidí v Erdoganovi závoru, která je schopná zastavit šíření islamismu a chaos na Blízkém Východě. Je neuvěřitelné, že západní mocnosti dělají znovu tutéž chybu. Erdogan je všechno možné, ale rozhodně není náš spojenec. Za pár let se ukáže, že současné družení s Ankarou je chyba
https://twitter.com/WilliamsJon/status/755105951728996352?ref_src=twsrc^tfw
@Mellien Dovolte mi to opravit. Jde mi o to prostředí, ze kterého kdo pochází. Já ač v podstatě neznaboh nebo člověk který se tak nějak k bohu obrací když je ouvej a spíš nějakou frází než faktickým modlením jsem zkrátka víc křesťan než muslim.
A ono i ti gangstas v krimu maj jistě babičku co zpívá gospely :)
Ešte k Afroameričanom... Nie som nijaký odborník na túto tématiku, to najbližšie, čo o tom viem je z biografickej knihy istého černošského chirurga (Zlaté ruky), ale azda by bolo fajn pozrieť sa na pomery. Po skončení otroctva atď. atď. vymanila sa daná populácia z chudoby a s ňou spojených vecí, dostali sa z okraja spoločnosti bližšie k centru? Mám pocit, že ide o generácie a generácie ľudí, ktorí vlastne nikdy neboli súčasťou toho vyspelého humánneho v bavlnke žijúceho sveta, za ktorý sa západná spoločnosť tak rada považuje. Sandor a Sansa pre porovnanie. Podobne sa chovajú obyvatelia mexických štvrtí, ale tých je tuším menej, než afroameričanov a tak to tak nevidieť. Jediní, kto mi túto teóriu čiastočne ničí sú Aziati - to sú mravce. Asi v tom predsa len bude niečo z národnej mentality. Smerom na juh sú ľudia rodinne a klanovo založení, patrične ohnivá impulzívna krv, severnejšie a anglosaskejšie je to ten intelektualizmus a na východe sú pokorní pracanti, ktorí nás raz skrátka prerastú a ani si nevšimneme kedy, lebo sú to pokorní pracanti. Tichá voda brehy myje a korytnačka predbehla zajaca.
Z východu na západ je to ťažšie definovať.
Zásahy "vyspelých" krajín nie sú len problémom Afriky, ale aj iných oblastí. Ja stále vravím, že Európania (niektorí) akoby si nárokovali monopol na pravdu a spravodlivosť, ktoré sú podľa nich reprezentované demokraciou, a túto svoju pravdu sa snažia exportovať do celého sveta. Zabúdajú však na to, že na demokratické zriadenie potrebuje "dozrieť", národy sa musia samé dopracovať do štádia, v ktorom sú schopné demokratické zriadenie prijať a využívať vo svoj prospech. Lenže mocní to nie a nie pochopiť, a toto "vyváženie demokracie" spôsobuje len chaos. A to je vidno ako v Afrike, tak i inde.