Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Edit: nejsem ekonomicky vzdělán, připouštím, takže mi dost možná utíkají souvislosti. Ale neměl by jako regulační mechanismus sloužit svobodný trh? Čeho je více žádáno, to se více vyrobí a naopak. Přizpůsobit se má obchodník, ne zákazník. Ohledně dovozu ze zemí třetího světa atp. tak tam to přece jde upravit dovozní politikou... proč dotace? proč?
Jinak popravdě je místy poněkud matoucí se v těch termínech vyznat - Rada Evropy, Evropská rada a Rada Evropské unie... Bych rád věděl, aniž byste hledali, čemu z těchto institucí myslíte, že předsedá Tusk (dříve Rompuy)? :o)
Jó když Sever válčil s Jihem, a zem jde do války,
na polích místo bavlny teď rostou bodláky... :)
No bavili jsme se tady o tom, jak je EU nedemokraticka. Ja timhle ukazuju, jak to neni pravda, ze EU funguje podobne, jako normalni staty.
@Magister_Peditum
No nepotrebujem no. Ja jen ze dotace v zemedelstvi jsou casto jednim z hlavnich bodu kritiky EU. Pritom je to naprosto normalni vec.
Horší je to s Evropskou radou a Radou Evropské unie, to přiznávám občas pletu i já, ač jsem evropské právo měl :)
Vyrobni faktory ve vyspelych statech jsou nakladnejsi, nez v nevyspelych statech. Kriveni trhu je porad lepsi, nez zavislost na jinych statech, jejichz politika muze tvou zemi v budoucnu ohrozit.
No to je velka otazka, na kterou ti nedokazu odpovedet. O CAP (Common Agricultural Policy) v EU si muzes precist na strance europa.eu, FAQ:
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-631_en.htm
O ostatnich statech si asi budes muset vygooglit.
Na ISDS neni nic spatneho, prave naopak. TTIP ma potencial byt pro nas velmi prospesna. Zvysi konkurenci a prime investice, coz nam zvysi standard zivota. Samozrejme je treba ji dobre vyjednat, temer urcite v ni budou veci, ktere budou docela kontroverzni. Uvidime, jestli za to bude stat.
@flanker.27: Dobře ty obrázky... :applause:
@Magister_Peditum: Tak jsi ten výběr hezky omezil na 50:50 (a pak netrefil)... no jo, já se to ani neučil a trochu to jde mimo mě, tak bych to měl tipovačku 1/3 :o) Každopádně některé předpisy z Evropy (jakkoli jejich původ smysl dával) jsou lahůdka,... často připepřené českou sněmovnou,... o tom žádná. :o)