@Leci ved to tam aj bolo, nie? Hned ako ju Malicek doviedol na Zimohrad, mali debatu o nenaplneni manzelstva. Roose povedal ze ho nezaujima jej panenstvo, ale meno.
Mě spíš tak napadá... Varys zmizel někam (asi do Západozemí).. Qyburn ovládá "ptáčky", komu budou ptáčkové věrní? Nebo ptáčkové dělají jenom dvojitý agenty a loajalitu k Varysovi nikdy neztratili (?)
@Svetlana Vlastne áno, máš pravdu. Takže Tirion je z hry a Sansa už len potrebuje zrušiť sobáš s Boltonom. Ja som vlastne na začiatku odpovedala na to, že sa riešilo že Sansa je bigamistka a ona má vlastne jeden sobáš neplatný a druhý sa v seriály tiež nejak "logicky" vyrieši. Som optimistka :-)
@sfik Tak to jsem nezaregistroval, ale teď vidím, že máš pravdu..
Ve své laboratoři, Qyburn i nadále sloužit jako Master of Whisperers podplatil skupinu Varyš ' malé ptáky do svých služeb s boxy sladkostí. Když dorazí Jamie a Cersei doprovázen Gregor Clegane, děti jsou zastrašeni horu, i když je Qyburn slibuje Clegane je přítel. Jako součást své pomsty, Cersei požádá Qyburn uplatit více Varyš 'špionů umístěných v jiných království, a on souhlasí s tím, aby tak učinily.
@haladdin I ohledně toho mě napadá, jak Qyburn říká Cersei o těch "historkách" že je na nich ledacos pravdy.. Tak jestli nejde i o objevení tajných chodeb pod Rudou baštou a třeba pod celým přístavištěm.
Mám pocit, že někde v knihách se psalo, že Šílený král uschoval nádoby s divokým ohněm dokonce i do sklepů pod Baelorovo septum. To by mohly být ty zvěsti, které se potvrdí. Přitom pro osud Vrabčáků dost důležité :-)
Nechci být rejpal, ale vůle lidu se projevuje naprosto minimálně. Většinou ji vhodnou manipulací "vytvoří" nějaká jednotlivá osoba nebo neexistuje vůbec a někdo se jí jen zaštiťuje, aby mohl prosadit vůli svoji.
No mne spíš příjde, že největší vrabčák prahne po moci. Nikdo o něm nic neví, co když to je odpadlý šlehtic ... atd. V seriálu má až neblaze obrovský vliv (dokonce, když pochopil, že cercei by mohla být očištěna soubojem, radši zapůsobí na krále aby ho zrušil) Navíc to usilování aby mu margery dala potomka (pokud se zbaví konkurence a bude mít na dítě vliv rovná se to neomezení moci a výsledkem by mohl být stát, kde vládne církev)
@p1e9t9r2 fanatici tohto druhu sa dostanu k moci a potom budu vo svojich habitoch pobehovat po meste a "mierumilovne s korbacmi v ruke" presadzovat svoje predstavy. Fanatizmus nikdy nic dobre neprinesie.
Jaime získal Řekotočí, a asi se i s armádou vrátí do hlavního města. Taky by mohl kontaktovat vyšší šlechtu, a vysvětlit jim, že pokud se situace v hlavním městě nezmění, dřív nebo později každej z nich dostane místního vrabčáka i s ozbrojenci, kteří jim budou diktovat co, a jak mají dělat... Ovšem co s Tommenem.. Asi si by si měli popovídat, jak je to s jeho otcovstvím , a sTommenovými nároky na vládu....
Komentáře
To jsem taky měl na mysli
každý může mít vlastní ptáčky
@haladdin Nikoliv. Qyburn převzal ptáčky po Varysovi, bylo to tam snad i řečený (?!)
Tak to jsem nezaregistroval, ale teď vidím, že máš pravdu..
Ve své laboratoři, Qyburn i nadále sloužit jako Master of Whisperers podplatil skupinu Varyš ' malé ptáky do svých služeb s boxy sladkostí. Když dorazí Jamie a Cersei doprovázen Gregor Clegane, děti jsou zastrašeni horu, i když je Qyburn slibuje Clegane je přítel. Jako součást své pomsty, Cersei požádá Qyburn uplatit více Varyš 'špionů umístěných v jiných království, a on souhlasí s tím, aby tak učinily.
Možné je úplně všechno
Taky by mohl kontaktovat vyšší šlechtu, a vysvětlit jim, že pokud se situace v hlavním městě nezmění, dřív nebo později každej z nich dostane místního vrabčáka i s ozbrojenci, kteří jim budou diktovat co, a jak mají dělat...
Ovšem co s Tommenem.. Asi si by si měli popovídat, jak je to s jeho otcovstvím , a sTommenovými nároky na vládu....