Rickon a Oša

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Komentáře

• upraveno 13. dubna 2008
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Až teď náhodně prolézám starší diskuze a tak se snad nebudete zlobit, když navážu na několik let starý hovor.

Já se taky čím dál víc kloním k Medvědímu ostrovu.
    Ale na otázku proč by Oša požadovala Rickonovým jménem záchranu Davose mě jedna odpověď napadá. Stannis je na severu a Oša mohla vycházet z domněnky, že pokud se mu podaří přesvědčit některé lordy, mohl by porazit Boltony. A vrátit pak Starkům jejich postavení, na přímluvu svého vděčného pobočníka. Jako přesvědčivý argument mohlo sloužit i to, že Stannis je možná slabší nepřítel než Lannisteři, ale pořád je blíž než oni. Navíc Redwynova flotila pluje jiným směrem, kdežto Saan by si mohl chtít získat svůj žold několika nájezdy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    Já bych tipoval Manderly nebo Reed. U těch Mormontů to nějak nechápu. Jaký dopis? osvěžte mi paměť.
  • upraveno 9. března 2011
    upraveno 9. března 2011
    Teoreticky žádného. Ale zkus se na tuto problematiku podívat z Martellského úhlu pohledu a dojdeš k jinému výsledku.
    Já vím, že jsou někteří Lannisterové krutí a zabít posla by jim asi problémy nečinilo...Ale zároveň jsou takoví ohniví, plní vášní (až na jednoho, který je soustavně potlačoval...divím se, že nezemřel na žaludeční vředy)...Můj oblíbený rod...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Ten dopis bude až v Tanci s draky. Je v Jonově kapitole, která je přeložená tady na webu.
    upraveno 9. března 2011
    Aha, ty uvolněný kapitoly jsem nečetl. Připadají mi moc krátké. Asi nedodělané, nedokončené a možná že ve finále budou úplně jiné. Já si je rád přečtu až to bude v knize finální.
    Uvolněný kapitoly zas tak krátký nejsou. A klidně bych tipnul, že je to finální verze, jsou z úvodu knihy, jsou to dost možná kapitoly napsané ještě před vydáním Hostiny pro vrány (ještě před rozdělením knihy). Takový blázen snad Martin není, aby se vracel ke kapitolám napsaným před 5 a více lety :-)
    práve tie uvoľnené kapitoly ma naplnili onehdá optimizmom. maju razanciu a šmrnc starého dobrého martina. výborné čítanie, všetky
    Davos zachraňovat nepotřeboval - on sám NAVRHL nešťastnému lordu Manderlymu plán, jak dostat zpátky svého posledního syna. Hrál vabank - a vyšlo to.

Oša se klidně může schovávat i mezi horskými rodyj ako jsou "horští" Flintové, Wullové, Bucklerové a tak. Možná se pletu, ale nebyla matka lorda Eddarda z "horských" Flintů? Bílý Přístav je mimo hru, je tam moc lidí a zlovlka schováš špatně. Bažináři jsou taky mimo hru - s nimi se zná Řekypaní a nevypadá to, že by o Brandonově a Rickonově přežití věděla (původně jsem předpokládal, že Rickon a spol. budou právě u Howlanda, který tak s Ošou bude Rickonovi suplovat rodiče). Je otázka, proč by Oša měla chtít právě na Medvědí ostrov, a zvlášť, když se po moři potulují Železní muži. Skagos je lepší, Oša se tam s někým může znát.

A Joraha bych viděl spíše v Králově Přístavišti, respektive někde na stopě Varysovi. Mohl by si myslet, že jeho hlavou vykoupí svá provinění.
  • To by teda bolo. Jorah nakluše k Dany s hlavou Varysovou, Illyrio z toho dostane mŕtvicu a Západozemie bez Varysovho poťahovania za nitky skončí v troskách, alebo bude mať ktosi situáciu v malíčku. Ale pochybujem, že by sa mu to podarilo. Vtáčkovia by Varysa informovali vopred a ten by už čosi vymyslel.
    Hrozne rada by som videla situáciu z Rickonovho, či skôr Ošinho pohľadu. Rada by som sa pozrela na Medvedí ostrov, ale Skagos bude tiež dobrý. Už aby vyšli Winds of winter, som fakt zvedavá čo tam Divoká, zlovlk a mladé Starča porábajú.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.