Rickon a Oša

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

...a Chuchuchuchuchundeláč! :)

Kterým směrem si myslíte, že se vydali?

Základní možnosti:

1) Bílý přístav - lord Manderly byl oddaným vazalem Robba Starka, navíc bychom měli tímto způsobem možnost nahlédnou na příběh nejmladšího Starka očima Davose Mořského

2) Medvědí ostrov - lady Mormont byla oddaným vazalem Robba Starka, navíc to sedí i s dopisem, který Lyanna poslala Stannisovi (proč by deklarovala věrnost Starkovi, kdyby si myslela, že jsou všichni mrtví?)

3) Šedá voda - na Šíji je spousta míst, kde se dá schovat, bažináři jsou tradičními spojenci a Howland Reed je truhlička plná tajemství. Navíc jsou s Howlandem pravděpodobně někteří Robbovi vazalové, kteří k němu byli posláni se zprávu před Rudou svatbou

4) Skagos - ostrov u pobřeží, kde žijí jednorožci; tato teorie se opírá o fakt, že na pobřeží Skagosu viděl Sam ve své kapitole ztroskotanou loď (možná na ní připluli R+O+CH) a také o to, že v Duchově vidění lovil Chundeláč velkého kozla s jedním rohem... jednorožce?!

Nebo jsou jinde? Řekněte kde! :P

Komentáře

  • upraveno 13. dubna 2008

    Čertví? :idea:

    Záleží na Oše. Kdyby s nima byli Meera nebo Joyen, byla by Šedá voda jasná volba.

  • upraveno 13. dubna 2008

    To je fakt. Ale divoká Oša pravděpodobně dobře zná oblast kolem Zdi a jejího okolí, kdyby se pustila někam daleko na jih k Šíji, mohla by dost dobře zabloudit. Čtyř- či pětiletý Rickon jí příliš mnoho rad poskytnout nemůže, nemluvě o jeho přerostlém vzteklém vlkovi. :wink:

    Nezapomínejme ani na toho velkého kozla. Nepřipadne mi jako zvíře, které by se mohlo vyskytovat v bažinách, spíše bych ho umístil do hornatějšího terénu. Máme tu samozřejmě možnost, že Oša Rickona vodí sem a tam po Vlčím lese, učí ho přírodní moudrosti a růzkým vědomostem divokých... ale to se mi moc nezdá.

    Já osobně jsem hlasoval pro možnost "Medvědí ostrov". Lord Alek se jednou prořekl, že Chundeláč vypadá trochu jako medvěd, což je podle mě jasná narážka. 8)

  • upraveno 13. dubna 2008

    až mi to je trapné stále takto súhlasiť, ale tiež sa mi pozdáva možnosť Medvedí ostrov. Tá súvislosť s loyalitou k Starkom vyzerá pekne. Aj keď si myslím, že by lady Medded :-) bola verná rodu Starkovcov, aj keby na to nemala živý dôvod....

  • upraveno 13. dubna 2008

    Bylo by fajn, kdyby se Rickon na Medvědím ostrově setkal s Jorahem, který by ho začal učit zase jiným dovednostem a aspektům života lidského. :) Samozřejmě nevíme s určitostí, kam přesně má ser Jorah namířeno, ale Medvědí ostrov je docela dobrý tip. Možná se to tam bude ještě zajímavě spojovat.

    A taky by mě zajímalo, proč dopis Stannisovi psala Lyanna, nejmladší dcera lady Maege. Podle dodatků v knihách má několik starších sester. V původní verzi té kapitoly (GRRM ji čte v nějakém tom videu na YouTube, co tady poletovalo) byl dopis podepsán jménem Liary, tedy nejstarší dcery. Hmmm...

  • upraveno 13. dubna 2008

    Quote:
    Lord Alek se jednou prořekl, že Chundeláč vypadá trochu jako medvěd, což je podle mě jasná narážka. 8)


    Bystrý vlček, chceš cukřík? :-) Popravdě řečeno to ale spíš asi byla vize vyřčená v tranzu. :-)

    Mně by se líbil Bílý přístav...mohli by zachránit Davose. To by byla idylka. Jo, líbí se mi to, ač jsem předtím chtěl dát Medvědí ostrov, Davos a výchova Starka v bryndě by mohl být skvělý bestseller. :-)

  • upraveno 13. dubna 2008

    S useknutýma rukama a hlavou se špatně tahá Starka z bryndy, i když možnost to samozřejmě je. :wink: Nicméně jestliže je Davosova smrt falešná, pak v tom skoro jistě má prsty lord Manderly, a tudíž žádná záchrana nebyla potřeba. Spíše jen náhodné setkání, to ano. Ono, když se nad tím zamyslím, nechce se mi věřit, že by Manderly zavraždil muže, který k němu přijel vyjednávat. Není to přece žádný FREY, BOLTON ani LANNISTER! :evil:

  • upraveno 13. dubna 2008

    Noo, on Rickon má v rukávu dost velkých es (jméno, chundeláč, oša :-)), kterými mohl Manderlyho přesvědčit a Davose tak zachránit. Jde jen o to vymyslet, proč by to měl Rickon, tedy Oša jeho jménem chtít.

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Až teď náhodně prolézám starší diskuze a tak se snad nebudete zlobit, když navážu na několik let starý hovor.

    Já se taky čím dál víc kloním k Medvědímu ostrovu.
    Ale na otázku proč by Oša požadovala Rickonovým jménem záchranu Davose mě jedna odpověď napadá. Stannis je na severu a Oša mohla vycházet z domněnky, že pokud se mu podaří přesvědčit některé lordy, mohl by porazit Boltony. A vrátit pak Starkům jejich postavení, na přímluvu svého vděčného pobočníka. Jako přesvědčivý argument mohlo sloužit i to, že Stannis je možná slabší nepřítel než Lannisteři, ale pořád je blíž než oni. Navíc Redwynova flotila pluje jiným směrem, kdežto Saan by si mohl chtít získat svůj žold několika nájezdy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    Já bych tipoval Manderly nebo Reed. U těch Mormontů to nějak nechápu. Jaký dopis? osvěžte mi paměť.
  • upraveno 9. března 2011
    zavraždil muže, který k němu přijel vyjednávat. Není to přece žádný FREY, BOLTON ani LANNISTER
    Jen pro osvěžení paměti .... Kterého vyjednávače či posla zabili Lannisterové?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    Teoreticky žádného. Ale zkus se na tuto problematiku podívat z Martellského úhlu pohledu a dojdeš k jinému výsledku.
  • upraveno 9. března 2011
    Já vím, že jsou někteří Lannisterové krutí a zabít posla by jim asi problémy nečinilo...Ale zároveň jsou takoví ohniví, plní vášní (až na jednoho, který je soustavně potlačoval...divím se, že nezemřel na žaludeční vředy)...Můj oblíbený rod...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Ten dopis bude až v Tanci s draky. Je v Jonově kapitole, která je přeložená tady na webu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    Aha, ty uvolněný kapitoly jsem nečetl. Připadají mi moc krátké. Asi nedodělané, nedokončené a možná že ve finále budou úplně jiné. Já si je rád přečtu až to bude v knize finální.
  • upraveno 9. března 2011
    Uvolněný kapitoly zas tak krátký nejsou. A klidně bych tipnul, že je to finální verze, jsou z úvodu knihy, jsou to dost možná kapitoly napsané ještě před vydáním Hostiny pro vrány (ještě před rozdělením knihy). Takový blázen snad Martin není, aby se vracel ke kapitolám napsaným před 5 a více lety :-)
  • upraveno 9. března 2011
    práve tie uvoľnené kapitoly ma naplnili onehdá optimizmom. maju razanciu a šmrnc starého dobrého martina. výborné čítanie, všetky
  • upraveno 9. března 2011
    Davos zachraňovat nepotřeboval - on sám NAVRHL nešťastnému lordu Manderlymu plán, jak dostat zpátky svého posledního syna. Hrál vabank - a vyšlo to.

    Oša se klidně může schovávat i mezi horskými rodyj ako jsou "horští" Flintové, Wullové, Bucklerové a tak. Možná se pletu, ale nebyla matka lorda Eddarda z "horských" Flintů? Bílý Přístav je mimo hru, je tam moc lidí a zlovlka schováš špatně. Bažináři jsou taky mimo hru - s nimi se zná Řekypaní a nevypadá to, že by o Brandonově a Rickonově přežití věděla (původně jsem předpokládal, že Rickon a spol. budou právě u Howlanda, který tak s Ošou bude Rickonovi suplovat rodiče). Je otázka, proč by Oša měla chtít právě na Medvědí ostrov, a zvlášť, když se po moři potulují Železní muži. Skagos je lepší, Oša se tam s někým může znát.

    A Joraha bych viděl spíše v Králově Přístavišti, respektive někde na stopě Varysovi. Mohl by si myslet, že jeho hlavou vykoupí svá provinění.
  • To by teda bolo. Jorah nakluše k Dany s hlavou Varysovou, Illyrio z toho dostane mŕtvicu a Západozemie bez Varysovho poťahovania za nitky skončí v troskách, alebo bude mať ktosi situáciu v malíčku. Ale pochybujem, že by sa mu to podarilo. Vtáčkovia by Varysa informovali vopred a ten by už čosi vymyslel.
    Hrozne rada by som videla situáciu z Rickonovho, či skôr Ošinho pohľadu. Rada by som sa pozrela na Medvedí ostrov, ale Skagos bude tiež dobrý. Už aby vyšli Winds of winter, som fakt zvedavá čo tam Divoká, zlovlk a mladé Starča porábajú.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.