Až teď náhodně prolézám starší diskuze a tak se snad nebudete zlobit, když navážu na několik let starý hovor.
Já se taky čím dál víc kloním k Medvědímu ostrovu. Ale na otázku proč by Oša požadovala Rickonovým jménem záchranu Davose mě jedna odpověď napadá. Stannis je na severu a Oša mohla vycházet z domněnky, že pokud se mu podaří přesvědčit některé lordy, mohl by porazit Boltony. A vrátit pak Starkům jejich postavení, na přímluvu svého vděčného pobočníka. Jako přesvědčivý argument mohlo sloužit i to, že Stannis je možná slabší nepřítel než Lannisteři, ale pořád je blíž než oni. Navíc Redwynova flotila pluje jiným směrem, kdežto Saan by si mohl chtít získat svůj žold několika nájezdy.
Já vím, že jsou někteří Lannisterové krutí a zabít posla by jim asi problémy nečinilo...Ale zároveň jsou takoví ohniví, plní vášní (až na jednoho, který je soustavně potlačoval...divím se, že nezemřel na žaludeční vředy)...Můj oblíbený rod...
Aha, ty uvolněný kapitoly jsem nečetl. Připadají mi moc krátké. Asi nedodělané, nedokončené a možná že ve finále budou úplně jiné. Já si je rád přečtu až to bude v knize finální.
Uvolněný kapitoly zas tak krátký nejsou. A klidně bych tipnul, že je to finální verze, jsou z úvodu knihy, jsou to dost možná kapitoly napsané ještě před vydáním Hostiny pro vrány (ještě před rozdělením knihy). Takový blázen snad Martin není, aby se vracel ke kapitolám napsaným před 5 a více lety :-)
Davos zachraňovat nepotřeboval - on sám NAVRHL nešťastnému lordu Manderlymu plán, jak dostat zpátky svého posledního syna. Hrál vabank - a vyšlo to.
Oša se klidně může schovávat i mezi horskými rodyj ako jsou "horští" Flintové, Wullové, Bucklerové a tak. Možná se pletu, ale nebyla matka lorda Eddarda z "horských" Flintů? Bílý Přístav je mimo hru, je tam moc lidí a zlovlka schováš špatně. Bažináři jsou taky mimo hru - s nimi se zná Řekypaní a nevypadá to, že by o Brandonově a Rickonově přežití věděla (původně jsem předpokládal, že Rickon a spol. budou právě u Howlanda, který tak s Ošou bude Rickonovi suplovat rodiče). Je otázka, proč by Oša měla chtít právě na Medvědí ostrov, a zvlášť, když se po moři potulují Železní muži. Skagos je lepší, Oša se tam s někým může znát.
A Joraha bych viděl spíše v Králově Přístavišti, respektive někde na stopě Varysovi. Mohl by si myslet, že jeho hlavou vykoupí svá provinění.
To by teda bolo. Jorah nakluše k Dany s hlavou Varysovou, Illyrio z toho dostane mŕtvicu a Západozemie bez Varysovho poťahovania za nitky skončí v troskách, alebo bude mať ktosi situáciu v malíčku. Ale pochybujem, že by sa mu to podarilo. Vtáčkovia by Varysa informovali vopred a ten by už čosi vymyslel. Hrozne rada by som videla situáciu z Rickonovho, či skôr Ošinho pohľadu. Rada by som sa pozrela na Medvedí ostrov, ale Skagos bude tiež dobrý. Už aby vyšli Winds of winter, som fakt zvedavá čo tam Divoká, zlovlk a mladé Starča porábajú.
Komentáře
Já se taky čím dál víc kloním k Medvědímu ostrovu.
Ale na otázku proč by Oša požadovala Rickonovým jménem záchranu Davose mě jedna odpověď napadá. Stannis je na severu a Oša mohla vycházet z domněnky, že pokud se mu podaří přesvědčit některé lordy, mohl by porazit Boltony. A vrátit pak Starkům jejich postavení, na přímluvu svého vděčného pobočníka. Jako přesvědčivý argument mohlo sloužit i to, že Stannis je možná slabší nepřítel než Lannisteři, ale pořád je blíž než oni. Navíc Redwynova flotila pluje jiným směrem, kdežto Saan by si mohl chtít získat svůj žold několika nájezdy.
Oša se klidně může schovávat i mezi horskými rodyj ako jsou "horští" Flintové, Wullové, Bucklerové a tak. Možná se pletu, ale nebyla matka lorda Eddarda z "horských" Flintů? Bílý Přístav je mimo hru, je tam moc lidí a zlovlka schováš špatně. Bažináři jsou taky mimo hru - s nimi se zná Řekypaní a nevypadá to, že by o Brandonově a Rickonově přežití věděla (původně jsem předpokládal, že Rickon a spol. budou právě u Howlanda, který tak s Ošou bude Rickonovi suplovat rodiče). Je otázka, proč by Oša měla chtít právě na Medvědí ostrov, a zvlášť, když se po moři potulují Železní muži. Skagos je lepší, Oša se tam s někým může znát.
A Joraha bych viděl spíše v Králově Přístavišti, respektive někde na stopě Varysovi. Mohl by si myslet, že jeho hlavou vykoupí svá provinění.
Hrozne rada by som videla situáciu z Rickonovho, či skôr Ošinho pohľadu. Rada by som sa pozrela na Medvedí ostrov, ale Skagos bude tiež dobrý. Už aby vyšli Winds of winter, som fakt zvedavá čo tam Divoká, zlovlk a mladé Starča porábajú.