Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1386387389391392581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Průměrná panda je zřejmě roztomilejší než průměrný Tibeťan :)
  • @sfik založíme organizaci Pandy v čr nechceme
  • @Jitka Přesně tak! To zvíře si navíc za všechno může samo.. To bych radši uhynul než jíst pořád bambus :D :twisted:
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • @svoa00 Jako mládě možná tahle chodící deprese vypadá jakžtakž roztomile, ale vyroste z toho nechutná špinavá smradlává hromada deprese, která si ho bude honit, třeba i před tvýma dětma :D

• upraveno 11. března 2016
    Zvíře, který je tak hloupý, že žere jen jednu jedinou věc, mě nedojme. Na mě si nepříjdete, já maximálně tak krumlovský medvědy, a když se manžel pár dní neoholí, tak mám jednoho méďu přímo doma.
  • @Jitka @sfik ehm, tak to bychom mohli odsoudit také koaly ne? Hloupé koaly žerou jen listy blahovičníku a co takhle některé druhy motýlů, které se specializovaly jen na opylování určitého druhu květin? Obávám se, že svoji potravní specializaci mohou ovlivnit jen velmi těžko :-P
  • to byla nadsázka, doopravdy si ale myslím, že žádná zoo na světě nepotřebuje pandy za cenu lezení číňanům do prdele
  • Pak bychom mohli stejně smýšlet i o zmíněných Tibeťanech - jako o pandách :twisted:
  • @flanker.27: V čem je výsměch presumpce neviny? Podle mě článek vůbec neuvádí, za co konkrétně byl Írán souzen, či čím byl nárok podložen...vše co konstatuje je závěr, že neobhájil svůj nárok.
    Asi podobně, jako kdyby "Zuzana" sice nemohla "doložit kde nebyla", ale obžaloba dodala dostatek svědectví a kamerové záznamy, že byla tam, kde obžaloba tvrdí...
  • @Dreamer Koaly taky nenávidím :D Motýlci jsou nepodstatní.. Jinak se tím snažím říct to co napsal @Jitka o tom že se Číňanům leze do prdele kvůli medvídkovi, kterýho vyhubí a pak z něj dělají raritu :)
    @Jitka pardon, nadsázka se v internetové konverzaci občas těžko rozlišuje. Jinak, já si ty plyšáky klidně vezmu a bez politicky motivovaných důvodů, dokonce jim ani nebudu pouštět krtečka, jen budu muset vysadit místo švestek a třešní bambus, což bych nejspíš nepřežila já ani panda :anxious:

EDIT: myslím, že to lezení do zadku bude pokračovat i bez pand, takže je mi to fuk, jestli pražská zoo bude mít pandy...ale bylo by fajn na oplátku po Číně požadovat rozjetí masivní vzdělávací kampaně, která bude vyvracet bludy ohledně zázračného všeléčivého účinku prášku z rohů vzácných nosorožců a tygřích koulí.
  • @flanker.27: Tak ano, budeme slovíčkařit okolo překladu slova "claim" - možná jsem mohl přeložit jako postoj, pozici,... prostě prohrál soud (podobně jako Zuzana, která sice neumí dokázat kde nebyla, ale obžaloba za ní prokáže, kde byla...).
    Tohle není o presumpci neviny - prostě obžaloba předkládá důkazy, obhajoba se je snaží vyvrátit/ znevěrohodnit či ukázat, že jsou nedostatečné... ČR (žalovaný) se taky nedokázala obhájit proti tvrzení, že prezidentův výrok, že Peroutka napsal článek, že Hitler je gentleman... je prachsprostou nactiutrhačnou pomluvou. Kramný se nedokázal obhájit proti tvrzení, že zabil manželku a dceru... Prostě vždy jedna strana svůj claim (přesný význam je "zábor") neudrží.
    Takže teď TY podlož svou tezi, že jde o "naprostý výsměch zásadě presumpce neviny", podle mě tohle článek naprosto nezmiňuje... Ale ty jistě na rozdíl ode mně myslíš a z článku víš, jak byl soud veden a jaké důkazy předloženy...
  • @Dreamer moje chyba, nejsem zkušený diskutér :-D
    upraveno 11. března 2016
    @Jay Ne, to není slovíčkaření, to je to, že jsi naprosto mylně přeložil citovanou větu a tím pádem jsi dospěl ke zcela mylnému závěru.

Takže "claim" v daném případě naprosto nemůže znamenat "nárok Íránu" (když už, muselo by tam být its claim), to by to musl být Írán, kdo by něco požadoval. Leč stav je přesně opačný, ježto Írán byl na straně žalované.

Výrok soudce, jak je citován v článku, je, že "Iran had failed to defend claims that it aided the Sept. 11 hijackers and was therefore liable for damages tied to the attacks."

Claim má více významů, v daném případě to ovšem znamená "tvrzení", věta zní: Írán se nedokázal ubránit/se nedokázal obhájit proti tvrzení (všimni si: o jediném důkazu tam není slovo, jediné "evidence", "proof", o ničem takovém tam není ani zmínka), že pomáhal únoscům z 11. září a tudíž je odpovědný (případně ručí, to má ale v českém právu trochu jiný význam) za škody vzniklé v důsledku útoku. Tedy, není tam přítomen výrok, že Íránu byla dokázána vina, výrok zní, že Írán neprokázal nevinu. Přičemž princip presumpce neviny je, že ty nejsi nijak povinen prokázat nevinu, abys nebyl odsouzen, ale tobě musí být prokázána vina, abys byl odsouzen.

Tebou podaný výklad je, předpokládám čistě omylem, nepravdivý a zavádějící. Přeber si to jak chceš.
  • JayJay
    upraveno 11. března 2016
    Claim má v uvedené větě jediný jasný význam, můžeš opakovat, kolikrát chceš, že může mít jiné významy, ale tím mu jiný význam v této konkrétní větě nepřiřkneš, stejně jako neobhájíš své tvrzení, že "Írán neobhájil svůj nárok". To byla zkrátka naprostá střela vedle a vším dodatečným jen uhýbáš.
    Přičemž neváháš jeden článek, který nezapadá do tvého tvrzení jiným článkem, který ale nezapadá úplně stejně, protože opět žádný důkaz, který by padl před soudem a prokazoval spojení Íránu s 11.9.2001, nepadl.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/397411-eu-v-migracni-krizi-naprosto-selhala-a-my-nedostali-nic-zuri-makedonsky-prezident.html

Vztek makedonského prezidenta plně chápu. Jeho opatrná slova ohledně Merkelové už ne. Navíc se mýlí, když říká, že se zachovala lidsky. Povzbudila lidi, aby riskovali svoje životy (i když samozřejmě jsou na sebe zodpovědní sami) a ženy a děti, které přicházejí, ke snášení šikany a násilí ze strany mužů. Povzbudila byznys bezohledných pašeráků lidí a boom všech souvisejících ilegálních aktivit. Ohrožuje svojí politikou do určité míry všechny lidi v Unii. Kvůli její politice Německo utrácí a bude utráce na jednoho uprchlíka nebo "uprchlíka" peníze, za které mohlo pomoct deseti jiným v Turecku nebo Jemenu. Na té její politice nic doopravdy lidského není. A když h...no spadlo do větráku, tak se o exkrement chce dělit (nebo tím aspoň chce uklidnit německé voliče.
  • @flanker.27: Jak říkám, nesprávný překlad. Bral jsem to tak, že obhajoba vždy nárokuje zproštění obžaloby a jiný překlad mě nenapadl. Do jakého mého tvrzení nezapadá? Já jen říkám, že jsi hodně přestřelil ohledně porušení presumpce neviny, když odvozuješ z novinového článku (připomeň prosím výrok tvého hradního idolu ohledně hodnocení novinářů...), jak probíhal soud - tj. jaké padly argumenty, kdo jak dokladoval etc.
    V podstatě jsi podobný křikloun jak tvůj hradní idol - vidíš článek, uděláš si názor a bez ohledu na to, co se ukáže si stojíš za svou pravdou. Smiř se s tím - ten novinový článek nepsal právník, ten novinový článek necituje a informační hodnotu má takovou, že z něj nelze rozklíčovat, jestli konkrétní rozsudek byl rozhodnutí o vině (jako že myslím, že spíše ne, když totéž stejný soudce rozhodl před pěti lety), nebo o konkrétní výši odškodnění. Podle mě pouze hystericky přikládáš článku (proč se nedivím, že je na Sputniku) úplně jiný význam než má.
    upraveno 11. března 2016
    @Jay Aha, takže teď už nejde o to, že jsi nepochopil význam věty a tím pádem sis udělal špatný závěr o tom, co z článku vyplývá, teď jde o Zemana (nebo sputnik, kam jestli zavítám jednou měsíčně je to hodně a nevím, že bych ho kdy použil jako zdroj v debatě, takže zcela invalidní argument), já jsem tedy takový zástupný objekt pro argumenty, které bys rád užil pro němu a tudíž, i když se Zemanem má tohle sotva co dělat, tak... Q.E.D. Gratuluji =D
    BTW pokud máš tu drzost nadávat někomu do křiklounů, tak tě fakt musím znovu upozornit na případ, kdy jsi žádal o nějakou pomoc a pak místo aby ses byť jednou jedinkrát zmínil něco jako díky za čas nebo něco na ten způsob (ne, fakt netrvám na tom, že lidi přede mnou musejí třikrát čelem o zem udeřit), tak jsi prakticky jen pičoval, jinak to říct nejde a jakékoli slušnosti jsi projevil pramálo. Beru, ne každý to umí a přešel jsem to. Ale myslíš, že od někoho s chováním jako ty beru jakékoli výhrady k charakteru?
  • Jen do toho kluci do sebe. Hádat se na internetu je jako vyhrát paraolimpiadu ikdyz vyhrajes porad jsi.... :D Ja vi ja vim jde o princip
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Vena Já rád nejsem, Čína je totalitní stát, kde se na věci jako bezpečnost práce z vysoka s..e, ale hlavně, že obchod vynáší...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Odteraz namiesto slon v porceláne budem používať panda na otvorenom priestranstve. Už som sa bál, kedy prevráti aj tú matrac :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. března 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.