Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1384385387389390581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. března 2016
    @Dreamer Ten článek měl zhruba tři hlavní body: pochopení pro "kulturní antisemitismus" v Německu, předpoklad bližšího kulturního kontaktu mezi Čechy a Němci a nutnost zahájit na to téma rozpravu. To vše psáno po anšlusu Rakouska, Mnichovu a Křišťálové noci. Samozřejmě je právem každého jak to chápat, jen doporučuji nedívat se na to ve světle současné kauzy a aury Peroutkovy nedotknutelnosti.

Já čistě za sebe ten článek považuji za přinejmenším velmi naivní, pokud pisatel i ve světle posledních událostí předpokládal, že rozjetá mašinérie na druhé straně o jakýkoli dialog stojí.
  • Tak a mame nackov parlamente. Vyse 8%. Asi budu dalsie volby coskoro.
  • Koukam, že už to taky máte pěkně rozmělněný.
  • Osem strán a hentí nechcú s tým a tamten s ďalšími a do toho všetkého jeden, s ktorým nechce nikto a ani sa im nedivím. Normálne mám pocit, že tie parlamentné voľby predsa len stihnem ešte pred ubehnutím štyroch rokov, hoci osemnásť mám v máji.
  • Mě zase celkem pobavila "analýza" slovenských voleb na idnesu, kde je nevítaný výsledek svalován na zákaz předvolebních průzkumů, bez nichž se voliči nemohli rozhodnout pro ty správné strany a tak to dopadlo, jak to dopadlo =D ani se mi nechce sem dávat odkaz na tu slátaninu...
  • upraveno 6. března 2016
    @Dreamer Dej to do Sranda topič :-D
  • JayJay
    upraveno 7. března 2016
    @flanker.27: Sorry, ale pochopit postoj druhé strany neznamená s ním nutně souhlasit... když prostě stát A bude vědět, že stát B s "černochama nemluví", tak holt stát A pokud nebude chtít provokovat (a bude rozumět tomu, že a proč B s černochy nemluví), tak na konferenci nepošle Obamu, ale ministra zahraničí a ani v nejmenším to nebude brát jako důvod, aby Obama nebyl prezidentem.
    Kulturní kontakt,... no, popravdě, Češi a čeští Němci spolu už pár set let žili, takže kulturní kontakt je fakt, který nelze popřít a diskuze na to téma... zase je něco jiného diskuze stylem "jo, vy to děláte dobře, a přitvrďte" vs. "Chápu, proč to děláte, je to něco k čemu my se nesnížíme a rádi bychom, abyste se ne věc dívali našima očima"... zkrátka pochlebování není diskuze, že?
    Ostatně, nehrajme si jako stát na svaté,... antisemitismus reprezentovaný třeba Hilsneriádou je prostě i součástí naší historie.
    Jinak ohledně Zemana beru zpět svůj názor, že "si nemyslím, že existenci toho článku stále věří" - mýlil jsem se.
    upraveno 7. března 2016
  • upraveno 7. března 2016
    http://www.novinky.cz/domaci/396865-domu-se-nevratim-neni-tam-bezpecno-rika-mlady-sved.html

Opět něco, co mělo některým politikům dojít mnohem dřív, kdyby mysleli trošku dál než na jedno volební období a liberální imáge. Zatímco Švédsko přijímá nezaměstnatelné a lidi, kteří zajem pracovat ani nemají, tak Malta a popřípadě Česko může získat mladého vzdělaného Švéda. Protože si sice vydělá míň, ale v bezpečnějším okolí a může (aspoň zatím) mluvit bez autocenzury.
  • @flanker.27 Podotýkám, že jestli je Turecko Evropa, tak Evropa sousedí se Sýrií, Irákem a Íránem. Potěžbámbůh. A jestliže někdy Turecko bude součástí EU, můžeme pak svobodně mluvit o zločinech Osmanské říše, genocidě Arménců a vztahu s Kurdy?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 7. března 2016
    @Gepeto Skromně, a uznávám, možná mylně, nepředpokládám, že to slovo použil z hlediska geologie :)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Ugla Minimálně Beneš reagoval, mám dojem, že se ještě v době mobilizace snažil vstoupit do jednání s Polskem, ke škodě Československa a zbytku Evropy si tehdejší mocipáni ve Varšavě neviděli dál než na špičku vlastního nosu....

Kdyby měl Zeman koule tak přizná chybu a omluví se, celá tahle aféra narostla do obludných rozměrů, kdy se znovu potvrdilo, že Zeman je schopen vědomě lhát a šířit z prstu vycucane pomluvy. To, že je hlava státu lhář a egoista mi osobně přijde horší, než to, že Peroutka kdysi možná napsal nějaký článek

Turecko komentovat nebudu, to už jsem udělal několikrát, tudíž můj postoj k Ankaře je tu všeobecně známý....
  • @Gepeto mno, vzhledem k některým geografickým bariérám se klidně můžeme považovat za samostatný světadíl Evropu :D tak nějak si nemyslím, že by Turecko do "našeho kontinentu" započítávalo například Čínu, Indii a podobně...líp se jim vzhlíží na západní stranu k dosažitelnějším finančním prostředkům.
  • Tak jako ČSR starostlivo pracovalo na spojenectvách, budovalo si obranu a všakovako sa poisťovalo, ale keď zlyhali iné faktory, to už ani Beneš nemohol nič vyčarovať.
    ...A taky chtěli trocha ČS území. Napokon za to zaplatili stejně všichni. I ti, co s tím nic neměli.
    Vida, na tohle jsem už zapomněl, teď jsem na to náhodou narazil. Kdo se přihlásí? :)

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/314676-na-letisti-v-moskve-lezi-sest-let-20-miliard-eur-na-paletach-nikdo-se-k-nim-nehlasi.html

(Tedy nevím, jak je to s tím dnes, je to už z roku 2013.)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak když mohly být první Evropské hry v Baku, tak proč by nemohlo být Turecko v Evropě :P
  • @flanker.27 Já bych se i přihlásila, ale asi by mi to bylo prd platné.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    To je ale divnej chlap.
  • upraveno 8. března 2016
    https://www.washingtonpost.com/world/europe/saudi-crown-prince-said-to-receive-frances-top-honor/2016/03/06/1c1e1c2e-e3d3-11e5-a9ce-681055c7a05f_story.html

A nejvyšší francouzské vyznamená získává... saudský princ za... ježiš, nějak jim Frantíci do análu vlízt musí, tak třeba za boj s terorismem.

Mohli by ze sebe evropští politici aspoň na jeden týden přestat dělat trapné klauny? Ujistili taky saudského prince, že islamizace Francie jde bez potíží?
  • @svoa00 to je tragikomedie, ještě by tam mohla přistát Nobelovka za mír, ať je to komplet =D
  • upraveno 8. března 2016
    http://zpravy.idnes.cz/nechte-v-restauracich-vyhrazene-prostory-pro-kuraky-navrhli-poslanci-1z9-/domaci.aspx?c=A160308_180642_domaci_kop tak to už se na to můžou rovnou vykašlat ne? :D fakt nechápu, proč je v naší společnosti z tohoto smrdutého zdraví škodlivého okolí obtěžujícího zlozvyku stále jakýsi schraňovaný národní poklad...
  • @Dreamer Měla bys slyšet mě, jak na naše drahé spoluobčany, co běžně odhazují vajgly pod přijíždějící autobus, kouří v davu lidí čekajících na autobus (kteří jim to na tu chvíli trpně tolerují), zatímco pohupují kočárek, a způsobují smrad dehtárny, když omylem zapálí koš na ulici, nadávám :D Můžu tě ujistit, že do oddělení čtvrt restaurace nikdo investovat nebude. V jiných civilizovaných zemích Evropy kuřáci už roky postávají před restaurací, nebo si to odpustí, takže jistí naši poslanci a senátoři si můžou prachy od tabákové lobby strčit, kam slunce nesvítí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.