Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Když to jde, tak je dobré kojit tak do 10, max 12 měsíců, déle to dítěti už v podstatě moc nepomáhá, spíše se vytvoří závislost a pak se prý hůře odnaučuje. Když to nejde, tak se svět taky nezboří, protože nutrilony jsou už kvalitní (toto mi bylo řečeno hned na začátku, že se nemám stresovat, že buď to půjde, nebo ne a ani tak se to nezblázní). Jde teda hlavně o prevenci alergií, protože s "příkrmama" je dobré začít ještě při kojení (není tak důležité, aby se dítě najedlo něčeho jiného, ale aby se setkalo s alergenama od zeleniny, přes lepek až po různá ovoce).
O to více mě fascinuje postava Ovčáčka, která bude klidně tvrdit, že na vlajce máme zelenou, růžovou a žlutou, když to panu prezidentovi omylem ujede...
... popravdě, já doma mám knihu... no spíše knížečku, kde se obdivně píše, že Hitler je gentleman (dokonce je tam možná zmíněn i Peroutka), ale myslím, že se nejedná o TU publikaci...
http://www.kosmonautix.cz/2016/03/olomouc-se-spoji-s-iss-v-utery/
@sfik ...Hmmm,... a to jsem prošvihl u nás šibřinky. Někteří prý téma "Na hradě straší" pojali velmi moderně a prý tam byl i sám admirál rybniční gumové flotily a jeho pomluvčí... Dotyčný prý Ovčáčkovu roli přijal s absolutním flegmatismem a na pravidelně kladenou otázku "Víš, že jsi debil?" bodře odpovídal "Vím."
Takže soudím, že hradním nepřítelem už je pražská kavárna, soudy a sokolovny... no, aby v těch dolních deseti milionech alespoň někdo zbyl... :o)
http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/328314-v-riu-bude-soutezit-uprchlicky-tym-mov-vybere-pet-az-deset-sportovcu/
K tomu bych ještě dodal že dle nařízení Evropské komise musí KAŽDÝ sportovec z členských zemí EU týmu uprchlíků pomoci k vítězství nebo je alespoň pustit před sebe ;)
http://www.olympic.org/content/results-and-medalists/searchresultpercountry/?athletename=&country=syr&sport2=&games2=&event2=&mengender=true&womengender=true&mixedgender=true&goldmedal=true&silvermedal=true&bronzemedal=true&worldrecord=true&olympicrecord=false&teamclassification=true&individualclassification=true&winter=true&summer=true
Afghánistán dvě:
http://www.olympic.org/content/results-and-medalists/searchresultpercountry/?athletename=&country=AFG&sport2=&games2=&event2=&mengender=true&womengender=true&mixedgender=true&goldmedal=true&silvermedal=true&bronzemedal=true&worldrecord=true&olympicrecord=false&teamclassification=true&individualclassification=true&winter=true&summer=true
Ten Afghánec by mohl ještě letos závodit, tak třeba získá medaili znovu (jsem zvědavá, jestli si při sledování LOH na to vzpomenu, protože Taekwondo mě moc nebere).
Každopádně fakt pochybuju, že zrovna tihle 4 jsou mezi uprchlíky.
Edit: Tak ten syrskej boxer (neodvažuji se přepisovat jméno) byl údajně zraněn při protestu proti Assadovi, takže kdo ví...
Souhlasím s Jayem že by to nebylo nic proti ničemu. Pokud jsou profesionální sportovci, kteří v rámci útěku ze své země (ano, jsou i legitimní uprchlíci, jak je ale jen poznat (?) ) nemohou startovat, pak je podle mě i povinností MOV jim start umožnit (například startem pod vlajkou olympijskou, k tomu má asi ta olympiáda i tak trochu sloužit). Ale ať je povinnost, že musí splnit kvalifikační limity. Nic takového v článku není. Tak tam vyberou podle klíče "nejdramatičtější příběh roku" a budou tam šaškové, kteří doběhnou osmistovku pět minut po vítězovi a lidi jim budou tleskat, protože to budou ženy, uprchlice a budou mít ručník na hlavě :)
A jak psal Jay, bude to ostuda země pod kterou startovat nemůžou. Na jednu stranu asi diktátoři nebudou mít "špatný pocit", ale když si vezmeš, jak právě tihle "vůdcové" olympijských her rádi zneužívají.. (dopingové skandály Ruska, nezletilé gymnastky z Číny,..). Tak by případná medaile mohla být alespoň políček podobným čurymrdům (i když asi chápu že ten režim se vyloženě nezhroutí :D - že třeba Asad na základě toho že syrský sportovec získal medaily pod vlajkou olympijskou nebude abdikovat :D )