Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1380381383385386581

Komentáře

• http://www.novinky.cz/domaci/396195-lide-s-vyssimi-prijmy-by-meli-mit-vetsi-materskou-navrhuje-poslankyne-top-09.html

Někdy se mi nad tupostí a hrabivostí lidí zoufat. I když je v článku jasně řečeno, že matky s vyššími odvedly státu na daních víc a tudíž by měly mít vyšší mateřskou než matka, která vydělávala dvakrát míň, v anketě je pořád dvě třetiny lidí pro ty. Případ toho, že názor většiny není ve všech otázkách vhodný a přínosný. Já rozhodně pro určité odstupňování jsem.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Já bych řekla, že to je jen takovej výstřel do tmy. Protože i když by zvýšili mateřskou, tak ta trvá 28 týdnů (u dvojčat a vícero myslím 35, ale ruku do ohněv za to nedám).
    No a pak ty vícevýdělečné ženy stejně spadnou do rodičovského příspěvku (pokud na něj půjdou) a ten je v nekratší a nejvyšší formě 11 500 Kč na 19 měsíců. Takže ten půlrok to fakt nevytrhne.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Byl bych pro, pokud bych dokázal dát ruku za to, že s výší platu je spojená řekněme užitečnost či prospěšnost dotyčného. U nás mi to občas připadá jako, abych parafrázoval jedno přísloví, jako "kolik korun bereš, tolikrát jsi člověkem", bez ohledu na cokoli dalšího. Občas mě spíš napadá odstupňovat to třeba podle úrovně dosaženého vzdělání. Což zase pravda evokuje, že za něco stojí to vzdělání... :)
  • http://svobodneforum.cz/bezpecnostni-dobrovolnik-statem-posveceny-nastroj-fizlovani/

Tak kdo se stanete PSVB? Začínám o tom uvažovat... Soused se na mě blbě podíval, nechápejte to blbě, nejsem svině, ale co když on se k nim přihlásí dřív než já.. to bych byl namydlenej..
  • Ja si tiež myslím, že by sa to s materskou mohlo nejak odstupňovaať. Obzvlášť keď pozriem na naších tmavších spoluobčanov z osady. Ty zväčša nepracujú vôbec, ale častokrát a aj cez materské a rodičovské príspevky (na takých 7 detí) sa im dostane tak nejak viac, než pracujúcemu obyvateľstvu, ktoré svoje deti a ich výchovu nezanedbáva. Ale flanker.27 má pravdu tiež. Jak se dá měřit užitečnost? :-k
  • @Aviv Ono je asi problém, že nevzdělaným a nekvalifikovaným lidem, se při tak velkém počtu dětí ani nevyplatí chodit do práce a makat někde dvanáctky za minimální mzdu, protože by jim ty dávky pak sebrali, pokud se nepletu, nebo je to jinak?
    @Aviv Pleteš pojmy - nepracující člověk nemá nárok na mateřskou! Teda aspoň v ČR. Nárok na mateřskou má velmi zjednodušeně jen ten, kdo za poslední 2 roky odpracoval rok (odváděl daně).
    Takže nepracující spoluobčané z osady na mateřskou nárok nemají. Studentky hned po škole (pokud nepracovaly), taky na mateřskou nárok nemají.
  • @Krisa a jak je to s těmi příspěvky na děti? To opravdu o ně přijdou a příjmy se jim sníží tak razantně, že se pak nevyplatí vzít nějakou hůře placenou nekvalifikovanou práci? Starat se o sedm nebo osm dětí musí být samo o sobě práce na plný úvazek, takže bych jim nezazlívala, že jeden z rodičů zůstává doma a pečuje o domácnost a o děti a ani s těmi dávkami si asi nežijí nijak luxusně.
  • Hej, vzali. Ale trocha mi vadí, že súčasné nastavenie ich v tom podporuje. Načo študovať, nejako v tej škole vyčkajú, až im povinná dochádzka skončí, potom si "narobia deti", aby sa im čo najviac platilo a už len "dajce, dajce, my sme diskriminovaní...".
    Eh... No, mala som si to po sebe prečítať. Tak materská to nie je, to je fakt. Ale dávky, ktoré dostávajú, im poskytujú pohodlnejší život, než mnohým iným a ani to nevyzerá, že by to poriadne zúžitkovali.
  • @Dreamer oni se nestarají ale prostě to vypustí do divočiny a čekaj na dávky a jdou do hospody a na herní automaty ale vzdělání dětí je opravdu netrápí tedy myslím ty co žijou v ghettech
  • Presne. Zanedbávajú ich a peniaze míňajú na hlúposti.
  • upraveno 29. února 2016
  • @Aviv Dost možná to byl vzdálený potomek Gillese de Rais..
  • Modrovous? Jakože z manželek se prošlo na děti? To se nají míň... Na druhou stranu, touhle dobou, třeba potřebuje dietnější stravu.
  • AvivAviv
    upraveno 29. února 2016
    Ah, acording to wiki, unlike in myth, he used to kill children.
  • @Aviv Jistě.. nejtragičtější příběh středověku.. Vždycky u toho skoro brečím.. :) :D
  • To beriem. Preto mám hore to "aj". Berú všakovaké dávky a veľká časť z nich spadá pod rodičovský príspevok. Ohľadom dávok celkovo, normálne som pred pár rokmi počula jednu rómku ako si pochvaľuje, že len oblečie nejaké staré potrhané oblečenie, príde na úrad a má o peniaze postarané. A inak si chodí vyparádená.
  • upraveno 29. února 2016
    Já ho beru jako zbožného člověka, který doprovzázel Johanku, vystoupal nahoru jak jen to šlo a pak ztratil ideály a všechno..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Dreamer Videl som jeden obrázok z #justgrilything (možno len vtip), kde bol text čosi ako "When boys can cook" a v pozadí obrázok Hannibala krájajúceho ľudskú obličku. Proti gustu žiaden dišputát :D Ale keď si presmradená a pohŕdaš humaninou...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • z jinýho soudku

prej islám nebo smrt...no spoluvězni vybrali smrt ale jeho :D
    upraveno 29. února 2016
  • AvivAviv
    upraveno 29. února 2016
    Vďaka za info. Ja sa v tom až tak nevyznám, ale podľa toho, čo viem, u nás platí, že čím viac detí, tým viac sa poberá.
  • Čím víc dětí, tím víc Adidas :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.