Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1376377379381382581

Komentáře

• @DanielSvatoš: Tam chybí dodatek za co... :o) Já nevím, mě to hlavně přišlo trochu neadekvátní takto trestat za něco, co šlo (tehdy) koupit v každé druhé drogerii/hračkářství (to, že to od bratříka byla pitomost nezpochybňuju),... zvláště když škola měla problémy třeba v tom, že tam chodila parta fašounků, kteří opakovaně brali na "cikánskou férovku" mladší žáky, proti nimž "škola nezmohla" a nedělala nic...
  • Jinak já byl celkem slušňák, krom té víceméně komické poznámky v páté mám z gymplu (víceletý) 2 výstupy - jednou jsem při matice (to se nějak tříďas naštval a sázel kule jak na záhonu) prohlásil příliš nahlas, že jsou "vygumovaní jak Gumáci" (přičemž to byly otázky typu, kolik je součet vnitřních úhlů trojúhelníku), za což jsem poprávu šel "za dveře" asi na čtvrthodinu a můj extratřída výstup byl asi rok před maturou, kdy jsem prohlásil, že u mě má větší autoritu zásuvka na zadní stěně třídy než vyučující ředitel a suverénně jsem celou (dvou-?)hodinu (včetně pozdravu) seděl otočen (v první lavici, prostřední řada vpravo)... zůstalo bez odezvy,... ale na mou obranu, ta hodina mi fakt neměla co dát, doteď věřím, že jsem i v té době "uměl tu matiku líp než ředitel"... (ostatně matura z matiky pak tak vypadala, na potítku jsem si téma připravil za 5 minut včetně "doplňujících otázek" které mi určitě budou položeny, aby před tabulí bylo vůbec o čem mluvit...)
  • upraveno 18. února 2016
    @Jay to je smutné, ale pokud dotyčný vyučující nemá špetku sebereflexe, tak to lze asi řešit jen těžko :)

EDIT: vzpomněla jsem si na jednu angličtinářku ze základní školy, která vydržela asi jen rok, byla značně cholerické povahy a lehce se nechala vyprovokovat, což někteří považovali za skvělou zábavu a vesele pokračovali v napomáhání k jejímu postupnému psychickému rozkladu. Nepomohlo nic, facky od třídní, důtky, dvojky z chování, špatné známky, facky od rodičů...až dotyčná nakonec odešla.
  • Hmm já měl jeden rok poznámek, že mi to začali psát do sekce... co byla na protější straně ( Už si nepamatuji přesně co tam bylo). Pamatuji si, že nejlepší byla - rozbil okno kamarádovou hlavou. Hráli jsme si o přestávce na odpůrce temelína a policisty. Strčil do mne jeden kluk, když jsem pacifikoval aktivistu a dával mu kravatu pod krkem. Letěl jsem přímo s tou hlavou na to sklo. :D Učitelkám tehdy trnulo, dneska je na to sranda vzpomínat.

Ale takový těch zapomněl si sportovní úbor těch tam bylo dost no - což je docela sranda, když jsme byli na sporotovce. :D
  • Já jsem ještě v prváku na gymplu (čtyřletém) zůstala po škole s tím, že musím x-krát napsat nějaký matematický vzoreček. Prostě jsem si na začátku nesedla s matikářkou, pak už to bylo ok.

Jo a na ZŠ dostali spolužák poznámku "Hází spolužáka na zeď." a ten druhý "Nechá se spolužákem házet na zeď." Jinak se u nás moc poznámek nedávalo a to jsme několikrát vysklili okno, pálili nastrouhané pravítka v hodině (pěkně to blafne), apod. Ale občas jsme bývali posláni za dveře za vyrušování v hodině.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Táta si dodělával maturitu až po vojně na večerní průmyslovce (ala Mareček, akorát tátovi bylo jen něco málo přes 20). Dospělým už se pochopitelně nedávaly poznámky, ale řešilo se to špatnou známkou z nějaké triviální látky. Takže má ve výkazu o studiu "Zlomky: 5" za to, že neměl přezůvky :)
  • @Dreamer: S tou sebereflefí.... jestli to bylo myšleno na ty bráchovo bouchací provázky, tak to bylo ještě tak, že se ani nejednalo o vyučujícího, protože to bylo o přestávce (prostě nalíčil past na kliku u dveří na spolužáka a přišel učitel)...
    a jestli se to týkalo našeho pana ředitele,... no, tam hlavně chyběla sebereflexe "ve stylu výuky" - hodil na sebe matematický seminář s tím, že je blbost, aby nás všechnu matiku učil třídní... a snažil se učit všechny, což nedalo nikomu nic (Naopak třídní tři roky předtím prohlásil něco ve stylu - "Pojedu podle těch, které to zajímá a kteří to potřebují k maturitě, vy humanisti co jste si to zapsali kvůli mě si sedněte dozadu, buďte zticha a do pololetí zpracujte seminárku na téma Bernard Bolzano, podle té vás oznámkuju").
  • @Jay ne, to nebylo myšleno na bouchací provázky :D spíš na pana ředitele. Wow, nechápu, proč si seminář z matiky zapisoval někdo, kdo nechtěl dělat maturitu z matiky ani jít na vysokou, kam se dělají zkoušky z matiky, to pak ten seminář naprosto ztrácí smysl, když to má být hlavně předmět pro lidi, kterým to mák něčemu být.
  • @Dreamer: Protože si každý musel nějaký seminář vybrat... a protože tenhle učil třídní, a bylo od začátku jasný, že těm co je to "nezajímá" tu "únikovku" nabídne... (popravdě součástí té nabídky asi bylo, že pokud bude někdo z "humanitních" vyrušovat, okamžitě jde k tabuli a bude známkován dle svých matematických schopností...)
  • Zajímavé, já si vybírala jen semináře z maturitních předmětů nebo z těch, které by se mi mohly hodit na přijímačkách :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Krom zapomínacích jsem měla i pár "Pere se na chodbě" a jednu "Nazvala spolužáka slovem na Č."

Nejlepší měl spolužák na ZŠ: "Rozbil hlavou světlo." - Vojta šel po chodbě a spadlo na něj skleněné stínidlo
    @Krisa U mne zas bylo: "Pokousal spolužáka kvůli hračce, To už je let. :D
  • @Jay tu dvojku z chování jsem měl za zbití spolužáka jinak jsem dostával maximálně třídní důtky za zapomínání protože jich bylo podle učitelů až moc :D teď jsem našel jednu žákovskou a mám tu poznámku za to že jsem si ani do listopadu nebyl schopen sehnat pomůcky na hodinu :D jinak jsem asi nebyl tak svatej protože koukám že na jedné stránce mám asi pět poznámek od jedné učitelky :)
    btw ten rok jsme dostali dvojku z chovaní tři :) řiditelská byla u nějakých spolužáků běžná
    upraveno 18. února 2016
    @sfik Teď to tu vidím, tak to je průser
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/395164-skoly-nasilniky-nevyhazuji-jsou-placeny-podle-poctu-zaku.html
    Tak to v tom případě, beru zpět, pane bože :wall: Pokaždé, když už si člověk myslí, že horší to být nemůže, já obdivuji/nechápu jak tyhle věci dokážou překonávat mou představivost.
  • Ale to že je nevyhodili, aby nepřišli o žáky.. To je podle mě kec. Ve výsledku jaký má ta škola teďkon PR ... Ostatně poškození jména školy by šlo na vrub taky řediteli, takže další důvod aby táhnul do háje.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já našel dvě vtipné poznámky z 5. třídy:
    Hází sušenky Disco z okna a volá frisbee
    Rozbil okno rohlíkem
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • tak to je dokonalé
  • AvivAviv
    upraveno 19. února 2016
  • @Aviv Když nám otevírali dvouleté semináře (vybírali se dva dvouleté v septimě a dva jednoleté v oktávě) tak jsme měli nabídku asi patnácti předmětů a nakonec se otevřeli jenom tři.
  • Tak to svoje rozhorčenie beriem späť. Ktoré tri sa u vás otvorili?
  • U nás se otvořili přes 10 určitě, 3 to je teda drsný :O
  • @Aviv Tehdy vyhráli konverzace z angličtiny, matematika a ZSV (základy společenských věd, taková pokročilá občanka). Ani jedno z toho jsem nepotřeboval, ale ani informatiku ani dějepis neotevřeli, takže jsem vzal konverzace z angličtiny a ZSV na které jsem prostě nechodil :-D Potom ty jednoleté už byli lepší.
  • AvivAviv
    upraveno 21. února 2016
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Tak Trump vyhrál další primárky...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.