Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1375376378380381581

Komentáře

• @Mellien to nevím měli jsme učitele-kamaráda ale nasrat jsi ho nechtěl :D jinak taky jsem nebyl svatej a když mi učitelka nahrála na smeč tak jsem ji setřel ale nikdy to nebylo nijak systematicky ani že bych to dělal často nebo přes čáru
  • @Mellien já zase nesnáším učitele diktátory, myslím že ideál je něco mezi, třeba naše češtinářka na střední absolutně nebyla autoritativní nebo přísný typ, ale byla vtipná a měla charizma = no problemo :) ale asi bude trochu rozdíl mezi kolektivem na učňáku (kde vyučující většinou totálně rezignovali) na průmyslovce (banda frajerů, co se předhání, kdo je větší macho) a na gymplu (u nás celkem pohoda).
  • Přesně tak.. Taky jsme měli pohodáře učitele, ale člověk znal tu hranici. A ti kteří jí neznali, tak jí poznali. Jinak jsem byl takový ten pan troufalec, nejvíc co jsem si dovolil bylo "Zděnku neser" na jednoho učitele, se kterým jsem si ještě před maturitou tykal. Ale on to nebyl kantor, ale člověk z praxe, který na nějaký móresy kašlal (ale jak jsem psal, pořádek si zjednal).
    Souhlas s @Dreamer .. matikář byl despota a já ten předmět nepřestanu nenávidět do konce života. Rozhodně silná osobnost, ale neřval, nicméně to bylo tak že ty sáhodlouhý příklady co psal na tabuli v podstatě okamžitě smazal s tím že máme smůlu a ještě se nám vysmál že z toho budeme další den psát písemku, samostudium dle učebnic (víme jaký jsou učebnice matiky) bylo praxí. Začalo se to řešit ve chvíli kdy se doučovací hodiny druhýho matikáře naplnily většinou lidí z naší třídy. Ten druhý matikář konstatoval že "Karel je divnej" a látku nás musel doučit on.. Následující rok už jsme "Karla" neměli, toho dali bažantům :D :D k naší velké radosti..
    Jinak druhý případ byl, že jeden mladej němčinář byl absolutně bez respektu. Ani výhrůžky mu moc nepomohly (vždycky jsem se tomu tak trochu vysmál, že na to jde s velkou hysterií a strachem a ten stres že jde do konfliktu se studentem z něj vyloženě sálal). Já byl angličtinář, takže jsme jeho počínání sledovali během takových těch suplovacích hodin, kdy jsme s němčináři byli spojení. Asi chápete že když nám zadal nějakou práci během takových hodin, že jsem si z něj moc nedělal. Učitel, totálně bez respektu, bez možnosti mě oznámkovat mě nemohl přesvědčit abych dělal něco během suplovací hodiny a nebavil se třeba o kvalitě oběda ten den v jídelně nebo o tom kam půjdu po škole na pivo :D A to jsem nebyl žádnej rebel.. nijak jsem se v tom mém odporu nevyžíval, natož abych si to natáčel (tenkrát na to ani nebyly přístroje, leda kamera z Neváhej a toč :D ).. Teď si říkám že jsem ho neposlouchal, protože sám ten učitel měl nálepku "když ho poslechneš, budeš ještě slabší než je on" a to si žádnej teeeeeenejdžr nemůže dovolit :)
  • @sfik já myslím, že to je z velké části o tom strachu, smradi ucítí krev a jdou po ní jak lidožravá dvacetihlavá bestie :D
  • @Dreamer To by se mělo tesat do kamenů a ty pak postavit před pedáky, protože někteří lidi by učit neměli :D
  • upraveno 17. února 2016
    On ten učitel prostě vypadal jak ze Zapadlých vlastenců.. Chudý pan učitel jde učit na venkov a jediné co si nese jsou housličky (on neměl housličky, ale takovou tu koženou brašničku na mobil na opasek, za kterou dostával od těch bestií strašně naložíno) :D

Ještě teda podotknu, že u nás to teda nikdy nezašlo tak daleko aby se to vyloženě obrátilo proti učiteli. Ve zkratce jde napsat snad jen že "děcka na něj zvejšky srala".. Dál by nikdo nezašel, v tom případu té učitelky to vidím tak, že si byli parchanti moc jistý že jim to projde, takže prachatý rodiče nebo nevím čím to může být. U nás na škole bylo skvělé vedení co se týče chodu školy. Pamatuju si že když se jednou ve vyšším ročníku stalo něco jako šikana, tak byl hlavní aktér okamžitě vyloučen ze školy. Nijak se to nerozmazávalo, neprodlužovalo. Prostě došlo k jakému si útoku/ponižování, pár lidí to dosvědčilo. Agresor se přiznal a posypal si hlavu popelem a bylo mu to prd platný :D
  • upraveno 17. února 2016
  • na střední jsme měli jednono učitele pohodář jak cyp dobře jsme si vdyžcky pokecali ale po pololetí za náma přilítnul na jinou hodinu a začal na nás řvát: s takovejma známkama se jděte vysrat a vytáhněte si kurva hlavu z prdele!
    to mi vyhovovalo prostě pomohl a dobře naučil ale šel z něj respekt což je věc co si nějaké učitelky těžko získají
  • @DanielSvatoš já bych ty učitelky, zas až tak nepodceňovala :D člověk nemusí být hova...ehm hulvát, aby měl respekt, u nás v hodinách češtiny na základní škole bys slyšel špendlík spadnout na zem. Nebylo k tomu třeba řvaní, ani sprostého nadávání ani jiných macho postojů, stačilo, aby se paní učitelka rozhlédla po třídě a posunula si brýle na nose.
  • tak jednu takovou jsme taky měli na základce- angličtina
    nejlepší na tom byla že na všechny byla jako pes a na mě docela v pohodě a to jsem jí ani do zadku nelezl :D
    a když jsme u toho vlezdoprdelectví tak jsme na střední zjistili že stačí dělat Plhu na češtině a hnedka jsou lepší výsledky :) byl to docela bizár
    jinak u nás na základce byli docela hovada ale pořád v mezích když nepočítám že od nás museli dva odejít kvůli šikaně
  • Jedné naší učitelce na základce řekl jeden spolužák "já se z toho neposeru" a ona mu řekla "no to doufám, jinak přinutím tvého tatínka to uklidit a ty se na to budeš dívat" :D Tenhle model byl maximálně funkční mimochodem :D
  • jo to jsem měl rád když někoho takhle učitel setřel :D
  • jinak jsou tady nejací delikventi nebo jste v životě nedostali poznámku ? já jen za zapomínání :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DanielSvatoš Moje žákovské z primy, sekundy a tercie jsou poznámkami doslova poseté :-D Většinu z nich tvoří zápisy typu: "Čte si pod lavicí"..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Já už to psal, spousty učitelů z gymplu jsem si vážil tehdy a vážím si dosud,... a přitom nemyslím, že bychom měli nějakého echt despotu,... pár blbců se našlo - fyzikář "na jedničku umím já,..." (takže sbohem šance jít na matfyz bez přijímaček), ředitel s aprobací tělocvik-matika... což by nebylo nic špatného, kdyby se nás tu matiku nesnažil učit (místo třídního, který byl milionový)... bez autority a bez špetky smyslu pro humor... Pro srovnání na mě třeba zapůsobil dějepisář, který s dobrovolníky na škole v přírodě absolvoval cestu k dělostřelecké tvrzi Bouda, asi 20km bez nějaké jistoty, že bude otevřená (úžasná prohlídka), třídní, který se za nás (byť demonstrativně) postavil (od toho, že se s námi přezouval při cestě do jídelny po "oprávněnost" zabavení palmy a plastových židliček do třídy - prostě jsme vytvořili relax zónu :o) - nejlepší bylo, že dva roky nikomu ty věci nechyběly a nevadilo, že je máme ve třídě, dokud u nás nesuploval ředitel...). A tak,... ale my měli víc učitelů než učitelek a většinou s námi jednali jako s dospělými, myslím, že to je sakra znát.
    A ano, někteří lidé by učit neměli,... třeba já a mám dost soudnosti se podle toho zařídit.
  • Já to s tím kamarádastvím myslel tak, že děcka vycítí, že si mohou dovolit téměř vše. Nechtěl jsem říct, že učitel musí být pedant. Nejlepší je zdravý respekt a úcta, jak bylo výše zmíněno a také schopnost adekvátně reagovat na různé situace. Často připomíná učení psychologii, pokud chcete být dobří. Ostatně mám to z první ruky, mamka učí na základce a věřím, že by dokázala mít perfektní autoritu i na učňáku. Ale proč by to dělala, že?

• upraveno 18. února 2016
    @Tyrion Lannister nepochopil si :) nemluvím u navozování strachu u studentů, proč proboha, když jiných příspěvcích píšu, že nemám ráda učitele diktátory a tresty podle mě nic neřeší. Přečti si předchozí příspěvek @sfik na který reaguji.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer To jsem pochopil, jen jsem to použil jako vztyčný bod pro zdůraznění toho, že je potřeba mít určitý cit pro rovnováhu, samozřejmě beru to odlehčeně, přece jen tu padla zminka o selficku s mrtvolou. :D Ale potreboval jsem se od neceho odpichnout
  • upraveno 18. února 2016
    @Tyrion Lannister pořád si nejsem jistá, že to chápeš, chtěla jsem tím říct, že učitel by rozhodně neměl ke třídě a k žákům přistupovat se strachem. :) a u začínajících učitelů to podle mě rozhodně o tom strachu je, toho je třeba se zbavit nebo jej nedávat najevo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Achileus já pořád že nemám věci a takový :) schválně zkusím najít nějakou žákovskou a něco jsem nahodit :)
    jinak jsem nikdy nedostal řiditeskou ale v sedmé třídě jsem to dotáhl na největší level že ani největší hovada u nás to pak nevyrovnali :D
  • Já dostal na základce 2, myslím. Nebo tři. Za běhání ve třídě, tu si pamatuji. A pak ještu jednu za to, že jsem usnul v hodině matematiky :D
  • Já měl asi jen jednu (na základce a ještě spíše jen všechny zúčastněné strany pobavila,... krom mě). Zato bratřík ředitelskou a podmínečné vyloučení z průmky před maturitou za to, že "přinesl do školy výbušninu" (v praxi takové ty bouchací provázky s třídou nebezpečnosti nižší než prskavky, jen to bohužel "odpálil" učitel a ne spolužák a bratřík se čestně přiznal)... Nemyslím, že to někdo můžete trumfnout (zvláště v tom, jak byla nadhodnocená reakce školy).
  • Moja obľúbená, čo som dostal asi vo štvrtáku: "Oblieva spolusediacej zošit džúsom."
  • @Jay já dostal v té sedmé dvojku z chování ale to byl jen jeden výbuch
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.