Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1370371373375376581

Komentáře

• upraveno 8. února 2016
    @Jay Já mám vázací rád.. A snob nejsem. Motýlky si objednávám z aliexpressu z Číny za ceny, které se snobismem nemají co společnýho (dávaj k tomu i kapesník do klopy). Jinak vázat jsem se to učil podle youtube. Nikdy bych ten systém nepochopil z obrázků, to většinou končím u "udělejte jednoduchý uzel a jeden cíp nechte delší" :D

Jinak teda během společenské akce určitě rozvázanýho motýlka splývat v rozhalence nenechávám :D Resp. až třeba v rámci nějaké afterparty rozvazuju motýlka a schovávám ho do kapsy. Ale to je ještě kravatový zvyk, kdy se mi s vázankou stala sem tam i nějaká nepříjemná nehoda :D
  • @sfik: Ale jo, proti gustu žádnej dišputát... já při tom tvrzení vycházel spíše z toho, že samotné události, na které je "nutný" motýl jsou (alespoň pro mě) tak trochu výjimkou (a já ze zásady nemíním být "overdressed"), takže když si vezmu motýla třikrát do roka, je to moc... a na to, pamatovat si jak jej vázat a jak jej upravit, aby vypadal k světu, považuji za nadbytečný luxus a raději koupím "šitého"... v tomto směru snobismus, cena za zakoupení je pakatel v porovnání s "cenou" za udržování nadbytečných znalostí. Ale samozřejmě, pokud jsi na motýlím poli obden, je to jiná pohádka.
  • upraveno 9. února 2016
    @sfik Jsem zvědavá, tak se zeptám. Ty nosíš ty motýly nějak často? A při jaké příležitosti? Protože si kvůli plesové sezóně objednávat víc motýlků, hm .... To musíš být teda zapálený tanečník.
  • upraveno 9. února 2016
    @brbr Mám víc košil, víc košil znamená potřebu různých vzorů na motýlech :D
    (a to si ještě představte že ty košile jsou na manžetový knoflíčky, jedny mám černostříbrný (jakože vážné události) a druhý mám s hlavama Ironmanů :D ). Ale někdy si motýla vezmu i k oblečení které se šíleným anglickým názvem nazývá "smart", prostě na košili pod svetr apod... k tomu brýle jako Josef Lada a je to. Někdo může říct že "oblečení je prostě oblečení", ale z vlastní zkušenosti vím že to na lidi má vliv.. Třeba jít na úřad takhle nebo v šusťákovce a s igelitkou v ruce.. To je netušený rozdíl v jednání :)
  • @brbr: Tak nějak jsem to myslel,... já třeba "zapálený tanečník" celkem jsem, byť bývalá sláva (2 plesy každý víkend v sezoně a mimo sezonu taneční čaje "Plamínek", "Vášová", "Vavruška" + sem tam samozřejmě něco málo učení se) už to není (partnerky se tak nějak rozběhly do světa...), ale právě jako nemám potřebu brát si motýla na vesnické tancovačky (a jako mám asi 5, akorát toho vázaného jsem vzdal) - běžně jen na reprezentační ples fakulty a na věneček taneční školy (chodím jako "smiling guard"). A jak říkám, civilně raději tričko, než košili s kravatou (brát si v civilu motýlka mi přijde hrozně moc)... A úřady, no popravdě se jim vyhýbám jak čert kříži, a celkově raději "hraju" Columba...
  • @Jay @sfik Aha, tak to se před vámi klaním. Já jsem byla na plese asi dvakrát a párkrát na masopustní tancovačce. Vzhledem k tomu, že často já ani můj tanečník nepoznáme, co se má zrovna tančit, tak nás to ani moc nemrzí :-) (Teoreticky kroky zvládáme, jen nejsme schopni k nim přiřadit rytmus.)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • JayJay
    upraveno 9. února 2016
    @sfik @brbr: No jo, podle sebepopisu asi nejste případ, kterým když náhodou zahrají paso doble, tak se chytnete... :o) No, já jo. A tak nějak jsem s tímto způsobem užití si plesu spokojen i když mám "jen" kravatu... (a před dvěma lety nás na Žofíně hrozně dojal jeden člen orchestru, kdy při končení plesu za námi přišel a řekl, že se mu krásně hrálo, když jsme mu k tomu tak hezky tancovali (jako přísahačka)... a nevadilo, že jsem měl kravatu :o))
    Pracovně (jak víte) jsem matematik, a takové případy v práci většinou na jednání s klienty nepouštějí, takže až na návštěvy odborníků z ČNB máme výsadu chodit do práce v oblečení, které je nám příjemné (neb jde u nás hlavně o hlavu, ne o vzhled),... byť IT to neformální oblékání u nás (a nemám pocit, že bychom byli výjimka) dotahuje k dokonalosti... :o)
    A civilně na sebe radši hodím maskáč a vyrazím strašit do brdských lesů, což není na motýla to pravé... :o)
  • Ja som bola na plese tento vikend a kedze som som sa bala, ze sa mi prihodi faux paux, tak som si pozicala dlhe saty (niezeby som doma vobec mala aspon kratke :) ). A potom som zistila, ze to bola az tretia kategoria (prva vyzaduje frak, smoking, tretej staci kravata a biela kosela) a vela zien tam malo koktejlky (a dokonca par panov malo aj modre kosele, takze tri plus :) ). Tancovat sme velmi netancovali, pretoze sa mi podarilo kupit o cislo vacsie lodicky, ktore sa mi stale vyzuvali a muz si k svadobnemu obleku, svadobnej koseli a svadobnej kravate (7 rokov dozadu) zabudol opasok, tak si stale vytahoval nohavice :).
  • @Hildegarda: Hrozná zkomolenina, píše se "Faux pas". No jo, to jsou ti suteréni, co neumí používat cizí termity... :o)
    Jinak na Slovensku se to čísluje na kategorie? Zajímavé, to jsem nevěděl... Jinak zmíněné obávané faux pas s ne-úplně dlouhými šaty se nám povedlo na Reprezentativním plese hl. m Prahy... no jo, ale to jsme byli mladí a blbí... a vidláci. A co si pamatuji, tak jsme toho taky moc nenatancovali, protože tam bylo moc lidí a málo místa (ale jako fakt málo),... takže taková oboustranná nespokojenost, ale alespoň bylo v ceně jídlo a jako dalo se... :o) Mladí, blbí, vidláci, no... (ale chybami se člověk učí) :o)
  • Ale viděla jsem fotku a šaty @Hildegarda moc slušely.
  • @Jay
    Esteze nie som sama, co vyrobila faux pas :).
    http://zena.atlas.sk/svadobne-faux-paux-splasil-sa-a-utiekol/rodina/rozvod/860165.html

@brbr
    Trapas - tie saty som mala pozicane od susedy, zafarbili sa mi od make-upu, tak som ich oprala na setrnom programe a dolna cierna cast zafarbila hornu bielu cast, takze teraz su sivo-cierne a dnes sa idem priznat susede :(. Pritom tie saty sa prat mohli. Suseda ich neprala, lebo ich este nenosila a uz su jej aj tak o dve cisla mensie, ale aj tak mi je to luto. Skusala som biely Perwoll aj zazrak z Lidlu na skvrny :(. Ach jaaaaj. Ponuknem jej, ze jej zaplatim plnu cenu...
  • upraveno 9. února 2016
    @svoa00 no jestli je pravda, jak těžce Německo nezvládá vyhošťování ekonomických migrantů, psali myslím na novinkách, tak se není čemu divit. Teď si určitě balí kufry půlka Afriky, asi se zatím nedoslechli o tom, že jsou obyvateli bezpečných zemí a nemají na azyl nárok :D i když nějaký dávky se určitě najdou, nebo aspoň job u kamaráda otrokáře nebo kuplíře. A taky mě trošičku štve to neustálé žvatlání o uprchlících a běžencích, kteří reálně tvoří minimum příchozích. Odteď tyhle články přeskakuju.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tu sú ale odborníci. Jediná literatúra zahŕňajúca správne oblečenie, ktorú som ja čítal, bola Vražda ako spoločenská udalosť. =D
  • @Ugla milujem, ked dostanem do daru cierno-biele ponozky. Za chvilu maju "krasnu" jednotnu farbu.

@sfik ja sa k takym trapasom musim priznat vzdy - inak by ma to dusevne rozlozilo :)...ale odlozila som to priznanie na zajtra. Suseda chodi spavat o pol 9 a uz som nestihla.

@Jay priznaj sa, ze ty mas aj serpu! Na tom plese, co som teraz bola, ju mal jeden casnik a inak nikto, ale zevraj sa to nosi na Ples v opere :). Aspon kolega pri stole, co tento rok v opere bol, nieco take spominal.
  • @Hildegarda: Přiznám se, že mám... maturitní.
    Šerpu jako himalájského nosiče nevlastním...
    A šerpu a la "obsluhoval jsem habešského císaře" také ne.
    @sfik: Zásadní rozdíl je, že já bych doporučil neopakovat etiketu (who cares, základy nepochybně znáš a na "normálním" plese jsme stejně maximálně "smrtelně vážně" řešili, kdo by měl komu koho představit jako prvního a to ještě v takové legraci že to bylo "rozseknuto" tím, že se ta jedna kamarádka zeptala druhé, kolik jí je let... protože "starší jsou výše společensky postavení" :o)), ale zkusit, jestli ještě sedí boty a zopakovat si taneční kroky...
    @Mellien: Oblek a košile... já je taky nemusím, ale kvůli plesům je překousnu... do práce druhý den po sobě "polotriko"... a i to těžce převyšuje můj běžný standard (v pondělí tričko s Dexterem).
    Jinak "boty",... jsou boty a boty - já třeba na tancování zásadně "Báborky" (naprosto neskrývaná reklama... :o)) a považuji to za nejpohodlnější uzavřenou botu (tím vyjímám pantofle a sandály s ponožkama, kterým uzavřené boty nemají šanci konkurovat...) co jsem kdy měl... (a v lehkosti trumfne i ty pantofle)...
  • @Hildegarda Tak tomu říkám smůla. A to byly tak pěkné. Jsem zvědavá, co na tou sousedka. Úplně se dokážu vcítit do Tvojí situace. Brrrr.
    Já je chci taky vidět! (Myslím ty šaty, aby se někdo nechytl)
  • @brbr preventivne peciem kolac, aby som k nej nesla...ehm...uplne s prazdnymi rukami a ona ten kolac ma strasne rada :anxious:

@Krisa a chces ich vidiet pred ci po? :(
    Ked pride domov pocitac dnes vecer, postnem fotku s useknutou hlavou, nech nestratim identitu :). Aspon si vypocujem nazory tunajsej modnej policie :)
  • ....a kolac sa pripiekol, tesne potom som stupila na lego kocku...dnes nevychadzam radsej ani z domu :spike:
    @Hildegarda Před. Po, se obávám, že znám :(
  • ...a to som chcela ist dnes na prednasku mojho oblubeneho profesora s nazvom Ako umieraju matematici. Pri mojom stasti by som to hned aj okusila, takze radsej si zapnem Vecernicek
    @Everett_Young Myslíš, že by je stačilo vyprat v Perwolu Black magic? :P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.