Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak teda během společenské akce určitě rozvázanýho motýlka splývat v rozhalence nenechávám :D Resp. až třeba v rámci nějaké afterparty rozvazuju motýlka a schovávám ho do kapsy. Ale to je ještě kravatový zvyk, kdy se mi s vázankou stala sem tam i nějaká nepříjemná nehoda :D
(a to si ještě představte že ty košile jsou na manžetový knoflíčky, jedny mám černostříbrný (jakože vážné události) a druhý mám s hlavama Ironmanů :D ). Ale někdy si motýla vezmu i k oblečení které se šíleným anglickým názvem nazývá "smart", prostě na košili pod svetr apod... k tomu brýle jako Josef Lada a je to. Někdo může říct že "oblečení je prostě oblečení", ale z vlastní zkušenosti vím že to na lidi má vliv.. Třeba jít na úřad takhle nebo v šusťákovce a s igelitkou v ruce.. To je netušený rozdíl v jednání :)
Pracovně (jak víte) jsem matematik, a takové případy v práci většinou na jednání s klienty nepouštějí, takže až na návštěvy odborníků z ČNB máme výsadu chodit do práce v oblečení, které je nám příjemné (neb jde u nás hlavně o hlavu, ne o vzhled),... byť IT to neformální oblékání u nás (a nemám pocit, že bychom byli výjimka) dotahuje k dokonalosti... :o)
A civilně na sebe radši hodím maskáč a vyrazím strašit do brdských lesů, což není na motýla to pravé... :o)
Jinak na Slovensku se to čísluje na kategorie? Zajímavé, to jsem nevěděl... Jinak zmíněné obávané faux pas s ne-úplně dlouhými šaty se nám povedlo na Reprezentativním plese hl. m Prahy... no jo, ale to jsme byli mladí a blbí... a vidláci. A co si pamatuji, tak jsme toho taky moc nenatancovali, protože tam bylo moc lidí a málo místa (ale jako fakt málo),... takže taková oboustranná nespokojenost, ale alespoň bylo v ceně jídlo a jako dalo se... :o) Mladí, blbí, vidláci, no... (ale chybami se člověk učí) :o)
Esteze nie som sama, co vyrobila faux pas :).
http://zena.atlas.sk/svadobne-faux-paux-splasil-sa-a-utiekol/rodina/rozvod/860165.html
@brbr
Trapas - tie saty som mala pozicane od susedy, zafarbili sa mi od make-upu, tak som ich oprala na setrnom programe a dolna cierna cast zafarbila hornu bielu cast, takze teraz su sivo-cierne a dnes sa idem priznat susede :(. Pritom tie saty sa prat mohli. Suseda ich neprala, lebo ich este nenosila a uz su jej aj tak o dve cisla mensie, ale aj tak mi je to luto. Skusala som biely Perwoll aj zazrak z Lidlu na skvrny :(. Ach jaaaaj. Ponuknem jej, ze jej zaplatim plnu cenu...
@sfik ja sa k takym trapasom musim priznat vzdy - inak by ma to dusevne rozlozilo :)...ale odlozila som to priznanie na zajtra. Suseda chodi spavat o pol 9 a uz som nestihla.
@Jay priznaj sa, ze ty mas aj serpu! Na tom plese, co som teraz bola, ju mal jeden casnik a inak nikto, ale zevraj sa to nosi na Ples v opere :). Aspon kolega pri stole, co tento rok v opere bol, nieco take spominal.
Šerpu jako himalájského nosiče nevlastním...
A šerpu a la "obsluhoval jsem habešského císaře" také ne.
@sfik: Zásadní rozdíl je, že já bych doporučil neopakovat etiketu (who cares, základy nepochybně znáš a na "normálním" plese jsme stejně maximálně "smrtelně vážně" řešili, kdo by měl komu koho představit jako prvního a to ještě v takové legraci že to bylo "rozseknuto" tím, že se ta jedna kamarádka zeptala druhé, kolik jí je let... protože "starší jsou výše společensky postavení" :o)), ale zkusit, jestli ještě sedí boty a zopakovat si taneční kroky...
@Mellien: Oblek a košile... já je taky nemusím, ale kvůli plesům je překousnu... do práce druhý den po sobě "polotriko"... a i to těžce převyšuje můj běžný standard (v pondělí tričko s Dexterem).
Jinak "boty",... jsou boty a boty - já třeba na tancování zásadně "Báborky" (naprosto neskrývaná reklama... :o)) a považuji to za nejpohodlnější uzavřenou botu (tím vyjímám pantofle a sandály s ponožkama, kterým uzavřené boty nemají šanci konkurovat...) co jsem kdy měl... (a v lehkosti trumfne i ty pantofle)...
@Krisa a chces ich vidiet pred ci po? :(
Ked pride domov pocitac dnes vecer, postnem fotku s useknutou hlavou, nech nestratim identitu :). Aspon si vypocujem nazory tunajsej modnej policie :)