Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Jay To si teda nemyslim, ze je nicmocnevypovidajici, obvzlast z dlouhodobeho hlediska. Realne HDP ukazuje silu ekonomiky v porovnani s ostatnimi staty sveta, HDP prizpusobene o PPS (na hlavu) je docela dobrym ukazatelem standardu zivota. Je pravda, ze jde HDP jednoduse navysit, kdyz opakovane postavis a zboris most, nicmene i takove navyseni HDP povede k navyseni standardu zivota a muze vest i ke zvyseni produktivity (zlepsim se v boreni a staveni mostu).
Tak ekonomika nám roste, prý nejrychleji v celé EU, a že by se kvalita života v ČR nějak výrazně zlepšila jsem si nevšiml
Mám na mysli takové případy jako Stropnický, Pelikán, Chovanec, Dienstbier a BabišBabiš, vlastně by se tam dala vypsat celá vláda
@Vena Ty počítáš jen čistý růst, který zase tak moc neodpovídá. Síla a velikost ekonomiky se nemusí nutně odrazit na kvalitě života v dané zemi, třeba Brazílie, Indie, Čína, JAR a Asijští tygři, na jednu stranu rychlý růst ekonomiky a na stranu druhou pro nás jen těžce představitelná chudoba. Navíc, aby se zlepšovala kvalita života musí stát efektivně vynakládat veřejné prostředky, což u nás nehrozí
Jinak po 40 letech centrálního plánování jsme prostě technologicky byli úplně na jiné úrovni v porovnání se západem než pod druhé válce (nebo ještě lépe před ní), ředitelské pozice byly obsazeny na základě rudé knížky, nikoli na základě schopností,... a ono vybudovat vedení, které je schopné se v nové situaci orientovat, jde mu o trvale udržitelný zisk (proti jednorázovému)... a navíc má sílu se do čela firmy dostat, to není otázka pár let. I z tohoto pohledu, buďme rádi za převzetí Škody VW... nevěříme tomu, že by 120 a Favorit dokázal vážně obstát, že ne?
Nemaluji si život ani v jednom z režimů narůžovo a narozdíl od spousty "starýchdobrýchčasistů" (jejichž stesky jsou povětšinou z toho "Dnešní mládež je hrozná,... a nejhorší na ní je, že k ní už nepatříme") bychto přirovnal k tomu, že králík v králíkárně má "jistoty" (jídlo, bezpečí před dravci), naproti tomu zajíc v lese má svobodu,... No, já jsem spokojený s lesem.
Více lidí bude mít práci, ano, více lidí si vydělá víc peněz, ale ty peníze se budou muset navíc vybrat na daních (ono by se muselo vybrat víc, protože se cestou poztrácí...:o)). Takže celkové důsledky budou:
1) bohatství se přerozdělí jinak - víc k těm, kteří na tom stavění a bourání budou dělat
2) zvýší se HDP
3) zvýší se kvalifikace (v nepraktickém oboru) těch, kteří to budou realizovat
4) vydrancují se nějaké přírodní zdroje
5) sutiny skončí na skládce
6) využijí se lidské zdroje, které by praktičtěji byly využity i kdyby vypěstovaly košík jablek.
Co jsem zapomněl, nebo co z toho zlepší kvalitu života?
http://www.novinky.cz/domaci/393885-spojene-staty-jsou-sokovany-ze-jim-cr-nevydala-fajada.html
Akorát mě trošku popouzí, že těhle 5 maníků jsou "chudáci unesení", kdežto ty dvě holky byly "krávy blbé, co si za to mohly samy".
Jenom tak pro informaci, kdo je tématem dnešního doodlu v české verzi Googlu. Tohle teda byla tvrdohlavá a neoblomná sestra... salutuju.
Eh, tak ano, bylo to obrovské diletantství a není mi dobře z toho, že tihle lidi mají hájit naše zájmy. Doufám aspoň proboha, že se rozvědka poučí a nebude nalítávat na laciné triky. A ještě k tomu to politici veřejně přiznávají. Snad to Američani opravdu věděli, protože jinak by byl smutný fakt, že Libanon naší vládu fiknul a kromě politického vítězství udělal z Česka nedůvěryhodného spojence. Žíš, my Evropani jsme takoví kreténi, se svým způsobem nedivím, že lidi, co uznávají jenom sílu, nás mají za otevřené peněženky, kurvy a někteří za pasivní prasata na porážku :roll: