@Gepeto Já myslím že ta "menšinovost" ewoků nespočívá v tom že jsou malí a zdánlivě slabí (což nejsou, když porazí klackama impérium), ale v tom že jsou roztomilí. Ten život musí stát strašně za hovno, v podstatě tě to z některých činností naprosto diskvalifikuje (hádky a rvačky, BDSM, práce učitele matematiky; jitě by se dalo pokračovat i dále..)
@sfik mně stačí to tragické obsazení jako dostatečně odrazující faktor, Kříž jako Hitler....to zavání parodií, jak si s rolemi sednul zbytek, nechci zjišťovat na vlastní kůži.
Já film neviděl, nejspíš si počkám do televize, ale z mých oblíbenců to na csfd zatím hodnotili tři, přičemž dva určitě nejsou zemanovci a ti filmu vypálili plnou, zatímco třetí, kterému podle mě Zeman není proti mysli, dal jen jedno sluníčko. Život je složitější než tyhle škatule :)
@Nevada ach jo, to není fér, Leo má už za ty roky určitě tak vypiplanou děkovací řeč, že za ni shrábne minimálně další nominaci :D nikdo jiný kvůli roli letos tak netrpěl (nošení podpatků se nepočítá) akademie má přeci ráda, když herci kvůli roli extrémně hubnou, přibírají, zarůstají, holí si hlavy, brečí a zpívají, mrznou, plazí se před kamerou...
@flanker.27 Taky netvrdím že záleží jenom na škatulkách. Spíš jsem zvědav, kdy to začne ventilovat... Já zatím především odevšad slyším že kdyby na to Renč nepotřeboval 80 míčů, a byl to TV film, tak by se to dalo tolerovat, ale jinak ne..
@Dreamer Tiež mi napadlo, že moderátor daného ročníka môže zavtipkovať štýlom: ,,Nuž, tá ďakovná reč mohla byť lepšia, keď má na ňu človek toľko rokov..." :D
@Dreamer: S tím hubnutím... jsi si jistá, že trumfnul i Thora? Ten kvůli trosečníkovi na pokraji smrti hladem ve filmu "V srdci moře" shodil celkem dost... No, jen taková nepatřičná poznámka...
@Jay já to nevztahovala konkrétně vše k Leovi, spíš obecně, že akademie má ráda fyzické proměny :) na zálesáka si musel akorát nechat narůst ten hipsterský vous.
@Dreamer: No, psalas, že nikdo jiný (než Leo) kvůli roli tolik netrpěl... já jen upozorňji, že kvůli filmu "V srdci moře" (tuším v kinech od října 2015,... nevím, jestlis viděla) si Chris protrpěl taky celkem dost (Někde říkali kolih zhubnul, CSFD uvádí "herci museli spálit 500-600 kalorií za den", což mi neřekne vůbec nic... :o))... Anglická wiki je lepší: had to drop his weight from 215 to 175 pounds... a ještě se tam říká, že bouři dělali 500 galony ledové vody z vodních děl... (Takže shodil 20 kilo a cca 2000 litrů, pokud si zhruba pamatuji anglické jednotky)
K tomu bych ovšem dodal, že i když jsem V srdci moře ohodnotil poměrně vysoko (****), tak na tom filmu je navzdory galonům/litrům vody až příliš vidět zelené pozadí. Thor sice zhubl, ale pořád to dával někde v místnosti s kafíčkem. Mimochodem, třeba víc jak deset let starý Master and Commander předvádí scény na moři podstatně věrohodněji, v bouřích to vynikne značně.
@flanker.27: No, ono ze 105 na 85 je zatraceně velký skok (trochu i závidím... :o)). MaC (jakkoli je skvělý) ovšem těžko zaboduje v letošních Oskarech :o) Já nějak zelené pozadí neřeším, dokud něco významně neskopou a nebije to do očí. Každopádně scény s lodičkama jsem si užíval v obou filmech, jen u VSM jsem "navíc" vysoce oceňoval používanou terminologii (jak originální zvuk, tak titulky), u MaC nikoli... ale ne proto, že by ji nepoužívali, ale proto, že tehdy jsem ji neznal... @Dreamer: Jako u té věty předtím smajlík byl, tož jsem ji tak bral... Nevím, jak akademie, ale já si třeba myslím, že spousta toho vyjmenovaného není jen tak a když to herec zvládne, "obětuje se" pro roli a je jeho projev tak je to mnohem hodnotnější než výkon herce v konverzačce a la Pozemšťan (jakkoli je film geniální)...
Komentáře
Z kazdej strany pocujem len same negativa, takze nemam zaujem o vlastnu recenziu. Lida je stopro dobrym nametom, ale urcite nie pre Renca
Já zatím především odevšad slyším že kdyby na to Renč nepotřeboval 80 míčů, a byl to TV film, tak by se to dalo tolerovat, ale jinak ne..
No, jen taková nepatřičná poznámka...
(Takže shodil 20 kilo a cca 2000 litrů, pokud si zhruba pamatuji anglické jednotky)
@Dreamer: Jako u té věty předtím smajlík byl, tož jsem ji tak bral... Nevím, jak akademie, ale já si třeba myslím, že spousta toho vyjmenovaného není jen tak a když to herec zvládne, "obětuje se" pro roli a je jeho projev tak je to mnohem hodnotnější než výkon herce v konverzačce a la Pozemšťan (jakkoli je film geniální)...