Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1342343345347348581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    další ze série nekonečné řady malicherných konfliktů, aneb kterej trouba dal Karabach Azerbajdžánu?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tuším to rozhodli direktivně za Svazu, podobně jako Jižní Osetie připadla Gruzii nebo Krym Ukrajině. Tenkrát to asi bylo jedno, ale po roce 1991 samé problémy.
    @flanker.27 a teď připočti fakt, že Rusové mají v Arménii dvě vojenské základny a určitě si budou chtít přihřát svojí polívčičku
    @Achileus A Azerbajdžán má zase dlouho ve sféře zájmů Amerika i Evropa (viz i Tamní aféra s Koženým), ostatně se dlouho uvažovalo o dovozu azerbajdžánského plynu.
    @flanker.27 To zase bude v aleji nablito, ono už je v diskuzi pod tím článkem.
    Hlavně, aby to neeskalovalo do plnohodnotné války
    @flanker.27 Je můj nejoblíbenější díl Zeměplochy a moje nejoblíbenější postava
  • upraveno 24. prosince 2015
    @Jay: já mám právě o vymahatelnosti plošného zákazu silné pochybnosti. A jak jsem psal - nevymahatelný zákon je špatný zákon. Jenže nic "mezi" jaksi nefungovalo - předchozí verze dávala provozovateli na výběr, zda chce podnik kuřácký či nekuřácký. Pokud chtěl provozovat obě části, měl je mít stavebně oddělené, což se prakticky nikde nedodržovalo.

Na druhou stranu je kouření dosud značně hájeno. Prakticky cokoliv jiného než kouření, co nějakým způsobem obtěžuje okolí, je perzekuováno. A to v tak absurdní míře, že platí třeba (univerzální!) zákaz pálit listí. Také nevím, proč by zrovna restaurace a hospody měly mít v něčem výlučné postavení - nevím ovšem jistě, zda zákon zakazuje kouřit třeba v kadeřnictví či u ševce, nebo se to akorát nedělá (samozřejmě to může být kdekoliv zakázáno lokálně, ale o to mi teď nejde).

Jinak hospody jsou vůbec problémová zařízení. Hlavním zdrojem potíží je fakt, že provozovatel většinou objekt nevlastní. Většina dobrých hospod zajde dřív nebo později na tom, že majitel neví, kolik by si měl říct za nájem.

• @Ugla: Což o to, to že nevymahatelný (a popravdě i nevymáhaný) zákon je zbytečné pleveleniště, ale tady jaksi naráží už to, že předně byl zákaz kouření ignorován tam kde již byl striktně stanoven (ať zákonem, nebo majitelem objektu) - autobusové zastávky (myslím, že ten asi po půl roce k mojí nelibosti stáhli), a třeba kulturní zařízení,... jít v menším městě na ples (byť je celý areál označen zákazem kouření) je celkem sázka do loterie... a podle smradu myslím, že sem tam nešlo jen o tabák, ale i marjánku.
    A zrovna v restauracích si myslím, že posledních 5 let (nebo jak dlouho to stávající platí) je proti předchozímu celkem zásadní progres (to jsem fakt do hospody téměř nechodil, páč jsem nechtěl smrdět jak popelník), takže o tom "nefungovalo" bych rozhodně nemluvil. Znovu se zeptám, proč je podle tebe lepší absolutní zákaz, než nasadit tvrdší podmínky, které by kuřácké podniky vyselektovaly samy (tj. když bude provozovatel chtít mít kuřáckou restauraci, bude muset víc platit) - jako mě nikdo nenutí lézt do kuřácké, nevidím důvod, proč nutit nekuřácké, pokud by o kuřácké byl tak velký zájem, že by do toho provozovatelé šli i přes větší náklady.
    Problém hospod rozhodně nespočívá v rozdílném vlastníkovi a provozovateli - vlastník jakéhokoli objektu samozřejmě může v nájemní smlouvě stanovit, že se v daném objektu nebude kouřit, ať už je v objektu provozováno co chce (včetně prodejny tabáku) a provozovatel to buď respektuje a zaváže se tomu, nebo s tím nesouhlasí a pak hledá pronájem jinde... a nebo to podepíše, nerespektuje, ale pak by měl mít zásadní problém. V tomto směru zařízení vlastněná/provozovaná státem/městem nechť jsou nekuřácká, super, tleskám, ale zasahovat do vůle soukromých majitelů/provozovatelů a zákazníků zdá se mi nevhodné alespoň dokud je kouření legální.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Koukám, že v Dubaji to s tím silvestrem trochu přehnali :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Monte Karstark Zakládáme klub černého humoru :-D
    upraveno 31. prosince 2015
    Oni ti šejkové musí mít vždycky něco extra...
    Musím ale uznat, že letos jsou do těch silvestrovských oslav opravdu zapálení.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Tak si musí všichni taky užít rodinné pohody, že, na jaře se jim synové rozletí do světa :twisted:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Vy ste neskutečný hovaďáci :applause: :-D
    @Tyrion Lannister Vždycky se tak rychle rozletí :-D
    upraveno 3. ledna 2016
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dosť dehonestujúce, že celú pamiatku na manžela budú mať tieto ženy v pi*i.
  • Na druhej strane by to mohlo nesmierne vylepšiť vzťah. Žiadne hádky, upratovanie a pranie po zosnulom a pritom komfort jeho "blízkosti" kedykoľvek po ruke. :D
    Ale je to fat cvaklé.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • upraveno 6. ledna 2016
    http://echo24.cz/a/wGksq/skandalni-barnevern-odebral-pet-deti-silne-verici-rodine

Tak už zase norská sociálka v akci... Jenom bych se jich ráda zeptala, co si myslí o norské muslimské komunitě, když teda důvodem k odebrání dětí je podle nich i silná náboženská víra. No jo, jenom tak troluju.
  • Já nikdy nepochopím -- ani nechci -- norskou mentalitu, když jsou schopní se navzájem udat (a ví, že to povedete k odebrání dítěte). To je zkrátka mimo moje chápání :/
  • @svoa00 mně celkem šokovaly události v Německu, nevím co je víc nechutný, jestli to že ty prasata jsou vpodstatě nepostižitelný, nebo totální pasivita s jakou to Němci přijímají.

• takové lásky a tolerance
    #RefugeesWelcome
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    :( Z toho je mi smutno (ne proto, že ti lidi zapálili zrovna vánoční stromeček)
  • Mně je těch lidí líto, sami se zavírají do klece a nenávidí všechny, kdo jsou mimo jejich omezené vidění světa. Těžko ale pomáhat někomu, kdo pohrdá těmi, co nejsou ochotní se takhle zabednit a uvázat.
  • upraveno 6. ledna 2016
    To mě na nich štve nejvíc, že oni se cítí, že mají nárok na naši pomoc, ale přesto námi pohrdají a považují nás za méně cenné tedy vděku nebo tolerance z jejich strany se nedočkáme.
    Mně na tom fascinuje hlavně ta reakce primátorky Kolína nad Rýnem, že ženy by měly mít kodex chování, jak tomu předejít. Prostě Němky se mají omezovat, protože oficiální představitelé státu a měst nejsou schopní ničeho.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.