Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1277278280282283394

Komentáře

• flanker to tady už dávala ale tady je to HD
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Tak sem viděl Croodsovi. Velmi plavný animák a dvě poznámky - miluju zrzky a PŘEKUL SE! :applause:
  • Revenant s L. DiCapriem. Jako dost dobré, ale dost dlouhé. Sneslo by to tak o 20 min míň, ale první hodina odsýpala docela brutálně. DiCaprio je Meresjev střižený s Rambem, ale prý je to pravdivý příběh.
    Myslela jsem, že mám jakž takž představu o tom, v jakých podmínkách byli a jsou lidi schopni přežít, ale když to pak člověk vidí, tak je to síla.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    :-D
  • JayJay
    upraveno 4. ledna 2016
  • Ach jo, asi už tomu pokračování nikdo nezabrání, když se ten film zaplatil. Od Terminátora jsem přeci jen chtěla o něco víc než jen barevnou popcornovku s restaurovaným Ariem, copak to univerzum nenabízí zajímavější možnosti, než neustálé recyklování dění okolo Connorových? O nechutnou vykrádačku jakou je Genysis a její další natahování nemám :-?
  • @Dreamer: Jak myslíš to "restaurovaným"?
    Každopádně asi takhle - Nové Star Wars jsou vykrádačka asi tak o 1000% horší, přesto jde o celkem podařený počin... (ony snesou srovnání ve více směrech - Recyklování herců oběma filmům jen prospělo, je to barevná vykrádačka kultovních předchůdců, která má a priori sypat peníze, nelogických okamžiků je tam jako máku, celé se to točí kolem jedné rodiny a obě univerza nabízejí spoustu (pro mě) zajímavějších témat... ale jo, funguje to).
    A hlavně - co máš proti samotnému natočení pokračování? Ty máš přece vždy možnost volby na ten film nekoukat, ale proč si myslíš, že by jakýkoli divák měl mít právo upřít tuto možnost i těm, kteří mají jiný názor (potažmo, když jsou lidé ochotni to natočit a věří, že se jim film vyplatí...)? Tento názor mám např. na Kameňák - viděl jsem jedničku a přišlo mi to tak blbé, že všechny další ignoruji,... ale když jsou lidé za to ochotni platit, tak jen ať Troška točí...
  • upraveno 4. ledna 2016
    No právě rozdíl je v tom, co si představuješ pod tím "podařený počin". Pro mě SW fungují především díky tomu, že přinesly několik nových charizmatických postav a sympatické obsazení. Co se týče vizuálu a celkové péče o film, budou na tom také nejspíš lépe. Matka draků nebo ten týpek, kterému je skrz oční bulvy vidět vnitřní strana lebky, je pro mě katastrofální volba herců. Víc mimo obsazení snad ani být nemohlo. Rozřezání starých dílů na kusy a jejich následné vykuchání a hození na plátno bez ladu a skladu, beru za mnohem mnohem horší variantu vykrádačky než nostalgii a hraní na city v SW. Koukat na Genisys ani další pokračování Terminátora nebudu. Trailery, některé scény a několik recenzí a diskuzí o ději mě odradily dostatečně a utvrdily v tom, že je to průšvih.
    Na některých pokračováních mě štve samotný fakt, že je hodně vidět, že se nikdo nesnažil přemýšlet nad něčím nový, prostě se jede na jistotu a mnohdy pod úroveň původního kusu (technicky i příběhově). Každý má holt požadavky na jednotlivé "série" nebo jak ty dnešní filmové seriály nazvat, trochu jiné a mě přijde škoda, že se jde v mnohých případech, dle mého názoru, celkem hodně dolů. Mně pokračování nevadí, ale absencí Terminátora, Indyho 4, Die Hard 4 a 5 nebo Jurského světa by rozhodně nikdo nebyl o nic ochuzen.

P.S. Arnold už mi v nových Terminátorech přijde jen jako povinná kulisa a záruka výdělků.
  • Navíc Genisys snad ani nelze brát jako pokračování, vzhledem k úplné recyklaci postav i výchozí zápletky z původních dvou Cameronových filmů, je to spíš restart, což se jeví jako ještě větší zbytečnost.
    To je vtip na adresu DiCapria. Může se snažit jak chce, ale Oscara stejně shrábne někdo jiný :)
  • Jasně, já jsem to pochopila. I když se obávám, že ačkoliv je DiCaprio jako Hugh Glass perfektní, není to oscarová role.
  • @Dreamer: Skoro abych přehodnotil nové Star Wars :o) - která z nových postav tam je charismatická? Zběhlej Stormtooper alias zmatená včela, tajemná "slyšelajsemtakové pohádkyonajetopravda?" (stalo se to asi deset let před jejím narozením, tak to pro ní musí být pravěk), na kterou se dá sice koukat, ale hraná postava má mentálně tak na ten sběr šrotu, možná TROCHU Kylo, a to jen když není "moucha" a asi dvakrát si na chvíli sundá masku... a i toho strčí do kapsy Luke, který se tam jen mihne (jak Hamil vypadal za mlada jak postiženej, tak tady vcelku od pohledu sympaťák), o Leie, Hanovi a Žvejkalovi nemluvě. Herecky obě díla drží staří herci (u T5 herec)... a to nejen co do charismatu, tak tomu, že táhnou příběh.
    U Smrtonosné pasti (nevím, proč nepřekládat) to jde z kopce, o tom žádná (ono i z trojky se vždy nejvíc těším na hudební doprovod (Tuším že by to mohl být "Johny se vrací domů") a je spíše otázka, kde brát hranici mezi legendou, dobrým filmem, jde to,... a na tohle už se nemá cenu koukat.
    Jako s mizerným obsazením nových herců v T5 souhlasím (ještě víc mimo je John Connor a královna draků nebyla tak hrozná, jak jsem čekal ze Hry), ale to táhne Arnie, s příběhem bez ladu a skladu rozhodně ne,... paradoxně jsem se následně dozvěděl, že T800 a T1000 měli původně být vysláni Skynetem už v prvním dílu, ale nebyly na to dostatečné triky,...
    Každopádně T5 možná hodnotím lépe díky tomu, že proti předcházejícímu dílu je výrazně lepší, SW VII naopak ztrácí tím, že příběh už známe ze čtyřky, vizuální podoba je mix původní trilogie (která je zastaralá) s efekty trojky, která byla dějově výraznější (i když dopředu člověk věděl, jak to musí skončit...). Takže klasicky nízké očekávání (po T4 to níž nešlo) a příjemné překvapení je o dost lepší než vysoká laťka předchůdců, které se film až zoufale snaží marně dosáhnout (Podobně Hobit - vyjít takto před PP, sedíme na zadku z obou trilogií, takto je PP nářez, Hobit jen slabý odvar)...
    A s poslední tezí nesouhlasím a mám důkaz,... jelikož se mi T5 líbila, já bych zjevně ochuzen byl. :o)
    Za čistokrevný restart série v poslední době můžu označit BSG (a to je zatraceně podařený počin). ze de facto restart Star Trek, což je nic moc... a spíš nic než moc. T5 za restart nepovažuji - to že ve sérii, stojící na cestování časem navštíví období, které už jednou navštívili je prostě jen rozvíjení příběhu, nikoli restart... to že za známé postavy nesehnali tak skvělé herce jako měl originál (a ti původní zestárli), to už je riziko tématu... ostatně on Zachary taky není Nimoy, že?
  • @Jay tak to neshodneme, mně přijdou noví herci v pokračování Star Wars víc než slušní a postavy, které ztvárňují pro mě mají určité charisma, hlavně naivka Rey a usmrkanec Kylo příjemně překvapili a neměnila bych na nich vůbec nic :) Star Trek a jeho restart se mi taky líbí, i když Into Darkness už bylo o něco slabší, pořád je to pro mě koukatelnější než staré filmy. Nejsem skalní fanoušek Star Treku, seriál jsem kdysi dávno sledovala (Nová generace,Voyager), ale pokud byla možnost, raději jsem přepínala na Hvězdnou bránu.
    Proč je T5 pokračování? Maže události z jedničky a ze dvojky a nepochopitelně je přepisuje. To je pro mě pořád přijatelnější Salvation, než tahle fanfikce, jak to trefně pojmenovala svoa.
  • JayJay
    upraveno 5. ledna 2016
    No, já jsem celkem zarytý "trekkie", takže s výjimkou TOSky (a "Restartu 2") mám nakoukáno komplet - a "obešel bych se" navíc třeba bez ST: Enterprise, a bez prvních třech sérií DS9.
    Dobře, zkusím naznačit své chápání cestování v čase (které je v ostrém nesouladu s brutální většinou všech filmů, které se tomu tématu věnují): Představme si plynutí času jako šachovou partii, kdy běžné plynutí času odpovídá "povoleným" tahům (až na to, že v realitě je každý tah velmi krátký a těch možných tahů mnohem víc než těch asi 40, které průměrně můžou udělat šachové figurky)... s tím, že v každém okamžiku se realita třepí a každý jedinec si pamatuje historii, kterou se do daného bodu dostal. Potom, pokud v šachové partii 1 v tahu 45 Skynet vydí, že prohrává a má šanci a možnosti, tak přenesením střelce do tahu 2 svoji situaci nezlepší, pouze zhorší, protože v tahu 45 přijde o střelce... objeví-li se v tahu dvě na šachovnici střelec (což poměrně odporuje pravidlům, ale budiž), pak BUĎ zápis do tahu 45 bude stejný (a tedy návrat střelce nezměnil nic a byl tou cestou, jak se historie měla odvíjet a hráč Skynet "jen v tahu 45 ztratí figurku, kterou pošle do minulosti"), NEBO zápis do tahu 45 bude jiný, může změnit nepříznivý vývoj pro Skynet v Partii 2 (která se od partie 1 liší od tahu 2), ale opět v partii 1 Skynet jen v tahu 45 ztratí střelce. Z toho důvodu jakýkoli pohyb časem zpět je nesmyslný tah pro kohokoli jiného než pro přenesenou figurku, která by měla šanci potenciálně vnímat "lepší zítřka" (jinými slovy Skynet by si v partii 1 vyžral svůj osud po tahu 45 tak jako tak už od dílu 1).
    Celá série (krom čtyřky, která cestování časem myslím neobsahovala) je postavená na tom, že se vrátí časem a (jakkoli si myslím, že to je nesmyslný "tah") přepíšou historii... a "partii" už od jedničky změní, jinak by Skynet v partii 1 v tahu 45 věděl, že poslaný terminátor neuspěl, našly se jeho zbytky a z nich byl Skynet sestaven... v díle 2 ji přepíšou (odsunou soudný den), v díle 3 partii přepíšou (zabitím několika členů vedení odboje v tahu 45 - sekundární cíle) a tak dál. Jsou všechny díla "fanfikce", protože ta hlavní zápletka je na hlavu postavená? Ne, jsou klasika, protože se to líbí (tj. byly výdělečné) a lidi neřeší věrohodnost... pětka se liší "jen tím" že přenos z "daleké budoucnosti" (která se mezitím kvapem přiblížila) neproběhne chronologicky do doby po trojce (čtyřku stále ignoruji), protože by jim za dva roky došel materiál (takže ne "zcela nesmyslně je přepisují"), ale přenesou se "o trochu nesmyslněji (to pamatování) než v T1, 2, 3" do doby T1 a děda s útočníkem ještě o dvacet let před... výměna herců,... no vzhledem k časovému odstupu nutnost... a popravdě vzhledem k odlišnému vývoji minulosti partie (minimálně od mládí Sáry) ani není dostatečně silný argument, proč by postavy musely vypadat přesně tak jak je známe,... on efekt motýlích křídel je mocná čarodějka... :o) (ne že bych předpokládal, že se tvůrci nad něčím takovým zamýšleli).
    Ostatně slovo fanfikce má trochu jiný význam (celkem objektivně definovaný, na rozdíl od toho, kdyby to od vás bylo označeno třeba "slátaninou" - což akceptuji jako váš náhled, neberu vám jej, jen jej moc nechápu a mám jiný)... majitel licence nevytváří fanfikci, vytváří filmovou adaptaci (Jak by řekli namátkou... Dan a David).
  • Mně vyhovuje teorie cestování v čase jak ji opsal Orson Scott Card ve Vykoupení Kryštofa Kolumba.

• nevim co to je ale vypadá to zajímavě :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @DanielSvatoš Hawkey a především Loki s Bardem, těším se jak na výplatu :D
  • upraveno 11. ledna 2016
    Tak som sa práve vrátil z Tarantina, a až na prepálenú stopáž (prvú trištvrtehodinu som skoro zaspal) sa mi to dosť páčilo. Páčilo sa mi to, že celá hlavná časť filmu sa odohrávala v podstate v jednej lokácii, a bolo to konverzačnejšie než by som čakal, ale keď prišlo na akciu, tá bola tradične Tarantinovsky prepálená a brutálne zábavná. :) Pre fanúšikov Tarantina povinnosť, pre odporcov ( @flanker.27 :D) ruky preč.
  • mě se některé jeho filmy líbí ale tohle mi připadalo hrozný
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Arutha Jsem odhalen. Mé krytí prozrazeno. Co jen budu dělat 8-O
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Když já nevim, jestli jsem vůbec normální, nemám rád Tarantina, nemám rád Star Wars, nemám rád Hru o trůny, já vlastně nemám rád vůbec nic. Kam se vrtnout. Asi to zkusím s večerníčky =D
    Ba ne, hodně se těším na Revenanta, poctivě čekám do kina.
  • @flanker.27 Myslim, že s Hrou o trůny nejseš tady na fóru menšina :D
  • Revenant dobrej...docela :D
  • To jsou tihle negativisti! To je takhle na nebi duha a přijde flanker a jde to všechno do p*dele :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. ledna 2016
  • Jsem si jistá, že takové Tajemství Kellsu, nebo Píseň mora nesetře.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.