Jo jo půjčování tam asi bude víc - bohatost staré republiky je může docela živit dlouho. Na druhou stranu si říkám, že přesunutí knížek a pc her do legend je po bitvě o Endor docela žádané - co jsem si to tak rychle pročítal tak například příběhů kolem Luka je fakt strašné moc až je to nuda. Jediný co jim neodpustím je Kyle Katarn jinak ostatní mne je celkově volný. :D
Já osobně mám s epizodou VII problémy vlastně dva. 1. že je to vykrádačka původní trilogie, primárně ep. IV, což už jsem tady zmiňovala. Kdyby rovnou řekli, že dělají jen novou verzi původní trilogie, tak by je fandové sežrali zaživa. Takhle fandové tleskají už u úvodních titulků (osobní zážitek), jen aby vzápětí dostali sterilní čórku (u závěrečných titulků už netleskal nikdo). 2. a ještě horší je, že je to nejen nenápadité, ale místy dějově notně debilní. Přesně jak jsem tady před časem vyslovila obavu, je to točené současným trendem - zkratkovité, s děravým scénářem a logickými chybami, nad kterými přece diváci nebudou přemýšlet, protože je ohromíme triky a rychlou jízdou. No, někteří budou, protože film už prostě kdysi někde viděli. Aby nedošlo k mýlce, původní SW filmy taky nebyly vzorem logiky, ale tohle bylo podstatně horší.
Ale pořád je to dobře, zručně natočené. Kvalitně odvedené řemeslo.
Ja si myslím, že aj po tej scéne v zasneženom lese, na ktorú toľkí nadávajú, má mladý záporák dosť veľký potenciál na to, aby bolo zaujímavé sledovať ho v ďalšom dieli. Jako má se opravdu hóóódně co učit, ale já s ním neměla problém. Docela ma bavili niektoré scény s temnou stranou (tá s príhovorom bola aj color coded), normálne som čakala kedy sa na nejakej stene rozroluje vlajka s povedomou svastikou a na čiernych uniformách zbadám neslávne známe iniciály.
Někteří z vás už to možná viděli. Každopádně před takovými pohádkami vypadají moderní snahy o nové pojetí pohádek či drsná fantasy jako chudý příbuzný. Rozhodně to nesedne každému, ale stojí to za to zkusit. http://www.csfd.cz/film/363307-pohadka-pohadek/komentare/
Tak jsem z Epizody VII zklamany vic, nez jsem si myslel. Mne proste prisel cely film spis jako pohadka, coz mi k SW proste nesedi. Potom samozrejme souhlasim s tim, ze je to v podstate remake epizody IV. Bohuzel ale, oproti Nove nadeji, jsou snad vsechny postavy zaporaku (Kylo Ren, Snokes i Hux) podle me spatne udelane. Na druhou stranu je to dobre natoceny a nekteri herci/herecky byli super. 6/10.
@Kalam Mekhar Tak já nevím celý to zbavíme ho síly a motivy Trayi, Nihilus a ještě tamten Rock-man. Už tam toho bylo na hru docela přehršel. Za to Baodur, Atton, obnova Telosu, to bylo super. V jedničce byl zase Jolee jako šedý jedi. Jednička měla aspoň takový ucelený příběh. Dvojka byla rozbombená všemi směry.
@Aviv U mně zas jednoznačně vede scéna rozkaz 66 a Williamsova skladba To považuji za opravdu nejsilnější moment celý hexalogie, ta salájící beznaděj z toho mám vždycky depku tejdne
Komentáře
1. že je to vykrádačka původní trilogie, primárně ep. IV, což už jsem tady zmiňovala.
Kdyby rovnou řekli, že dělají jen novou verzi původní trilogie, tak by je fandové sežrali zaživa. Takhle fandové tleskají už u úvodních titulků (osobní zážitek), jen aby vzápětí dostali sterilní čórku (u závěrečných titulků už netleskal nikdo).
2. a ještě horší je, že je to nejen nenápadité, ale místy dějově notně debilní. Přesně jak jsem tady před časem vyslovila obavu, je to točené současným trendem - zkratkovité, s děravým scénářem a logickými chybami, nad kterými přece diváci nebudou přemýšlet, protože je ohromíme triky a rychlou jízdou. No, někteří budou, protože film už prostě kdysi někde viděli.
Aby nedošlo k mýlce, původní SW filmy taky nebyly vzorem logiky, ale tohle bylo podstatně horší.
Ale pořád je to dobře, zručně natočené. Kvalitně odvedené řemeslo.
Docela ma bavili niektoré scény s temnou stranou (tá s príhovorom bola aj color coded), normálne som čakala kedy sa na nejakej stene rozroluje vlajka s povedomou svastikou a na čiernych uniformách zbadám neslávne známe iniciály.
http://www.csfd.cz/film/363307-pohadka-pohadek/komentare/
To považuji za opravdu nejsilnější moment celý hexalogie, ta salájící beznaděj z toho mám vždycky depku tejdne