Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Netušíte náhodou někdo, jestli to je nějaká zkratka, nebo podle Quislinga (pokud jo, tak za výběr jména akce tleskám... ačkoli nemám iluze, že by většina zasahujících policistů tušila "vo co gou")?
Nebaví mě se oblíkat a nevím, do čeho oblíkat.
Už jen půl roku...
Jen mě tak napadlo, že do tohle zní spíš jako něco, co by vymyslel Čech spíš než Dán. Udělejte to pro svou mámu! =D
Ano, centrální banka může navýšit objem peněz (ať tiskem, nebo přes "virtuální čísla"), ale to už je centrální banka a tedy jiný případ - emise měny totiž může zahýbat s hodnotou měny, inflací a podobnýma věcma, které nastávají-li skokově, jsou poměrně nepopulární, protože tím snížím "hodnotu těch již vydaných", což apriori zasáhne obyvatele "mojí" země a pak se nebudu moct divit, když se budou sichrovat tím, že úspory budou raději držet ve zlatě a jiných komoditách, což samozřejmě poškodí možnosti centrální banky trh ovlivňovat.
Konečný citát pozměním - kdykoli banka sjedná dluh, provede jen obchod spočívající v tom, že za peníze, které jí byly svěřeny nakoupí úpis, kterým se věřitel zavazuje, že tolik a tolik peněz splatí. Stejně jako když si uložím peníze do banky, ta je prostě "nesežere", ale přijme ode mě peníze za závazek, že mi je dle dohodnutých podmínek vrátí.
Jinak odpověz si sám, jestli můžeš mít banku, která klientům "jen půjčuje". Já myslím, že ano, ale nevyhneš se tomu, že buď musíš mít dostatečný vlastní kapitál, nebo se nevyhneš tomu, aby sis někde ty peníze půjčil (dluhopisy). Jinými slovy banka "Já první" nemůže říct ČS, aby Frantovi připsala 10.000.000, protože potom ČS přijde a řekne "zaplať Ševče".
Ale ne, to je překvapení! =D Je teda prozradím tajemství, totiž že do Reichu zmizí všechny ty převezené rodiny, akorát ty ostatní jsou chytřejší a počkají, až jim na náš účet vyléčíme děti (aniž by tu požádali o azyl, samozřejmě), než aby mrznuly ve stanu v Merkelandu. Bude pak to, co si o těch lidech Češi myslí - o jejich motivacích, přínosu a úrovni - pořád předsudek? A taky by mě zajímalo, jestli když má teda Česko v uprchlických táborech pověst nenávistné země, vědí o stovkách spálených ubytoven v zaslíbené zemi v tomhle roce, nebo - a teď přijde šok - slyší, co chtějí slyšet, a příslib prachů a všeho zdarma je důležitější než bezpečnost jejich i jejich dětí.