Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1114115117119120144

Komentáře

• četl jste někdo kodex alera nebo královsk spiknutí a jeho následovné pokračování já mám obě rozečtené a rád bych znal další názor
  • @Krisa Taky ti přišla Auri tak skvěle roztomilá? :oops:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Jop, ale to už ve Jménu větru - trhlá, ale v pozitivním slova smyslu :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 1. června 2015
    @Everett_Young Jojo to vím, myslel jsem nějaký další příběh. Třeba příběh Denny, to by mnoho lidí jistě ocenilo. :twisted:

@Krisa Ty úpravy jsou často až na škodu. Někdy je lepší to, co člověk napíše na poprvé. :-k
  • @Riokai

Dráždí čtenáře :D a mezitím půjde několik knih z toho světa pro ty co to nemůžou vydržet a koupí aneb já a hudba ticha :D
    @Riokai Jo, někdy jo. Ale třeba u Kroniky královraha mám pocit, že někde psal, že to musel hodně upravovat kvůli vydání. Že prostě ta "jeho" verze se tak nedala vydat. Ale co je na tom pravdy a co je Rothfussova posedlost, to netuším :)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Četl jste někdo něco od Clancyho?
  • Temerant? Tak to jsem vážně přehlédla. 8-O Rothfussův doslov pobavil.
    Auri je skvělá, teď je to zcela jisté.
    Mám teď značné výčitky z neuspořádanosti svého pokoje. Bydlím tu už čtvrt roku a pořád nevím, kde mají věci své místo. :anxious:
  • Clancy je prý fajn....čte ho má pětapadesátiletá matka =D
  • Momentalne ctu:
    Danny Diliberto: Road player - zivotopis hrace pool-billiardu
    Zapomente na brzdy - souhrn sloupku Jeremyho Clarksona
    Xenocida - 3 dil od Enderovi hry
    Bozi blud - Richard Dawkins
    Magie a manipulace mysli - Derren Brown
    Nadany zak - Stephen King

Ale skoro vsude uz jsem u konce, takze hledam dalsi inspiraci :)
  • Mám za sebou prvý diel triógie Mistborn a Sanderson je fakt skvelý spisovateľ.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. července 2015
  • No od Sandersona za chvilec konečně výjde druhý díl Archivu bouřné záře...už se nemůžu dočkat :dance:
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Henky ved druhy diel uz vyssiel
  • Na archiv se pořád chystám nicméně ty obálky, minimálně ta u druhého dílu, vypadají hrozně. Není to zase nějaká patetická blbina že ne?
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Henky Druhy dil je tady uz rok. A treti dil bude az tak za jeden az dva roky.

@Everett_Young Ty obalky vypadaji naprosto uzasne. Minimalne ta prvni, mam ji dokonce na tapete jak v praci, tak doma. Ta druha tak pekna neni, ale na tabletu ji mam :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Před časem tu Krisa doporučovala Kroniky Sialy (Tulák ve stínech, Tanec ve stínech, Bouře ve stínech), ale zápletka se mi zdála příliš otřepaná. Nicméně pak se mi to dostalo do rukou, tak jsem tím listoval, až jsem se dolistoval na konec druhého dílu a začínám třetí :)
    @flanker.27 Jojo, to jsou lidi, co mi nevěřej a pak čučej :P
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • upraveno 25. srpna 2015
    @Vena přesně tak. První díl má parádní obálku a ta kniha je celkově nádherná. Hezčí fantasy knihu nenajdeš.

@Riokai Heborik je jalový, jelikož jsem ho nepochopil, hezké. Jinak Heborik má co do činění s Nefritovými obry, což je ten, co ho potkal na poušti. Nefritoví obři nepochází z Malazu, jsou z ostatních světů. Malaz je jen jedna planeta z mnoha. Nefritoví obři pravděpodobně ukrývají takzvaně uctívače Chromého boha,(spoilím to, jelikož to nikde není Eriksonem přesně popsané) takže Heborik se ho dotkl, čim na sebe přenesl něco z Nefritových obrů(zelená barva), ale předtím pracoval v otataralových dolech(oranžová barva), což tyhle dvě síly uvedlo do nějaké balanční rovnováhy, která časem kolísá. Až oslepne, tak začne mít nějaké ty vidiny dle barvy, co jsem popsal nahoře. To by ti mělo zatím u Heborika stačit, u této linie dávej pozor, je to složité, ale je třeba pochopit to i pro závěr celé ságy.
    @Kalam Mekhar neveděl jsem jak to popsat, proto jalový. :-D
    Jinak ty dvě síly jsem tak nějak postřehl, i když jsem si je nedokázal přirovnat (o otataralu jsem veděl, to druhé moc ne) a určitě mě zajímá co s ním bude dál. :-)
    Jinak jsem si hned zašel pro Noc nožů a ihned se začetl. Dneska to nejspíše dočtu a zítra si poletím pro Potoky Krve a Vzpomínky ledu, čte se to parádně. :-)
    Pokud nekoho bavi Star Wars, tak doporucuji Darth Bane trilogii. Neskutecne me to bavilo. Vic nez Thrawn trilogie.
  • @Vena To už nemá cenu číst, tohle univerzum před Vánoci dopadne jak Alderaan po návštěvě hvězdy smrti :D
    @sfik No vzhledem k tomu, ze se to odehrava asi 1000 standardnich let pred Epizodou I, tak snad ne :D
  • @Vena Zrovna na to koukám, je tam i zmiňován Revan, postava mnou nejoblíbenější.
    @sfik Jo, Revan je tam zminovan dost casto, Darth Bane tezi z nekterych jeho znalosti. Ale Revan zil jeste snad vic nez 2000 let pred Banem, takze tam osobne rozhodne neni :)
  • @Vena je jasne ze tam neni ale je to skoda. Jeho osud mi tvurci KOTORu dluzi.. Tenhle pribeh ze stare republiky se mi strasne libil..
  • @Arutha aaaaaaaa diky! Doufam ze revan v knizce cinil stejny rozhodnuti jalo ja ve hre, zlomyslnej skautik na strane svetle strany zalaskovanej do bastily..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.