@Riokai Jo, někdy jo. Ale třeba u Kroniky královraha mám pocit, že někde psal, že to musel hodně upravovat kvůli vydání. Že prostě ta "jeho" verze se tak nedala vydat. Ale co je na tom pravdy a co je Rothfussova posedlost, to netuším :)
Temerant? Tak to jsem vážně přehlédla. 8-O Rothfussův doslov pobavil. Auri je skvělá, teď je to zcela jisté. Mám teď značné výčitky z neuspořádanosti svého pokoje. Bydlím tu už čtvrt roku a pořád nevím, kde mají věci své místo. :anxious:
Momentalne ctu: Danny Diliberto: Road player - zivotopis hrace pool-billiardu Zapomente na brzdy - souhrn sloupku Jeremyho Clarksona Xenocida - 3 dil od Enderovi hry Bozi blud - Richard Dawkins Magie a manipulace mysli - Derren Brown Nadany zak - Stephen King
Ale skoro vsude uz jsem u konce, takze hledam dalsi inspiraci :)
@Henky Druhy dil je tady uz rok. A treti dil bude az tak za jeden az dva roky.
@Everett_Young Ty obalky vypadaji naprosto uzasne. Minimalne ta prvni, mam ji dokonce na tapete jak v praci, tak doma. Ta druha tak pekna neni, ale na tabletu ji mam :)
Před časem tu Krisa doporučovala Kroniky Sialy (Tulák ve stínech, Tanec ve stínech, Bouře ve stínech), ale zápletka se mi zdála příliš otřepaná. Nicméně pak se mi to dostalo do rukou, tak jsem tím listoval, až jsem se dolistoval na konec druhého dílu a začínám třetí :)
@Vena přesně tak. První díl má parádní obálku a ta kniha je celkově nádherná. Hezčí fantasy knihu nenajdeš.
@Riokai Heborik je jalový, jelikož jsem ho nepochopil, hezké. Jinak Heborik má co do činění s Nefritovými obry, což je ten, co ho potkal na poušti. Nefritoví obři nepochází z Malazu, jsou z ostatních světů. Malaz je jen jedna planeta z mnoha. Nefritoví obři pravděpodobně ukrývají takzvaně uctívače Chromého boha,(spoilím to, jelikož to nikde není Eriksonem přesně popsané) takže Heborik se ho dotkl, čim na sebe přenesl něco z Nefritových obrů(zelená barva), ale předtím pracoval v otataralových dolech(oranžová barva), což tyhle dvě síly uvedlo do nějaké balanční rovnováhy, která časem kolísá. Až oslepne, tak začne mít nějaké ty vidiny dle barvy, co jsem popsal nahoře. To by ti mělo zatím u Heborika stačit, u této linie dávej pozor, je to složité, ale je třeba pochopit to i pro závěr celé ságy.
@Kalam Mekhar neveděl jsem jak to popsat, proto jalový. :-D Jinak ty dvě síly jsem tak nějak postřehl, i když jsem si je nedokázal přirovnat (o otataralu jsem veděl, to druhé moc ne) a určitě mě zajímá co s ním bude dál. :-) Jinak jsem si hned zašel pro Noc nožů a ihned se začetl. Dneska to nejspíše dočtu a zítra si poletím pro Potoky Krve a Vzpomínky ledu, čte se to parádně. :-)
@sfik Jo, Revan je tam zminovan dost casto, Darth Bane tezi z nekterych jeho znalosti. Ale Revan zil jeste snad vic nez 2000 let pred Banem, takze tam osobne rozhodne neni :)
@Arutha aaaaaaaa diky! Doufam ze revan v knizce cinil stejny rozhodnuti jalo ja ve hre, zlomyslnej skautik na strane svetle strany zalaskovanej do bastily..
Komentáře
@Krisa Ty úpravy jsou často až na škodu. Někdy je lepší to, co člověk napíše na poprvé. :-k
Dráždí čtenáře :D a mezitím půjde několik knih z toho světa pro ty co to nemůžou vydržet a koupí aneb já a hudba ticha :D
Auri je skvělá, teď je to zcela jisté.
Mám teď značné výčitky z neuspořádanosti svého pokoje. Bydlím tu už čtvrt roku a pořád nevím, kde mají věci své místo. :anxious:
Danny Diliberto: Road player - zivotopis hrace pool-billiardu
Zapomente na brzdy - souhrn sloupku Jeremyho Clarksona
Xenocida - 3 dil od Enderovi hry
Bozi blud - Richard Dawkins
Magie a manipulace mysli - Derren Brown
Nadany zak - Stephen King
Ale skoro vsude uz jsem u konce, takze hledam dalsi inspiraci :)
@Everett_Young Ty obalky vypadaji naprosto uzasne. Minimalne ta prvni, mam ji dokonce na tapete jak v praci, tak doma. Ta druha tak pekna neni, ale na tabletu ji mam :)
@Riokai Heborik je jalový, jelikož jsem ho nepochopil, hezké. Jinak Heborik má co do činění s Nefritovými obry, což je ten, co ho potkal na poušti. Nefritoví obři nepochází z Malazu, jsou z ostatních světů. Malaz je jen jedna planeta z mnoha. Nefritoví obři pravděpodobně ukrývají takzvaně uctívače Chromého boha,(spoilím to, jelikož to nikde není Eriksonem přesně popsané) takže Heborik se ho dotkl, čim na sebe přenesl něco z Nefritových obrů(zelená barva), ale předtím pracoval v otataralových dolech(oranžová barva), což tyhle dvě síly uvedlo do nějaké balanční rovnováhy, která časem kolísá. Až oslepne, tak začne mít nějaké ty vidiny dle barvy, co jsem popsal nahoře. To by ti mělo zatím u Heborika stačit, u této linie dávej pozor, je to složité, ale je třeba pochopit to i pro závěr celé ságy.
Jinak ty dvě síly jsem tak nějak postřehl, i když jsem si je nedokázal přirovnat (o otataralu jsem veděl, to druhé moc ne) a určitě mě zajímá co s ním bude dál. :-)
Jinak jsem si hned zašel pro Noc nožů a ihned se začetl. Dneska to nejspíše dočtu a zítra si poletím pro Potoky Krve a Vzpomínky ledu, čte se to parádně. :-)