Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1323324326328329581

Komentáře

• upraveno 24. září 2015
    @Tyrion Lannister však tu nikdo v předchozích příspěvcích nic podobného nezmiňoval a neobhajoval onen "vývoz demokracie", takže ten příspěvek je zbytečný a vypadá jako trollovaní, když je napsaný takovym způsobem, nijak nepřispěl k diskuzi ani ji neposunul, toť vše, na co jsem chtěla upozornit, rozhodně tohle téma nehodlám dále rozvíjet.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • upraveno 24. září 2015
    @Amaroun Ó, tak ono nejde radikalizaci muslimů v Evropě zabránit... ono by to šlo líp, kdyby západní Evropa neprosazovala kulturu agresivní tolerance, ale důkladně zasahovala proti věcem, které jsou v rozporu s jejími zákony (jako je právo šaría v přistěhovaleckých čtvrtích a ženská obřízka). Tohle fakt není strach z neznámého, zkušenosti zemí západní a severní Evropy s nezanedbatelnou menšinou muslimů jsou dost vypovídající. Nejsem proti legálním přistěhovalcům z muslimských zemí, ostatně to vůbec není tak, že by v Česku žádní nebyli. Jsou a jsou víceméně bezproblémovou součástí společnosti. Situace by ale vypadala trochu jinak, kdyby tu muslimů bylo pár set tisíc. Tu poznámku, že jelikož se i v Evropě někdy stane, že se hážou po policajtech kameny, tak to může dělat kdokoliv, kdo se v honbě za lepším životem snaží násilím ilegálně překročit hranice, dál radši komentovat nebudu. A vůbec netvrdím, že by Evropa měla mít neproniknutelné hranice, souhlasím, že to úplně nejde (přesto to musíme zlepšit), jde hlavně o to, aby nedostával legální status někdo, kdo tu nemá co dělat.

Jestliže budou na Blízkém východě nedostatky vody, tak je tam spousta bohatých států, které můžou problém řešit (odsolování mořské vody atd.), místo aby stavěly nejvyšší mrakodrapy světa a umělá lyžařská střediska. Nevím, proč by to za ně měl řešit někdo jiný, natožpak uznávat to jako důvod k udělení azylu.
  • upraveno 24. září 2015
    @svoa00 přijde mi lehce tragikomické, na jedné straně ta urputná snaha o rovnost pohlaví, prosazování kvót pro ženy, vybírání vhodných pohádek a cenzura učebnic a na druhou stranu ponižování žen je v pohodě, jen musí být součástí kultury a náboženství, na náboženské vyznání se přeci nikomu nesmí sahat.
  • Zdravim zdejsi fanousky
    Nevim do jakeho topicu dat tuhle otazku,tak snad to zde neuskodi :)

Nevite kde by se dali u nas nejlepe poridit hardbackove knihy v anglictine?Bud nejaky obchod v Praze anebo eshop knih?
  • Samozrejme myslim z IaF :)
  • upraveno 24. září 2015
    Kdyby Muslimové ze svých zemí utíkali před mimozemšťany (jinými), co z nich jinak nadělají zombie, tak bych je asi taky přijal. ale oni to dělají sami ze sebe.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 24. září 2015
    upraveno 24. září 2015
    Mimochodem jsem si přečetl, že prý zřejmá ruská účast v Sýrii jen podlomí úsilí o diplomatické řešení krize. Nic by nemohlo být směšnější argumentací ve světle toho, že
    a) ze strany ISIL nikdo za celých 5 let ase ni nezmínil o tom, že by snad chtěl vyjednávat
    b) dodávky zbraní do oblasti organizované Pentagonem pokračují vesele již dlouhou dobu:
    http://www.buzzfeed.com/aramroston/the-secret-arms-deal-behind-americas-syria-fiasco?utm_term=.vx8vZzMvw#.krQnVpDJV
    @Jay V tomhle případě jsem tím přirovnáním myslel čistě vnější hrozbu, která není založena na jejich kultuře či ideologii samotné.
    To srovnání s Divokými mě pochopitelně taky už dávno napadlo. Jenže právě analogií by bylo, kdyby divocí válčili sami mezi sebou o moc a část z nich proto utíkala za Zeď, zatímco oni utíkají před vnější hrozbou, která nepochází z jejich středu.
    To že jsou po celém středním východě nejrůznější militantní bojůvky různě spojené a propojené, válčící tu spolu, tu proti sobě, tu spolu, přičemž málokdy jsou tam jen dvě strany sporu (stačí se podívat na Jemen, kde válčí Ansar al-Sharia, Vrchní revoluční výbor aka Húthiové a jako třetí do mariáše síly věrné svrženému prezidentu al-Hádímu - to je ten zvolený 99,5 % hlasů, který měl prezidentovat do roku 2014, ale pak se odmítl vzdát moci - podporované Saúdskou Arábií; přičemž ale každá z těch tří stran je vlastně konglomerátem dalších skupin), je dané do značné míry právě podstatou jejich kultury a sporem o 12. imáma, který nebyli schopní vyřešit za víc než 1000 let své historie. Opět, jak bylo v té reportáži - jdou sem Turci, Kurdové, Syřané atd. a to všechno šíité a sunité, a oni si svoje soukromé vlky táhnou s sebou, protože i když byudou tady, budou ne potenciálními Němci, Čechy nebo jinými Evropany, ale pořád tím, co jsou. Tenhle problém je zkrátka v nich, ne v ně, a změnou zeměpisné polohy se nic nezmění.
  • upraveno 24. září 2015
  • upraveno 24. září 2015
    double post
    upraveno 24. září 2015
  • upraveno 25. září 2015
    @flanker.27 Co si mi to flankere poslal za cár papíru? Dyť to nemá žádný abstrakt, klíčová slova - nic co by odhalilo o co v tom článku jde... Nehledě na to, že je to vytržené z kontextu a organizace SOHR v té ukázce textu není zmíněná!!! Na http://onlinelibrary.wiley.com jsem měl přístup v Holandsku na univerzitě. Tady ten článek není na žádné dostupné větší vědecké databázi, takže žádné terno to asi nebude. Nad tím si můžeš duševně onanovat tak akorát sám.

"Kdo je na vině? Asad nebo militantní islamisté?" Víš Flankere já na rozdíl od tebe aspoň ten konflikt nepolarizuji na hodného Assada a militantní islamisty. Je tam dost důležitých stran, kde radikální islám nehraje prim. Ten konflikt je dost složitý na to aby se v tom vyznali i ty nejlepší výzvědné služby. Pokud by jsi ale měl aspoň trošku soudnosti, tak bys ve své analýze zvážil proměnné, které nutili lidi protestovat za liberálnější společnost a vytvoření opozici. Ono spousta lidí taky za komančů neutíkalo nebo neprotestovalo ale jak vycítili možnost změny - chopili se příležitosti. Assad měl volbu ale sekl se s tím, že svůj režim zachrání a tím nahrál radikálům jak jen mohl.

"i střízlivé odhady civilních úmrtí jen mezi lety 2003 a 2006 jsou někde kolem 150 000, to jen tak jak to v období bojů v obydlených oblastech vypadá i tam, kde bojuje osvoboditelská armáda." - právě proto by sis mohl dát dohromady fakta a zamyslet se nad tím kdo má největší přístup k těžkým zbraním a kdo ovládá vzdušný prostor. V dokumentech na youtube jsou i ukázky vládních ostřelovačů, jenž mají za úkol rozšiřovat zmatek mezi civilisty. A nepřipadá ti flankere divný, že Assadovi docházej vojáci a že začal verbovat hodně mladé kluky? Ze začátku se říkalo, že měl i podporu velké části sunnitské společnosti, ta zřejmé nemá chuť podporovat jeho barelové útoky.

Jinak tady je další článek, kde jiná organizace popisuje současný - ale určitě je hrozně nedůvěryhodná - again :D
    https://www.washingtonpost.com/world/islamic-state-has-killed-many-syrians-but-assads-forces-have-killed-even-more/2015/09/05/b8150d0c-4d85-11e5-80c2-106ea7fb80d4_story.html

Jeee já zapomněl. On je Assad spojencem Ruska tak to je pak všechno po citové stránce jasný. :D

upraveno 25. září 2015
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 25. září 2015
    @flanker.27 ten antirusismus to je strašný, chápu, že Putina někdo nemá rád (taky to není můj oblíbenec), ale říct, že chce 3. Světovou to je silný kafe. Rusko nemůže čelit armádám NATO bez spojence a silně pochybuju, že by si ČLR, nebo Írán chtěli pálit prsty, kvůli sporům Ruska se Západem.
    upraveno 25. září 2015
    @Achileus Asi tak. Já bych v žádném pípadě nechtěl, aby Putin vládl Česku, ale navzdory všemu co se říká považuju Rusko s Putinem za podstatně bezpečnější pro nás než jelcinovský chaos. A co se týče Ameriky, jednoduše tvrdím, že její síla potřebuje být vyvážená. Což je dle mého i v zájmu samotné Ameriky nebo obecně jakéhokoli silného státu. Jakmile si někdo myslí, že je neporazitelný, neomylný a všemocný, nedělá to dobrotu. I ten sever Afriky a Střední východ je důkazem toho, co způsobují neuvážené zásahy hegemona (ke kterým došlo jen proto, že nidko neměl odst síly nebo odvahy říct ne).
  • upraveno 26. září 2015
    upraveno 27. září 2015
    A trochu pro odlehčení z nasazení speciálního syrského A-Teamu...

(je toho víc podobného...)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.