@flanker.27 pro Hudbu ticha není znalost druhého dílu podstatná, je to věnováno jenom Auri. Jinak Galadriel by patřila do stejné kategorie jako třeba Devi (lichvářka) :-)
No nevím, já si tedy z knížek na žádné otravné fňukání nepamatuji :-k dám si asi repete všech tří knih plus Hobita. Myslím, že ty sympatie dost ubírá podání Elijah Wooda, který byl ve filmu občas otravně ufňukaný, to uznávám, ještě že měl po boku odvážného Sama a Gluma, jinak bych při sledování filmu těžko uvěřila, že ho do Mordoru někdy někdo dokope :)
@Achileus musím opakovaně hájit sama. Ano, není moc chytrý, ale za celé tři filmy si nestěžoval, nechystal se ovládnout svět a jak bylo řečeno, dokopal froda do mordoru. (A jako speciální bonus nemá obrovské modré oči, což je velké plus :-D )
Tak jsem koukl na posledního Hobita v prodloužený verzi. Ta bitva je konečně pořádně výživná. Aby ne, všechny vystřižený scény jsou totiž z ní. Trpaslicko elfká šarvátka, protiraketový deštník, berani, trochu víc Medděda, trochu víc netopýrů, ale hlavně scéna s vozatajem. Je docela dlouhá a vlastně ani není divu, že ji vystřihli. Je totiž dost drsná (usekaný nohy, hlavy,...). Přibylo i pár zábavnějších momentů s trpaslíky uprostřed bitvy (třeba ten, jak Bifur o svou sekeru v hlavě přišel. btw: Všiml jste si někdo ve kratší verzi, že ji na konci při loučení s Bilbem nemá?). No a došlo i na krátký pohřeb a spěšnou korunovaci, i když tahle scéna navíc se mi zdá dost chudá a odbytá :-?
Tak po ultimativnim maratonu prodloužené trilogie Hobita chci timhle poděkovat P. Jacksonovi za to, že natočil výživnou a zábavnou fantasy, přes oprávněná negativa, která jsou mi upřímně u ******. CGI je otazkou vkusu, ja ho i po opakovanem videni povazuji za perfektni, herci naprosto vyborni, postavy pro mne dostali zcela jiny rozmer nez v knihach ehmm knize :D, sceny byli vyborne potesili rozhovory mezi Elrondem a Bilbem, Bofurem a Bilbem, Sauronuv zajem o ostatni prsteny, Thrain uzasny hlaska Drak a jeden v tom jedou spolu mi nahnala husí kůži, rozšířena scena Já nejsem sama, agent Smith a Drákula jsou se mnou vynikajici i tentokrat Jdu pro Mithrandira a jestli mne budes chtit zastavit,tak te znicim dobre, Potesila i pujcovani hole a krystal no a Šmak je nejlepsi drak v historii filmu. Badass jizda na voze perfektni, taky chci takovou tesne pred smrti. stejne jako vylepseny Dainuv prijezd k hore a minuta navic pro Meddeda :D. Scena s pohrbem dokonala skvele rozlouceni s mou oblibenou postavou a prave ten nepohadkovy konec je zde vyborne vyuzity a naprosto se približuje hutne atmosfere Lotra coz mi pripomina, uz dlouho jsem nevidel Pan Prstenu rozšířenà verze :-D Tak nebo tak serie filmu ke ktere se budu rad vracet
Komentáře
Ta bitva je konečně pořádně výživná. Aby ne, všechny vystřižený scény jsou totiž z ní. Trpaslicko elfká šarvátka, protiraketový deštník, berani, trochu víc Medděda, trochu víc netopýrů, ale hlavně scéna s vozatajem. Je docela dlouhá a vlastně ani není divu, že ji vystřihli. Je totiž dost drsná (usekaný nohy, hlavy,...). Přibylo i pár zábavnějších momentů s trpaslíky uprostřed bitvy (třeba ten, jak Bifur o svou sekeru v hlavě přišel. btw: Všiml jste si někdo ve kratší verzi, že ji na konci při loučení s Bilbem nemá?). No a došlo i na krátký pohřeb a spěšnou korunovaci, i když tahle scéna navíc se mi zdá dost chudá a odbytá :-?