Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1318319321323324581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @svoa00: Mám pocit, že tohle povede k radikalizaci celé Evropy, nejen východního bloku. Jinak to, že to budou snadno posbírané politické body pro kohokoli, kdo se ostře vymezí proti nelegálním migrantům, to mi přijde jako logický,...ovšem dost možná nešťastný důsledek
  • @Jay To není jenom pocit. Volby ve Francii by volby nejspíš vyhrála Front national, v Polsku podle všeho v říjnu volby vyhraje národovecká strana, ve Švédsku pořád posilují krajně pravicoví Švédští demokrati (dneska teda hlavně celkem rozumně tvrdí, že Švédsko to v otevřenými hranicemi přehnalo), v Itálii v posledních letech posílila Liga severu. Podle mě to není taková tragédie, protože často jsou tyhle strany za extrémistické označované jenom v médiích, a když Viktor Orbán zní na rozdíl od lucemburského Napoleona rozumně, tak se není čemu divit.
  • No, ono je to složitější - na jednu stranu mám pocit, že "naše" politická reprezentace poměrně jednoznačně kvóty odmítla (stejně jako V4),... ale stejně mám pocit, že k radikalizaci dojde...
    Takže takový doutnající sud s prachem. Přesto si myslím, že u našich západních sousedů si to můžou odnést o dost víc... Breivik byl zatím jen jeden... a dovolím si vyslovit obavu, že takové případy se mohou vyskytnout častěji. :o(
  • @Jay A že mají pravdu, to už se začíná tiše proslíchat i v některých západních médiích. Co se týče radikalizace, tak to je něco, s čím musí počítat snad každý s polovinou mozku. Zapalování ubytoven pro migranty v Německu nepřestane. Útoky na mešity nepřestanou. Teroristické útoky muslimů v Evropě nepřestanou. To všechno se zhorší, až se Němci probudí pro prochlastané noci, najdou svoje kalhoty a uvědomí si, že po baráku se jim pohybují desítky až stovky tisíc lidí (Maročanů, Egypťanů, Eritrejců...), kteří tam legálně nemají co dělat a bude zapotřebí ošklivé síly je dostat pryč, a navíc možná desítky tisíc mladých muslimských mužů, kteří se dostali bez identifikace do střední Evropy, nikde se oficiálně nepřihlásili a můžou dělat neznámo co. A až si Syřani během pár měsíců uvědomí, že dávky sociální podpory se vzhledem k počtu závislých budou spíš snižovat a jediná práce, která na většinu z nich v Německu čeká, je hajzlbába a popelář.
  • No,... když to je těžký,... pomalu každý, kdo řekne že je za to, aby se důsledně dodržovala daná pravidla (mj., že musí požádat o azyl v první bezpečné zemi a ne trajdat přes půl Evropy), nebo odmítá kvóty (kdo se neprosadí jinak musí regulací, takže proti kvótám jsem celkem obecně...) tak je hned označen za islamofoba (což je samo o sobě pitomost, protože jednak drtivá většina dotčených by nejspíš měla stejný postoj k nedodržování zákona kterýmkoli etnikem a druhak fobie je strach,... což mi nejde do hlavy už vůbec - to že chci aby se dodržovaly zákony není o strachu, ale o pořádku).
    ... Ale to už je podobné (a ve své podstatě nicneřešící) slovíčkaření, jako když se před pár lety pár kravek (v tomhle případě jiné slovo neřeknu) ozvalo, že rodičovská dovolená není "dovolená"... (Ve své zaujatosti zapomněly, že JE to "dovolená absence" z práce, tedy dovolená ve smyslu původním(angl. leave), nikoli v přeneseném smyslu rekreace(angl. vacation))
  • upraveno 14. září 2015
    http://echo24.cz/a/wJGbW/nahe-aktivistky-narusily-muslimskou-konferenci

Musím se přiznat, že mi cukaly koutky. Všechna čest těm holkám (prý to jsou Tunisanka a Alžířanka), nevím, jestli spáchaly přestupek, ale toho kopajícího debila by IMO mohli obvinit z napadení :-P
  • JayJay
    upraveno 14. září 2015
    Já mám dotaz (a to jako celkem zásadní a opravdu jsem v této otázce laik) - když někdo z Tramtárie požádá např. v Německu o azyl (protože mu doma jde opravdu o krk) a řekněme, že to Německo (nebo Česko, to je fuk) uzná,... znamená to, že má "jen" nějakou jistotu, že jej prvním letadlem nepošlou domů (tj. formálně má stále tramtárijské občanství a v Německu je jen na dlouhodobé zahraniční cestě), nebo automaticky získá německé státní občanství, nebo přechází do nějakého x-letého režimu, během něhož může získat Německé občanství,...
    Jinak vtipné je, že azyl podle všeho pochází z křesťanských zvyků,... že to těm fáčovaným není nečisté... :o)
  • upraveno 14. září 2015
    @suertuda: slyšela jako stanovisko veřejnoprávní televize?! V tom případě hoď odkaz. Pokud udělá ČT reportáž z nějaké demonstrace, kde zaznívají podobná hesla, figuruje v tu chvíli čistě jako zprostředkovatel. Tedy "pan XY řekl to a to" - normální zpravodajství.

Pokud by k tomu dodali "ano, děti, a takhle je to správně, je potřeba je vystřílet do jednoho!", budu s tím mít stejný problém jako předtím. Krom toho by se nejspíš dopouštěli navádění k porušování zákona, stejně jako samotný XY.

@Jay: plně souhlasím.
  • Ne v televizi, ale internet je těchto nazorů plný a dovolím si tvrdit, že haranti (dle tvých slov) se spíše než na ČT koukají třeba právě na fcb ;-)
  • upraveno 14. září 2015
  • @Ugla v tomto s tebou souhlasím, mě jen zarazila ta nelogická poznámka s dětma. jinak mi přijde, že ta věčná medializace má na lidi spíš opačný efekt. Alespoň mě teda obtěžuje, když na mě uprchlíci vykukují z ranních novin, z televize, z internetu, z icefire.cz :-D ...
    upraveno 3. prosince 2015
    @Jay Status azylanta či žadatele o azyl nemění občanství, člověk zůstává občanem původního státu či jiného dle platných předpisů. Zjednodušeně je postup takový, že osoba, která chce požádat o mezinárodně právní ochranu, má do sedmi dnů od chvíle, kdy byla poučena (obvykle policií) o možnosti podat "Prohlášení o úmyslu požádat o mezinárodní ochranu", toto prohlášení učinit, jinak musí policie zajistit jeho vycestování. Jakmile toto prohlášení učiní, musí se do 24 hodin dostavit do přijímacího střediska a tam je sním zahájeno "Řízení o udělení mezinárodní ochrany". Pokud uspěje, je mu udělen azyl a příslušné povolení k pobytu (do té doby má povoleno se pohybovat pouze na vymezeníém území, zpravidla v areálu přijímacího střediska - jaké jsou ale přesně režimy tam se mi teď nechce popisovat, je to poměrně rozsáhlé). Řízení samo tuším nemá vlastně nijak stanovenou délku (i kduž je omezena doba, po kterou může dostávat příspěvek), jen počítám, má samozřejmě ale několik stupňů, je přezkoumatelné soudem a může do něj vstupovat vysoký komisař OSN pro uprchlíky. Pokud je azyl (tedy mezinárodněprávní ochrana) udělen, pak v zásadě trvá, dokud pro něj jsou důvody nebo pokud:
    a) před jeho udělením azylant uvedl nepravdivé údaje anebo zamlčel skutečnosti podstatné pro zjištění podkladů pro vydání rozhodnutí,
    b) azylant dobrovolně znovu využil ochrany státu, jehož je státním občanem, nebo státu posledního trvalého bydliště,
    c) azylant dobrovolně znovu nabyl státní občanství státu, který opustil z odůvodněného strachu z pronásledování,
    d) azylant nabyl nové státní občanství, a má proto možnost požívat ochranu tohoto státu,
    e) azylant dobrovolně pobývá ve státě, který opustil z důvodů uvedených v § 12 (je pronásledován za uplatňování politických práv a svobod, nebo má odůvodněný strach z pronásledování z důvodu rasy, pohlaví, náboženství, národnosti, příslušnosti k určité sociální skupině nebo pro zastávání určitých politických názorů ve státě, jehož občanství má, nebo, v případě že je osobou bez státního občanství, ve státě jeho posledního trvalého bydliště),
    f) azylant může užívat ochrany státu, jehož je státním občanem, poněvadž důvody pro udělení azylu pominuly,
    g) azylant je bez státního občanství a může se vrátit do státu předchozího trvalého bydliště, poněvadž důvody pro udělení azylu pominuly,
    h) azylant měl být nebo je vyloučen z možnosti udělit azyl z důvodů podle § 15 azylant se dopustil trestného činu proti míru, válečného trestného činu nebo trestného činu proti lidskosti ve smyslu mezinárodních dokumentů obsahujících ustanovení o těchto trestných činech, se dopustil před podáním žádosti o udělení mezinárodní ochrany vážného nepolitického trestného činu mimo území, nebo se dopustil činů, které jsou v rozporu se zásadami a cíli Organizace spojených národů.),
    i) existují oprávněné důvody považovat azylanta za nebezpečí pro bezpečnost státu, nebo
    j) azylant byl pravomocně odsouzen za zvlášť závažný zločin a představuje tak nebezpečí pro bezpečnost státu.
    Pak jsou ještě další, které se týkají azylantů, kterým bbyl azyl udělen z humanitárních důvodů (věk, zdravotní stav, sloučení rodiny).

S tím nezaměňovat zánik ochrany. Ta zaniká:
    a) smrtí azylanta nebo osoby požívající doplňkové ochrany nebo prohlášením azylanta nebo osoby požívající doplňkové ochrany za mrtvou,
    b) udělením státního občanství České republiky azylantovi,
    c) písemným prohlášením azylanta nebo osoby požívající doplňkové ochrany o vzdání se azylu nebo doplňkové ochrany, nebo
    d) uplynutím doby, na kterou byla doplňková ochrana udělena.

V postavení azylanta se získá povolení k pobytu, doklad o povolení k pobytu (vydává se u azylanta staršího 15 let na 10 let, ale lze opakovaně prodlužovat resp. vydat nový) a cestovní doklad. S cestovním dokladem může cestovat podobně jako občan státu EU po EU s tím, že podobně jako občan EU může pobývat na území jiného státu 90 dnů (pokud nenastane jiná skutečnost, která by ho tam opravňovala k delšímu setrvání).

Tak to tak základníé věci ve stručnosti, pak samozřejmě jsou další věci, jako právo požádat o občanství, o status rezidenta (pokud setrval na území EU více jak 5 let) a tak dále, je to dost rozsáhlé, ale koho to zajímá tak zákon č. 325/1999 Sb.
  • upraveno 14. září 2015
  • @Everett_Young Razítko čuníka za největší cynickou svini dne vyhrává Everett... :applause: 8-)
  • Nějaký kvóty možná přijdou na pořad dne, až bude vyřešená příčina toho proč lidé odtamtud utíkají, až se navrhne řešení nebo podniknou opatření a až bude jasný že po rozdělení uprchlíků nepřijdou další uprchlíci, a pak další, další, další... Já vlastně i před nějakou dobou nebyl úplně proti uprchlíkům, ale asi ta pozitivní propaganda mě naprosto odpudila, protože zkrátka všichni odmítají řešit ty příčiny, proč se to děje.

@Ugla Někdy to prostě povolí jako burčák na sluníčku :D

Já už třeba skoro nechodím ani na aktualne.cz, to otevru a samej uprchlík, jdu do kostela - prchlíci, jdu na icefire - uprchlíci, tv - uprchlíci, radio - uprchlíci..

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik A potom Obama prehlási niečo v zmysle "Vojny tam budú furt a prídu ďalšie, proste sa zmierte s uprchlíkmi" =D (aspoň tak pravili na RTVS, nechce sa mi overovať, čo povedal doslova)
  • @brbr
    Ugla este netusi, ze mu deti vyrastu aj tak na My little pony :-$ :-D
  • @sfik Jeníček, Mařenka, a Karel Kopfrkingl? :twisted:

@Hildegarda ale v takovém případě by to bylo jak jídla tak místa dost. Poníci umí většinově létat, a navíc náš zákon nijak neomezuje konzumaci koňského masa ;-)
  • @Everett_Young Karel Kopfrkingl, Josef Fritzl nebo můj oblíbenec Marc Dutroux :D
  • @sfik Dík za tip, příště vyzkouším.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.